03 / 05 / 2024

gelir vergisinde istisna

gelir vergisinde istisna

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen gelirler için istisna bedeli belirleniyor. Gelir vergisi istisnası 2014'e ait veriler Gelir Vergisi Genel Tebliğinde açıklanıyor...

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

2024 günlük yemek bedeline yüzde 54,54 zam yapıldı! 2024 günlük yemek ücretleri ne kadar oldu?

Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli oldu. Yeni zamma göre 2024 yemek bedellerine yüzde 54,54 zam yapıldı. Peki 2024 günlük yemek bedeli ne kadar oldu?

Vergilerdeki istisna ve muafiyetlere ilişkin düğmeye basıldı! Gelir ve kurumlar vergisi artacak mı? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergilerdeki istisna ve muafiyetlere ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı’na talimat verdiği aktarıldı. Çalışmada ise ağırlıklı olarak şirketlere sağlanan vergi istisnası ve muafiyetler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

MTV ve gelir vergisinde son ödeme günü bugün! Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Yapılandırma kapsamında vergi borçları ile motorlu taşıtlar (MTV) ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinde bugün son gün. Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Son dakika! Pazarcı esnafına vergi müjdesi! Meyve, sebze fiyatları düşecek! İndirim geliyor!

Pazar esnafını gelir vergisinden muaf tutacak düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Pazarcıların gerekli kriterleri yerine getirmesi halinde gelir vergisinden istisna tutulacak. Peki bu durumda tezgahlara nasıl yansıyacak? İşte detaylar...

Pazar esnafının omuzlarındaki vergi yükü azaltılıyor! Bu haber vatandaşa da yarayacak! Fiyatlar düşüyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenlemeyi kamuoyuna duyurdu. Böylece esnafın omuzlarındaki vergi yükü azaltılmış olacak. Peki pazar fiyatları düşecek mi?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! 31 Mart tarihinde sona eriyor!

Kira dahil yıllık gelir vergisi beyanname verme süresi ile Varlık Barışı uygulamasından yararlanma dönemi 31 Mart tarihinde sona erecek. 2022’de elde edilen kira gelirlerinin 9.500 TL’si gelir vergisinden istisna tutulacak.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Gelir vergisinde son dakika! Resmen başladı, sakın unutmayın!

Depremler sebebiyle mücbir sebep hali ilan edilen yerlerdeki mükelleflerin beyannamelerini 15 Ağustos 2023'e kadar verebileceği açıklandı. İşte ayrıntılar...

840 bin küçük esnafa vergi istisnasının ayrıntıları belli oldu

Basit usule tabi olan berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, tamirci, taksici, dolmuşçu gibi yaklaşık 840 bin küçük esnafın ticari kazançları gelir vergisinden istisna edildi.

Evi ve arsası olanlar dikkat! Son gün 31 Mart: 25 bin TL’lik vergi istisnası imkânı…

Ev, arsa ve dükkan sahiplerini ilgilendiriyor. Önemli bir rehber paylaşıldı. Gayrimenkul satışından kaynaklanan değer artış kazancının 25 bin TL’sini bu sene için gelir vergisinden istisna olacağı bilgisi paylaşıldı.

Gelir vergisinde beyan dönemi! Kazançlar nasıl beyan edilecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Yusuf Cihad Demet, bugünkü köşesinde gelir vergisi beyan dönemini kaleme aldı. İşte Yusuf Cihad Demet'in 'Gelir vergisi beyan dönemi başladı: Kazanç ve iratlar ne şekilde beyan edilecek?' başlıklı yazısı...

Kira geliri elde edenler dikkat! İşte merak edilen her şey!

Geçtiğimiz sene elde edilen konut kira gelirlerinin 7 bin TL'si gelir vergisinden istisna sayılacak. İstisnayı geçen gelirini beyan etmeyen veya eksik bildirenin bu hakkı kayboluyor. 2022 yılı için geçerli sayılacak konut istisna tutarı da 9 bin 500 TL olacak.

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

gelir vergisinde istisna Haberi

gelir vergisinde istisna

Gelir vergisi istisnası 2014!

2014 yılına ait gelir vergisi istisnaları, 18 Şubat 2014 tarihinde 28917 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliğinde açıklanıyor.


Tebliğte yer alan esaslara göre, 6322 sayılı Kanunun 5 inci maddesi ile Gelir Vergisi Kanununun 21 inci maddesinin ikinci fıkrası 1/1/2013 tarihinden sonra elde edilen hasılatlara uygulanmak üzere, aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


"Ticari, zirai veya mesleki kazancını yıllık beyanname ile bildirmek mecburiyetinde olanlar ile istisna haddinin üzerinde hasılat elde edenlerden, beyanı gerekip gerekmediğine bakılmaksızın ayrı ayrı veya birlikte elde ettiği ücret, menkul sermaye iradı, gayrimenkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlarının gayri safi tutarları toplamı 103 üncü maddede yazılı tarifenin üçüncü diliminde ücret gelirleri için yer alan tutarı aşanlar bu istisnadan faydalanamazlar."


Ayrıca, Gelir Vergisi Kanununun 86/1-a maddesinde, “kazanç...