06 / 05 / 2024

geçici barınma alanları

geçici barınma alanları

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), olası bir afet durumunda, İstanbul nüfusunun tamamının geçici barınma hizmetlerine ihtiyaç duyacağının öngörülmediği bildirildi.

Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanı geçiyor: Dünyada fiyatlar normalleşti!

İş insanı Volkon Okçu,  resmi X sosyal medya hesabından, Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanının geldiğine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Okçu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar...

İsviçre merkezli finans kuruluşundan Malatya'daki 310 depremzedeye geçici konut!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen şehirde vatandaşların barınma ihtiyaçlarını sağlamak için İsviçre merkezli finans kuruluşu tarafından 310 geçici konut yapılacağını açıkladı.

Kahramanmaraş depremlerinin ekonomik faturası ağır olacak! 150 milyar dolarlık finansmana ihtiyaç var!

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisine faturası ağır olacak. Yıkılan şehirlerin yeniden kurulması, konutların yapımı, depremzedelere sunulacak geçici barınma, iş ve istihdam destekleri nedeniyle 150 milyar dolarlık bir finansmana ihtiyaç duyulacağı tahmin ediliyor.

Emlak Konut GYO, prefabrik konutları hızla tamamlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgelerindeki geçici barınma alanları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Evim Yuvan Olsun başvuruları 7 bin 792'ye ulaştı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını gidermek amacıyla başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasında başvuru sayısının 7 bin 792'ye ulaştığını söyledi.

Airbnb depremzedelere ücretsiz konaklama sağlayacak!

Kahramanmaraş depreminden Türkiye ve Suriye'de milyonlarca insan etkilendi, yüz binlerce insan evsiz kaldı. Dünyanın dört bir yanında konaklama hizmeti veren Airbnb, yaşayacak yer ihtiyacı olan depremzedelere ücretsiz geçici barınma sağlayacağını duyurdu.

Tual Bahçekent'in son kısmının kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Tual Bahçekent kapsamındaki, ada dışı 1C Yolu, 647/2 ve 648/1 parseller arasındaki Park Alanı, 648/1 ve 648/7 parseller arası park alanı, çocuk oyun alanlarının (Projedeki Son Kısım) kısmi geçici kabulü yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı onaylandı.

Avrupark Hayat'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Avrupark Hayat kapsamında, 701/4 Ada/Parsel G Blok ve Bu Parsele Ait Kapalı Otoparklar, Ticari Alanlar, Sosyal Tesis, Ada Dışı Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin (Projedeki Son Kısım) kısmi geçici kabulü yapıldı.

İzmir'de rezerv alanlardaki konut inşaatları hız kesmiyor!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ramazan Bayramı sebebiyle 30 Ekim 2020'de yaşanan depremde evleri yıkılan ve geçici barınma merkezine yerleştirilen depremzedelerle görüştü.

İzmir'deki geçici barınma merkezi depremzedeleri ağırlamaya başladı!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde evleri zarar görenler için hazırlanan 493 konteynerlik geçici konaklama merkezi, afetzedeleri ağırlamaya başladı.

İzmir'deki geçici barınma merkezine 400 konteyner yerleştirildi!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan depremin ardından evleri zarar görenler için hazırlanan 550 konteynerden oluşacak geçici barınma merkezine toplam 400 konteyner yerleştirildi.

İzmir'de geçici barınma merkezinde konteyner kurulumu tam gaz devam ediyor!

İzmir'de yaşanan depremden sonra evleri zarar gören vatandaşlar için kurulan geçici barınma merkezine konteynerlerin yerleştirilmesi devam ediyor.

İzmir'de geçici barınma merkezi kuruluyor!

İzmir'de AFAD koordinasyonunda oluşturulan geçici barınma merkezine, konteynerlerin sevkiyatı sürüyor...

geçici barınma alanları Haberi

geçici barınma alanları

 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), olası bir afet durumunda, İstanbul nüfusunun tamamının geçici barınma hizmetlerine ihtiyaç duyacağının öngörülmediği bildirildi.


AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da yaşanabilecek depreme ilişkin, bazı medya organlarında geçici barınma alanlarıyla ilgili haberlerin yer aldığı belirtildi.


Ülkenin müdahale kapasitesinin artırılması amacıyla, ilgili kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinden oluşan 28 hizmet grubu vasıtasıyla işleyen Türkiye Afet Müdahale Planı'nın geçen yıl yayımlandığı ifade edilen açıklamada, bu yılın başında ulusal düzey hizmet grubu planlarının hizmete alındığı vurgulandı.


AFAD'ın, risk yönetimi anlayışı doğrultusunda, olası afetlerle ilgili ulusal ve uluslararası paydaşlarıyla bilimsel çalışmalar yürüttüğüne işaret edilen açıklamada, dünyanın her yerinde olduğu gibi konunun uzmanlarınca farklı senaryo çalışmalarının yapıldığı bildirildi.


Depremin altyapı, üstyapı ve vatandaşlara etkileri hakkında tahminler içeren senaryo çalışmalarının, mevcut...