07 / 05 / 2024

geleceğin inşaatçılarına tavsiyeler

geleceğin inşaatçılarına tavsiyeler

Pırlanta Erciyes İnşaat Genel Müdürü Ferhat Beluk, ÇÜ Yapı ve Tasarım Kulübü'nün konuğu oldu. Ferhat Beluk, geleceğin mimar ve mühendisleriyle tecrübelerini paylaştı.

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarına Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi...

İnşaat sektörü, Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor...

Oyakkent 3 Silüet'in satışlarına izdiham engeli!

OYAK İnşaat'ın yeni projesi Oyakkent 3 Silüet'in satışları yaşanan izdiham nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Güler Işık’ın inşaat firmasına açtığı davada karar!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açmıştı. Söz konusu davada mahkeme tarafından karar verildi.

İnşaatçılar ve çimentocular karşı karşıya!

Son zamanların gündem konuları arasında bulunan çimento fiyatları inşaatçılar ve çimentocuları karşı karşıya getirdi.

Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor!

Kovid-19 salgını inşaat ana malzemelerini de etkiledi. Demir-çelik başta olmak üzere yapı malzemeleri fiyatları son bir senede yüzde 100'den fazla arttı. Bu artışlar sektörde büyük problemlere neden oldu. Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Türk inşaat firmasına teşekkür!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İvano-Frankivsk şehrini ziyareti sırasında selden zarar gören bölgeye yardım eden Türk inşaat firmasına teşekkür etti.

İstanbul İnşaatçılar Derneği üyeleri mevcut istihdamı koruyacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada "Sektörde ekonomik anlamda da sıkıntı yaşanmaması için İNDER üyesi inşaat firmaları mevcut istihdamı koruyacak" dedi.

İnşaatçılar KDV indirimi istiyor!

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Taflan, inşaat sektöründe KDV indirimi istediklerini dile getirdi. Ayhan Taflan, “Trabzon’da inşaat sektöründe KDV oranı yüzde 8’e düşürülmediği takdirde zor bir süreç yaşanabilir” diye konuştu...

Emlakçılar ve inşaatçılar dikkat! Bugün son gün!

Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan emlakçılar ve inşaat işçileri bugünden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. 

Kapaklı Belediyesi’nden inşaat ruhsatlarına yüzde 30 indirim!

Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu gerçekleşti. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, indirim ruhsatları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu, “Uygulama ile birlikte inşaat ruhsatlarına yaklaşık olarak yüzde 30’a yakın indirim gerçekleşmiş oldu.’’…

geleceğin inşaatçılarına tavsiyeler Haberi

geleceğin inşaatçılarına tavsiyeler

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yapı ve Tasarım Kulübü'nün, Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlediği, geleceğin mimarı inşaatçıların konuşmacı olarak katıldığı konferanslar dizisinin bu haftaki konuğu, inşaat sektörünün öncü kuruluşlarından Pırlanta Erciyes'in genel müdürü Ferhat Beluk oldu. Öğrencilerle; yönettiği Pırlanta Erciyes'in devam eden, tamamlanan ve planlanan projelerinin yanı sıra, girişimcilik üzerine tecrübelerini paylaşan Pırlanta Erciyes İnşaat Genel Müdürü Ferhat Beluk,"İleri, daima ileri. Bu bizim gelecek planlarımızda, iş projelerimizde hedefler koyarken ilk aklımıza gelen sözcüktür. Bu inançla birlikte, Adana'da çığır açan projelere imza attık ve insanların hayal edemediklerini biz gerçeğe dönüştürdük. Sadece çağdaş mekanlar değil, müşteri memnuniyeti ile güven de inşa ettik" dedi. Geleceğin mimarlar, mühendis ve inşaatçılarına tavsiyelerde bulunan Beluk, "Hiçbir zaman yılmayın. Zorluklar karşısında pes etmek yerine bir B planı,...