03 / 05 / 2024

gecelik faizlerin indirimi

gecelik faizlerin indirimi

Merkez Bankası, gecelik borçlanma faizlerini yüzde 8,75'ten 8,50'ye indirdi. Gayrimenkul şirket yöneticileri konuyu değerlendirdi. İşte o haber...

Saf GYO, Akasya Acıbadem AVM kiralarında kur indirimi yaptı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Akasya Acıbadem AVM kiralarında kur indirimi yaptı. Saf GYO kur indirimi hakkında KAP'a açıklamada bulundu.

Koşuyolu Koru Evleri'nde yüzde 10 KDV indirimi!

Koşuyolu Koru Evleri'nde yüzde 10 KDV indirimi ile satışlar yapılıyor. Koşuyolu Koru Evleri'nde daireler hemen teslim ediliyor...

Faiz indirimi çağrısına piyasadan destek!

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş: "Faiz indirimi için Cumhurbaşkanımızın çok ciddi gayretleri var. Belirli bir noktaya gelindi. 'Yeterli mi' diyorsanız, yetmediğini düşünüyoruz. Devam etmesi lazım"

Bankalarda faiz indirimi furyası sürüyor!

BANKALARDA faiz indirimi furyası sürüyor. Vatandaşın konut alma iştahını kabartan bankalar faiz oranlarını yüzde 1'in altına indirdi. İşte dün indirime katılan bankalar:

Nurettin Özdebir: Faiz indirimi bekliyorduk!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, “Merkez Bankası faizlerde bir değişiklik yapmadı. Biz faiz indirimi bekliyorduk ve bizce bu doğru yönde atılmış bir adım olurdu." dedi

Doğalgaz indirimi üretimi ve ihracatı artıracak!

Sanayi sektörünün temsilcileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ve dünden itibaren geçerli olacak yüzde 10’luk doğalgaz indirimi sanayiciyi memnun etti.

5 soruda konutta KDV indirimi!

8 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı ile konutta KDV indirimine gidildi. İşte 5 soruda konutta KDV indirimi..

Markaların AVM'lerden kira indirimi talebi!

Ciroları düşen bazı markaların, kira indirimi talep ettiği AVM'lerden toplu çıkışları gündeme gelirken, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) üyelerinin de taleplerinin yerine getirilmesini beklediği bildirildi.

Konutta KDV indirimi sektörün geleceği için olumlu bir gelişme!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir KDV indirimi hakkında görüşünü paylaştı. Demir, "Yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8`e indirilmesini, sektörümüzün geleceği için çok olumlu bir gelişme olarak karşılıyoruz." dedi.

Konutta KDV indirimi sektör açısından güzel bir gelişme!

Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, konutta KDV indirimi ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Konuttaki KDV indirimi yatırımcıya avantaj sağlayacak!

Konutta KDV indiriminin emlak sektörüne hem proje üreticileri hem de yatırımcılar açısından büyük bir teşvik olacağını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun "Konuttaki KDV indirimi, hem üretici firmaların yükünü hafifletecek hem de yatırımcılara fiyat avantajı olarak geri dönecektir" dedi.

TOKİ yüzde 20 indirimi ne zaman sona erecek?

TOKİ borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarının beklediği indirim kampanyasını başlattı. Peki, TOKİ yüzde 20 indirimi ne zaman sona erecek?

Faizlerin düşmesiyle konut alımları artacak!

Uzun yıllar Torbalı’da hizmet veren Aslan Yüksel İnşşat’ın Müdürü Musa Birtane, faizlerin düşmesiyle birlikte konut satışlarının artmasını beklediklerini dile getirdi.

gecelik faizlerin indirimi Haberi

gecelik faizlerin indirimi

Merkez Bankası, gecelik borçlanma faizlerini yüzde 8,75'ten 8,50'ye indirdi.Gayrimenkul şirket yöneticileri konuyu değerlendirdi. 



Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt:




“Üst üste gelen kampanyalar, gayrimenkul satışlarını artırır”


Merkez Bankası'nın ağustos gecelik borçlanma faizlerini yüzde 8,75'ten 8,50'ye indirmesini, piyasalara olan güveninin ve desteğinin bir göstergesi olarak yorumluyoruz. İnşaat sektörünü canlandırmak için son dönemde başlatılan kampanyalarla, bankaların faiz indirimleri ve hükümetimizin destekleriyle hem yatırımcılarının hem de konut alıcılarının yüzü güldü. Üst üste gelen bu iyi haberlerle gayrimenkul satışlarında artış bekliyoruz. Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı hem sektör hem de konut almak isteyenlerce beklenen bir durumdu. Beklentiler olumlu yönde gerçekleştiği için inşaat sektörünün bu durumdan...