20 / 05 / 2024

gelir koruma sigortası

gelir koruma sigortası

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2023'te Sistem kapsamında bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirmek amacıyla çalışmalarına tam gaz devam ediyor. İşte ayrıntılar..

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

Çiftçiler dikkat! Buğday gelir sigortasında şok gelişme! Resmen açıklandı!

Tarsim Genel Müdürü Serpil Günal, tarım sigortalarında büyük bir farkındalık yaşandığına dikkat çekerek, buğday ürünü için uygulanan gelir sigortası ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte o açıklamalar...

Buğdaya gelir koruma sigortası geliyor! Çiftçiler dikkat! Hazırlıklar resmen başladı!

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2023'te Sistem kapsamında bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirmek amacıyla çalışmalarına tam gaz devam ediyor. İşte ayrıntılar..

Konut sigortasının önemi iklim krizinin neden olduğu felaketlerle arttı!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konut sigortası, evleri hasarlara karşı koruma altına alıyor. Erdoğan, konut sigortası yaptıranın bir daha vazgeçemediğini belirtti.

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasının ev ve ev içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden, hırsızlık ve yangın gibi çok çeşitli risklere karşı koruma altına alan geniş kapsamlı sigorta çeşidi olduğuna dikkat çeken Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Genel Sağlık Sigortası borçluları için son fırsat: Ceza ve faizler ortadan kalkıyor!

Genel Sağlık Sigortası borcu olan milyonlarca vatandaş için fırsatlar devam ediyor. Daha önce gelir testine hiç girmeyen kişilere uygulanan yapılandırma yasasının son haftalarına girildi.

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Konut sigortası hangi hasarları karşılar?

Konut sigortasıyla evinizi ve ailenizi koruma altına alabilirsiniz. Konut sigortaları evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı hedefliyor. Peki konut sigortası hangi hasarları karşılar?

Kira geliri beyannamesinde 'özel sağlık sigortası indirimi'!

Kira geliri elde eden ve bunu gelir vergisi beyannamesi ile beyan edecek mükellefler, özel sağlık sigortası poliçesi primlerini verecekleri yıllık gelir vergisi beyannamesinde indirim yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. İşte tüm merak edilenler...

Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortasıyla eviniz ve aileniz koruma altına alınıyor. Konut sigortaları evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı amaçlıyor. Peki konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası yaptırmak için ev sahibi olmanıza gerek yok!

Anadolu Sigorta’nın konut paket sigortası ile sadece ev sahipleri değil kiracılar da, evlerini ve içindeki eşyalarını koruma altına alabiliyor..

Sigortasız konutlarda gelir kayıpları yaşanacak!

18 Temmuz’da şiddetli yağışın neden olduğu sel felaketi, ilk tahminlere göre 150-200 milyon TL sigortalı hasara neden oldu. Özellikle sigortalılık oranının düşük olduğu konutlar ve küçük işyerlerinde önemli gelir kayıpların yaşanacağı belirtildi.

Alt ve orta gelir grubu ev sahibi olacak!

Bakan Müezzinoğlu, yeni Anayasa ile birlikte yoksulluğa karşı sosyal koruma ve istihdam politikalarının güçleneceğini söyledi. Yeni sistemle birlikte alt, orta gelir grubunun ev sahibi olmasına öncelik verilecek.

gelir koruma sigortası Haberi

gelir koruma sigortası

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2023'te Sistem kapsamında bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirmek amacıyla çalışmalarına tam gaz devam ediyor. 

TARSİM'den yapılan açıklamada,  TARSİM yönetiminin, genel müdürlük ve bölge müdürlüklerinden yetkililerin katılımıyla, tarım sigortalarında yeni yılda uygulamaya alınması planlanan yenilikler üzerine istişarelerin yapılması için, Eylül'de değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiği ifade edildi. 

Toplantılarda, çiftçi odaklı çalışmalar neticesinde Ziraat Odaları Birliği, Tarım Kredi Kooperatifleri, üniversiteler, sigorta Şirketleri, TARSİM Bölge Müdürlükleri, çiftçileri ve paydaşlardan gelen talepler ile ihtiyaçlar masaya yatırılarak; Devlet Destekli Tarım Sigortaları 2023 Yılı Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlardaki düzenlemeler üzerine konuşuldu.

İşte Tarım Sigortaları Havuzu'nun hayata geçireceği uygulamalarla ilgili tüm detaylar...

Bu sene, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Meteoroloji Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle "İklim Değişikliğinin Gelecekteki İklim Risklerine (İklim Ekstremlerine)...