24 / 05 / 2024

geleceğin istanbul haritası

geleceğin istanbul haritası

İstanbulSMD tarafından hazırlanan MEGA İstanbul adlı web sitesinde, İstanbul'da son on yılda planlanan ve uygulamaya konulan mega projeleri İstanbul hava fotoğrafı üzerine yerleştirilerek, "Yarının İstanbul'u" yaratıldı...

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

Geleceğin emlak trendleri "Yeşil Binalar" olacak...

Günümüz dünyasında çevre bilincinin artması ile beraber, emlak alanında da  yeşil bina trendi hız kazandı. Buna göre, sürdürülebilir mimari ve çevre dostu yapılar geleceğin emlak piyasasının temel varlıkları olacak gibi gözüküyor. Yeni trendler ve haberin ayrıntıları...

Geleceğin aracı Hyundai Staria Ekim fiyat listesini güncelledi! Hyundai Staria güncel fiyatı ne kadar?

Geleceğin aracını tasarlayan Hyundai, Staria modeliyle büyük ilgi gördü. Hyundai, ekim ayı kapsamında tüm modellerinin güncel fiyatını belirlerken, ‘geleceğin aracı’ Staria’nın da güncel yeni fiyatını açıkladı. 

Sanayide düşük karbonlu üretim için yol haritası hazırlığı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında sınırda karbon düzenlemesine tabi olacak düşük karbonlu üretime yönelik çalışma yaptıklarını belirterek, "Demir-çelik, alüminyum, çimento ve gübre sektörleri için yol haritası çalışmaları bitme aşamasında" dedi.

Geleceğin meslekleri belli oldu! TM-SAY için yüksek maaşlı meslekler listesi! En çok para kazandıran meslekler neler?

2023 yılında en yüksek kazanç getiren meslekler arasında öne çıkanlar teknoloji ve sağlık alanlarıdır. Ayrıca tarımdan finansa kadar birçok sektörde hızlı yükselişe geçen geleceğin meslekleri bulunmaktadır. İşte yüksek maaşlı meslekler ve bu mesleklerdeki ücretlerin listesi...

Ofisler de dönüşüyor! Geleceğin ofisleri sürdürülebilir, teknolojik ve durağanlıktan uzak olacak!

Geleceğin ofis yapısını öngören Yüksek Mimar İklima Şenol Gönenç, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte geleceğin ofislerine ilişkin detaylar...

Geleceğin otomobili Hyundai IONIQ 5 nisan ayına özel cazip fiyatlarıyla satışa sunuldu! İşte detaylar!

Hyundai'nin geleceğin otomobilini yaratmak için ortaya çıkardığı IONIQ 5’in nisan ayı fiyatı belli oldu. Peki, Hyundai IONIQ 5 özellikleri neler? Fiyatı kaç TL? 25 Nisan 2023 fiyat listesi...

Bulvar 9 Sanayi'de 24 ay 0 faiz fırsatı! Geleceğin sanayi sitesinde teslimler iki ay sonra başlıyor! 

Sanayinin kalbinin attığı Esenyurt'ta geleceğin sanayi sitesi hayata geçiriliyor. Bulvar 9 Sanayi adıyla yükselen projede 113 ünite bulunuyor.

Konut fiyatları için yol haritası belirleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomide yol haritasının belirleneceğini dile getirerek konut fiyatlarının aşağı çekilmesi için gerekli adımların atılacağını dile getirdi. 

İstanbul'da deprem için yol haritası belirleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde Deprem ve Doğal Afet Komisyonu ile İstanbul’da kentsel dönüşüm ve deprem konusundaki yol haritasının belirlenmesi için toplantı gerçekleşti. 

Kerem Güney Avcı: Yatay mimari geleceğin yapı trendi!

Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı yaptığı açıklamada, yatay mimarinin geleceğin yapı trendi olacağını söyledi.

Yatay mimari geleceğin trendi olacak!

Son yıllarda meydana gelen şiddetli depremler ve koronavirüs salgını yapay mimariye olan talebi arttı. Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, yatay mimarinin geleceğin trendi olacağını belirtti. 

Toyota geleceğin şehri Woven City’nin yapımına başladı!

Yatırımlarına devam eden Toyota, geleceğin şehri Woven City’nin yapımına başladı. Woven City’de zemin seviyesinde üç tür caddeye yer verilecek.

geleceğin istanbul haritası Haberi

geleceğin istanbul haritası


İstanbulSMD tarafından gerçekleştirilen yeni internet sitesinde kentin mega projelerinin yerleştirildiği hava fotoğrafı, yarının İstanbul'unu gözler önüne seriyor.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD) tarafından hazırlanan MEGA İstanbul adlı web sitesinde, İstanbul'da son on yılda planlanan ve uygulamaya konulan mega projeleri İstanbul hava fotoğrafı üzerine yerleştirilerek, "Yarının İstanbul'u" yaratıldı. Projelerin teknik bilgilerinden oluşan birer künyesinin de yer aldığı interaktif harita, basında bölük pörçük olarak verilen birbirinden farklı projelerin tümünü bir arada göstermeyi hedefliyor.


İstanbulSMD Başkanı Ersen Gürsel, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Farklı büyüklüklerde olsa bile Kent doğası, kimliği, kentsel kalite ve kentsel hafızadaki etkileri açısından "mega" olduğunu düşündüğümüz projelerin metropol alan üzerine yayılmış İstanbul üzerindeki örneklerini görmek istedik. Bu siteyi de bu amaçla yaptık. "

megaprojeleristanbul.com/ adresinde araştırmacıların bilgisine sunulan harita ve hava...