02 / 05 / 2024

Gelecekte küçük otellerin yeri

Gelecekte küçük otellerin yeri

Faruk Boyacı, değişen tatil anlayışına göre bireylerin, gittikleri yörede yerel kültürle kaynaşıp yeni deneyimler elde etmeyi isterken, aynı zamanda kaliteli hizmeti samimiyetle sunan küçük otellere yöneldiğini belirtti.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir'e son dakika uyarısı: O fay hattı zorlamaya başladı! 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de son dönemde yaşanan depremlerin 2 bin senedir kırılmadığı belirlenen Tuzla Fayı ile ilişkili olduğuna dikkat çekerek, bu fayın yakın gelecekte kırılma olasılığının olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Turizmin yeni trendi; tiny house... Hem düşük maliyetli hem de ev ortamında bir tatil...

Turizmde artan maliyet ve rekabet yüzünden son yılların gözde mimari yapısı tiny house oldu. Otellerin yerini almaya başlayan bu konsept yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekmeye başladı. Düşük maliyetle ve ev ortamında bir tatil yaşamak isteyenler tiny house otelini tercih etmeye başladı.  İş

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

Varlıklı ülkelerin yanı  sıra orta gelirli orta gelirli ülkelerde nüfusun hızla yaşlandığına dikkat çeken Dünya Bankası, bu ekonomilerin gelecekte küresel göçe bağımlı hale geleceği öngörüsünde bulundu. Dünya Bankası, göç sürecinin daha iyi yönetilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

IMF Başkanı’ndan uyarı: Dünyada yoksulluk ve açlık tehlikesi gelecekte daha da artacak!

Küresel piyasalarda güçlü toparlanmanın zor olduğunu belirten IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 3’den daha az büyüyeceğini öngördü. Georgieva, gelecekte dünya ekonomisini bekleyen açlık ve yoksulluk tehlikesine de dikkat çekti.

Çalışanlar için karanlık senaryo! Yapay zekâ, gelecekte 300 milyon işin yerine geçebilir!

Golman Sachs tarafından yapılan araştırmanın çarpıcı sonuçları, dünyada milyonlarca çalışanın işini, yapay zeka yüzünden kaybedebileceğini ortaya koydu. Küresel bazda milyonlarca çalışan işini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

İş dünyasının en büyük korkulu rüyası ne? İş adamları gelecekte nelerden endişe duyuyor?

Küresel çapta yapılan bir anket ile iş dünyasını gelecekte bekleyen riskler araştırıldı. Ankete katılan 800 iş insanı, iş dünyasını bekleyen risklere ilişkin soruları yanıtlarken, en büyük endişe kaynaklarını da paylaştı.

2022'nin ilk yarısında 38 ilde 186 otel icralık oldu! 

İcralık otellerin şehirlere göre dağılımında 47 işlem ile Muğla ilk sıraya yerleşti. Otellere gerçekleştirilen toplam icra işlemlerinin ilçelere göre dağılımında 32 otel ile Bodrum zirvede oldu. şte icralık otellerle ilgili tüm ayrıntılar...

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Afet riskini azaltacak planlar devreye alınmalı!

Deprem ülkesi olan Türkiye’de tam bir sene önce Elazığ depremi 41 vatandaşın ölümüne neden oldu. Prof. Dr. Sözbilir, 'Fay yasası' kapsamında yakın gelecekte kırılması beklenen faylar üzerinde belli değerlendirmelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Naci Görür: Muş fayı daha büyük deprem üretebilir!

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Muş'un Korkut ilçesinde yaşanan 4.7 büyüklüğünde deprem sonrası, “Muş/Korkut-Sazlıkbaşı'nda 4.6 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem Muş'un kuzeyinde, bir bindirme fayı. Anlaşılan bu fay stres biriktiriyor. Gelecekte daha büyük deprem de üretebilir" dedi.

Kiralık villalara koronavirüs ilgisi!

Koronavirüs sonrası izole tatil isteyen vatandaşlar kiralık villalara yöneldi. Kaş, Kalkan, Adrasan, Bozburun, Çeşme, Datça, Fethiye, Bodrum, Marmaris’te kiralık villa ve butik otellerin dolulukları temmuzun başından bu yana yaklaşık yüzde 100’lere ulaşmış durumda...

Koronavirüs sonrası otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan değişimi!

Ödüllü projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, Covid-19 pandemisinin ardından turizm sektöründe otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan ne tür değişiklikler yapması gerektiğinden bahsetti.

Ağrı'da termal otellerin yapılacağı alana köprü inşa edildi!

Ağrı'da fizik tedavi hastanesi ile termal otellerin yapılması planlanan alana ulaşımın sağlanması inşa edilen inşa edilen köprü hizmete açıldı.

Gelecekte küçük otellerin yeri Haberi

Gelecekte küçük otellerin yeri

Faruk Boyacı, üniversite mezuniyetinden sonra babasından devraldığı işini profesyonel bir bakış açısı ile geliştirmeyi başarmış bir işadamı. Avusturya Lisesi ve İstanbul Üniversitesi mezunu. Faruk Boyacı'nın çalışanları, dönem dönem tatlı sert tavırlarına karşın kendisini bir baba gibi görüyor. Lakaytlığa tahammülü olmadığı açık. Yıllar önce, “Bak Faruk Bey, ben bir cerrahım. Hata yaptığımda insanlar ölüyor. Bu yüzden azami dikkat ediyor, hata yapmamaya çalışıyorum. Sen de yapmayacaksın!” diyen bir Avrupalı müşterisi hiç aklından çıkmıyor. “Bu işletmelerde misafir ağırlıyoruz. Evinde misafirini ağırladığı hassasiyete sahip olmayanla işimiz yok! Biz, yaptığı işe aşık, etiketlerle zehirlenmemiş, genç, girişimci yöneticilerimiz ile başarıyoruz.” derken, çalışanlarına yüklediği misyonu ve onlara güvenini gözlerinden okuyabiliyorsunuz. 


Faruk Boyacı, Türkiye çapında 246 otelin tüzel kişilik olarak üye olduğu Küçük Oteller Derneği’nin Başkanı. Faruk Bey’in Sirkeci...