28 / 04 / 2024

geçici yönetim çeşitleri

geçici yönetim çeşitleri

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site yönetim çeşitleri " konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in Emlakkulisi.com okurları için yazdığı yazı...

Binlerce geçici işçi için beklenen açıklamalar peş peşe geldi! İşte son durum!

Geçici işçiye kadro düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken heyecanla beklenen düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra geçici işçilere kadrolu işçi statüsünde çalışacak ve sosyal haklarında iyileştirmeler sağlanacak. Konuya ilişkin yetkili isimden beklenen açıklama geldi.

Ünlü ekonomist Evren Bolgün doların asıl yükselişe geçeceği tarihi açıkladı! Dolar bozdurmayı düşünenler dikkat

FED kararı sonrası hareketlenen doları ünlü ekonomist Evren Bolgün değerlendirdi. Bolgün, doların yükselişe geçmesi ile ilgili tarih verdi. Dolar ne zaman yükselişe geçecek. İşte detaylar…

Paladyumun ons fiyatı bugün 2 bin 075 dolar oldu! Paladyum bugün yükselişe geçti!

Paladyumun onsu haftanın ilk işlem gününde yükselmeye başladı. Paladyum fiyatları gündemin etkisi ile bugün yükselişe geçen kıymetli madenler arasında yerini aldı. Peki paladyum fiyatları bugün ne kadar? İşte 9 Mayıs 2022 paladyum fiyatı...

Kripto paralar FED etkisiyle yükselişe geçti!

Fed Başkanı Jerome Powell'ın haziran ayı toplantısı için 75 baz puanlık artırım ihtimalini masadan kaldırmasıyla birlikte kripto paralar yükselişe geçti.

Yüksek aidatlar ev sahibi ve kiracıları isyan ettirdi!

Ev sahibi ve kiracılar “geçici yönetim” tarafından alınan yüksek aidattan dolayı isyan bayrağını çekti. Peki aidatlar neden bu kadar yüksek? “Geçici yönetim” krizi nasıl çözülecek? İşte ayrıtılar....

Platin yükselişe geçti! Platin bugün ne kadar? İşte 13 Nisan 2022 platin fiyatı...

Yatırım yapmak için değerli metal arayan yatırımcılar altın ve gümüş dışında platini de merak edip araştırıyor. Dün aşağı yönlü hareket eden platin bugün yükselişe geçti. Peki platin bugün ne kadar oldu? İşte 13 Nisan 2022 platin fiyatı...

Büyükyalı İstanbul'un kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Büyükyalı İstanbul), 774 Ada 70 Parsel Cami ve Bu Parsele Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

FED öncesi petrolün varili yükselişe geçti Neler oluyor?

Petrolün varil fiyatı dün 100 dolar seviyesinin altına düşerken, bugün yükselişe geçen petrolün varil fiyatı şu dakikalarda 103,86 dolardan işlem görüyor. Petrolün varilinin yükselmesi akaryakıt fiyatlarını etkileyecek mi? Piyasalarda neler oluyor?

Bitcoin, ABD kararnamesi etkisiyle yükselişe geçti! 

Bitcoin, yüzde 8,8 artışla 41 bin 874 dolara kadar yükseldi. Bugün sert bir ralli yapan kripto paralar, yükselişe geçti. Özellikle bitcoin, tekrardan 41 bin 500 doları aşarak, yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Çinli Evergrande'nin hisseleri atama haberinin ardından yükselişe geçti!

Borç yükü altında olan China Evergrande Group'un hisseleri, şirketin yönetim kuruluna bir devlet şirketi yetkilisini atamasından sonra artışa geçti.

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap  1789 Ada 3 Parsel, 1790 Ada 3 Parsel Konut İnşaatları ve Ada Dışı İmar Yolları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabul tutanağı 31 Aralık 2021 tarihinde onaylandı.

Faal Group Eğitim Ve Yönetim Hizmetleri Yapı Organizasyon Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Faal Group Eğitim Ve Yönetim Hizmetleri Yapı Organizasyon Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de  50  bin TL sermaye bedeli ile Fatma Öztürk tarafından kuruldu.

KÖY 2. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Köy 2. Etap kapsamında bulunan Park Düzenleme İşleri'nin kısmi geçici kabulü yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 24 Aralık tarihinde onaylandı.

geçici yönetim çeşitleri Haberi

geçici yönetim çeşitleri

Hukuki olarak , mevzuatta iki tip site yönetimi söz konusudur.


a)Geçici Yönetim

b)Daimi Yönetim


Geçici Yönetim: Kat irtifakı kurulurken, resmi mercilere dilekçe veren kişi veya kişiler bu dilekçeye, irtifaka ilişkin olarak altına imza attıkları anagayrimenkulün yönetim planını eklerler. İşte bu yönetim planının altına imza atan kişi veya kişiler kat irtifak sahipleridir ve kat mülkiyetine  (iskan) esas tapu ile bağımsız bölümleri sahiplenecek  kat malikleri oluşuncaya kadar site, kat irtifak sahibi olan bu kişilerce yönetilir. Bu yönetime Geçici Yönetim denir ve konu  KMK madde 73-de işlenmiştir.


Geçici yönetim, kurullar oluşuncaya kadar kat maliklerinin, temsilciler kurulunun tüm yetkilerini kullanır, sonuçta tapu idaresindeki kayırlarda malik olanlar, kat irtifakını kuran kişi veya kişilerdir.


Geçici yönetim, oturum başladıktan sonra en fazla bir yıl devam edebilir, her halükarda  kat irtifakı kurulmasından...