05 / 05 / 2024

Gelişen ve Değişen Dikili

Gelişen ve Değişen Dikili

Dikili Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren mimar, müteahhit ve mühendislere yönelik düzenlediği toplantıda "Gelişen ve Değişen Dikili" hedefinde uzlaşırken, güç birliğinde süreklilik kararı alındı.

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

Ayder Yaylası'ndaki statü değişikliğine mahkemeden dur kararı! 

Ayder Yaylası’nın düşürülen koruma statüsüne yapılan itiraz kapsamında yürütmeyi durdurma kararı alındı ve  değişikliğin geri dönülmez sonuçlara neden olacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Mesai saatleri değişiyor! Çalışma günü ve saatleriyle ilgili öneri resmen kabul edildi! 

Mesai saatlerinin değişeceği konusu son zamanlarda en çok araştırılan konutlar arasında gelirken, sonunda beklenen haber geldi. TBMM Genel Kurulu'nda da AK Parti'nin 'çalışma gün ve saatlerine' ilişkin grup önerisi kabul edildi.

SGK yaş gün prim tablosunda yeni düzenlemeler: 3600-5100-7200 prim hesabında şartlar değişiyor

Son dönemde emeklilik süreçleriyle ilgili önemli düzenlemeler ve değişiklikler gündemde. Emeklilik tablosu, çalışanlara geleceğe dair daha iyi planlar yapmalarına yardımcı olan bir sistemdir. Bu tablo gerekli prim gün sayıları sigortalılık süreleri ve yaş şartları gibi faktörleri kapsar.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Emeklilere %25 Zam Yapıldı: En Düşük Emekli Maaşı Değişmedi

Emekli maaşlarına yapılan %25 oranındaki zam, emeklilerin beklentilerini karşılamadı. En düşük emekli maaşında değişiklik olmazken, kök maaşı 6500 TL ve altında olanlar 7500 TL'yi almaya devam edecek.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! EYT'de prim şartı değişti!

EYT'de milyonlarca kişinin heyecanla beklediği ve gözler gelişen bütün prim düzenlemesine odaklanmış durumda. Bu hususla alakalı çalışmalar sürerken 7200 gün  tescil affı ve 1800 gün müjdesi geldi. 

Akaryakıt fiyatlarında şok gelişme! Tabela yine değişiyor! 9 Şubat akaryakıt fiyat listesi

Brent petrol ve döviz fiyatlarındaki değişiklikler güncel benzin ve motorin fiyatlarını da etkiliyor. Geçtiğimiz gün yapılan indirim ile birlikte akaryakıt fiyatları da en çok araştırılan konular arasında yerini alıyor. İşte İstanbul, İzmir, Ankara 9 Şubat 2023 güncel akaryakıt fiyatları…

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Motorine 1 lira 5 kuruşluk dev zam geldi! Değişen tabelalar buz kestirdi! Opet, PO, Shell 18 Ocak 2023 fiyat listesi

Milyonlarca araç sahibi indirim beklerken motorine dev zam geldi! Değişen tabelalar buz kestirdi! İşte Opet, PO, Shell, Total 18 Ocak 2023 fiyat listesi...

Telefonunu değiştirmek isteyenler sakın kaçırmasın! En hızlı akıllı telefonlar belli oldu! İşte detaylar!

Telefonunu değiştirmek isteyenler ya da yeni bir telefona ihtiyacı olanlar Eylül 2022 itibari ile belirlenen en hızlı telefon modellerini sakın kaçırmasın!

FY Gayrimenkul Geliştirme ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli’de kuruldu!

FY Gayrimenkul Geliştirme ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli’de Fahrettin Yılmaz tarafından kuruldu.

Son Dakika! Emekli maaşında en düşük tutar değişti! Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba kanun teklifiyle en düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL’den 3 bin TL’ye çıkarılmasına kamuoyunda tepkiler gelmişti. 500 liralık artışın az bulunması üzerine TBMM'de emekli maaşlarıyla ilgili son dakika değişikliğine gidildi. İşte ayrıntılar...

Gelişen ve Değişen Dikili Haberi

Gelişen ve Değişen Dikili

Dikili Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren mimar, müteahhit ve mühendislere yönelik bir toplantı düzenledi. Dikili Kiiltiirevi'nde gerçekleştirilen toplantıda Dikili Belediyesi yetkilileri ile Dikilili mimar, müteahhit ve mühendisler, "Gelişen ve Değişen Dikili" hedefinde uzlaşırken, güç birliğinde süreklilik kararı alındı. 


Dikili Belediyesi Yapı Kontrol Müdür Vekili Buğra Akın, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Derya Emiroğlu, İnşaat Mühendisi Ebru Çelik Kaval, Şehir Plancısı Ceylan Işık, İnşaat Teknikeri Yelda Soydemir ve İnşaat Mühendisleri Odası Dikili Temsilcisi Azam Ziya Güç, Dikili ilçesinde faaliyet gösteren mimar, müteahhit ve mühendisler ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi, 6360 sayılı Büyiiksehir Yasası ile mahalle sıfatına dönmüş yerler üzerindeki yapıların ruhsatlandırılması, imar mevzuatındaki düzenlemeler ve inşaadardaki iş güvenliği ile alınacak tedbirler masaya yatırılırken soranların önüne...