13 / 05 / 2024

gelir vergisi mükellefleri

gelir vergisi mükellefleri

Mart ayı vergi takvimine göre, gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergiler arasında kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi yer alıyor. Peki, 2016 yılı gelir vergisi mükellefleri kimlerdir?

Kira gelir vergisi 25 soruda tüm detaylarıyla!

Kira gelir vergisi son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. İşte kira geliri olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira gelir vergisi  ile ilgili tüm merak edilenler...

Gelir vergisi mükelleflerinin sayısı 2,4 milyonu aştı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'de gelir vergisi mükellef sayısı Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre 127 bin arttı ve 2,4 milyonu aştı.

Varlık barışında son günler! Başvuru süresi Cuma günü bitiyor!

Mükellefler tarafından verilmesi zorunlu olan kira dahil yıllık gelir beyan etme süresi ve Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son tarih 31 Mart Cuma günü. Ticari, mesleki ve zirai faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, beyannamelerini elektronik ort

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi?

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi? Milyonlarca mükellefin merak ettiği ve araştırdığı sorunun yanıtını Turyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Onur Sarıbay verdi...

Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi 2022!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde ettiğiniz gelir için gelir vergisi mükellefi olabilirsiniz. Peki, kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri başladı mı?

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

İnşaat sektöründe gelir vergisi beyannamelerine yeni ayar!

Birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat ve onarma işlerinden kazanç elde eden mükelleflerin verecekleri yıllık gelir vergisi beyannameleri, işlerin ikmal edildiği takvim yılını izleyen yılın Şubat'ın başından 25. günü akşamına verilebilecek.

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında gayrimenkullerin iş yeri olarak kullanımı için kiralanması durumunda stopaj uygulamasının kaldırılması amaçlanıyor...

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2021!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 9.11 olarak açıklandı. Buna göre, 2021 gelirleri için istisna tutarı 7 bin lira oldu. Peki kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2021 ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Vergi mükellefleri için mücbir sebep sona erdi!

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamaya göre; vergi mükellefleri için yürürlüğe giren mücbir sebep uygulaması sona erdi. 

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:313!

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:313 bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

gelir vergisi mükellefleri Haberi

gelir vergisi mükellefleri

2016 yılı gelir vergisi mükellefleri kimlerdir?

2016 yılı Mart ayı vergi takvimine göre, gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergiler arasında kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi yer alıyor.


Bu iki vergi de beyana dayalı vergi olup, 25 Mart'a kadar beyannamelerin verilmesi ve 31 Mart'a kadar ilk taksit ödemelerinin yapılması gerekiyor.


Kira gelir vergisi, 2015 yılı taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirler için ödeniyor. Değer artış kazancı vergisi ise, taşınmazın iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde ödeniyor. 


Peki, 2016 yılı gelir vergisi mükellefleri kimlerdir?


Kira gelir vergisi mükellefi:

Kira gelir vergisi mükellefi olup olmadığının tespiti, istisna sınırlarına bakarak yapılabiliyor. İstisna sınırı konutta 3 bin 600 TL, işyerinde ise 29 bin TL olarak belirlendi.


Mükellef olup olmadığına karar veremeyen kimseler kira gelir vergisi sistemindeki kira...