29 / 04 / 2024

gelir vergisi işyeri kirası 2014

gelir vergisi işyeri kirası 2014

Yıllık kira bedeli toplamı, önümüzdeki yıl büyükşehir belediye sınırları içinde 5 bin 500 lira, diğer yerlerde 3 bin 800 lira olarak tespit edildi. Değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı ise 9 bin 700 lira...

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Kira gelir vergisi için son 13 gün uyarısı! Nasıl hesaplarım, nasıl beyan ederim 2024?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla resmen doluyor. Peki kira geliri nasıl hesaplanır, kira geliri nasıl beyan edilir 2024?

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında gayrimenkullerin iş yeri olarak kullanımı için kiralanması durumunda stopaj uygulamasının kaldırılması amaçlanıyor...

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

İş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılı için vergi ödemesi yapacak. Peki iş yeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte iş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021...

Kira gelir vergisi beyannamesi ve 1. taksiti bugün son!

Kira gelir vergisi için beyanname verme ve 1. taksit ödeme dönemi bugün sona eriyor. Mükellefler beyannamelerini vermezse istisnadan yararlanamıyor...

Kimler iş yeri kira gelir vergisi ödeyecek? 

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı..

İşyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, işyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018 ne kadar?

2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

İşyerini 2017 yılı içinde kiraya vererek gelir elde edenler işyeri kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, 2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi 2. taksit ödeme tarihi 2017!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenen kira gelir vergisi için ödeme dönemi devam ediyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 3 hafta!

Kira gelir vergisi için ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz itibari ile başladı. Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 3 hafta kaldı..

Kira gelir vergisi 2. taksit dönemi yarın başlıyor!

1-31 Mart tarihleri arasında ilk taksiti ödenen kira gelir vergisi için 2. taksit ödeme dönemi 1 Temmuz itibari ile başlıyor..

gelir vergisi işyeri kirası 2014 Haberi

gelir vergisi işyeri kirası 2014


Maliye Bakanlığının, Gelir Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.


Tebliğde, yeniden değerleme oranında artırılan maktu had ve tutarlar ile 1 Ocak 2006'dan önce ihraç edilen bir kısım menkul kıymetlerden 2013 takvim yılında elde edilen menkul sermaye iradının beyanında dikkate alınacak indirim oranı uygulamasına ilişkin esaslar belirlendi.


Buna göre, mesken kira gelirleri için uygulanan istisna tutarı, 2014 takvim yılında elde edilen kira gelirleri için 3 bin 300 lira olarak tespit edildi.


İşverenlerce işyeri veya işyerinin müştemilatı dışında kalan yerlerde hizmet erbabına yemek verilmek suretiyle sağlanan menfaatlere ilişkin istisna tutarı, 2014 takvim yılında uygulanmak üzere 12 lira olarak belirlendi.


Engellilik indirimi tutarları, birinci derece engelliler için 800 lira, ikinci derece engelliler için 400 lira, üçüncü derece engelliler için 190 lira olacak.


Basit usule tabi...