04 / 05 / 2024

Gemlik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi

Gemlik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eş rızası alınmadan aile konutu üzerine yaptırılan ipoteğin geçersiz sayılacağına hükmetti. Kararda,konutun sahibi eşin, evdeki yaşantıyı güçlüğe sokacak biçimde, gayrimenkulu ipotek ettiremeyeceği kaydedildi.

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Gemlik depreminden sonra stres çok birikti!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dün 4,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yaşanan bu depremden sonra Bursa’da  haritalarda görünmeyen yeni bir fay hattının bulunduğu kaydedildi. Dün Gemlik'te meydana gelen depremden sonra akıllara beklenen İstanbul depremi geldi.

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Bugün saat 10.42'de Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe deprem oldu. Söz konusu depremlerin ardından yine 'Büyük Marmara depreminin öncüsü mü?' sorusu akıllara geldi. İşte deprem uzmanlarının son dakika açıklamaları...

Çiftçiler dikkat! Gübre firmalarından 1 günlük indirim! Gübre fiyatları kaç lira? 21 Ekim 2022 fiyat listesi...

Gemlik Gübre, İGSAŞ ve TOROS, gübre fiyatlarında 1 günlük indirime gitti. İndirimli kampanya kapsamında bayilere satılan gübre fiyatlarında yüzde 10 ile 20 arasında indirim uygulandı. Peki gübre fiyatları kaç lira? 21 Ekim 2022 fiyat listesi...

TOKİ'den Bursa Gemlik'e 509 konutluk yeni proje!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Gemlik projesinin ihalesini 1 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirecek.

TOGG'un test pisti tamamlandı! İşte rakamlarla TOGG Gemlik Tesisi!

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG'un Gemlik Tesisi’nde hayata geçirilen toplamda 1.6 kilometrelik test pisti tamamlandı.

Selimoğlu Yapı iflas etti!

Selimoğlu Yapı İnşaat A.Ş.'nin iflas davası İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görüldü. Selimoğlu Yapı, İstanbul Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında birçok insanı  mağdur etmişti.

TOGG'un Gemlik Tesisi'ndeki üst yapı inşaatı için 1.500 kişi istihdam edilecek!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu), Gemlik Tesisi'ndeki üst yapı inşaatı için bu ay 220, toplamda ise 1.500 personelin istihdam edileceği belirtildi.

Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2021!

Asliye Hukuk Mahkemesi başvuru ve celse harçları 1 Ocak 2021 tarihi itibari ile arttı. Peki, Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2021 ne kadar oldu? İşte Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2021...

Gemlik Cihatlı kura sonucu 26 Eylül 2020!

Gemlik Cihatlı kura sonucu 26 Eylül 2020 haberimizde yer alıyor. İşte Gemlik Cihatlı kura sonucu 26 Eylül 2020 ve TOKİ Gemlik kura sonuçları 2+1 ve 3+1...

Göksel Mercan Yapı'nın konkordato davasında yeni gelişme!

Göksel Mercan Yapı İnşaat mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi şirket hakkında yeni bir karar verdi. 

Mehmet Kocadon'a usulsüz düzenlenen yapı ruhsatı için 1 yıl hapis cezası!

CHP’li Bodrum Belediyesi eski Başkanı Mehmet Kocadon ve Belediye’nin eski İmar ve Şehircilik Müdürü Haluk Aytı hakkında, ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçuyla açılan dava sonuçlandı. Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Başkan Kocadon'a, 1 yıl hapis cezası verildi. 

TOKİ Bursa Gemlik kura sonuçları 18 Haziran 2020 isim listesi!

TOKİ Bursa Gemlik kura sonuçları 18 Haziran 2020 isim listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Bursa Gemlik kura sonuçları 18 Haziran 2020 isim listesi ve TOKİ Gemlik kura sonuçları 2+1 ve 3+1...

Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2020!

Asliye Hukuk Mahkemesi başvuru ve celse harçları 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile arttı. Peki, Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2020 ne kadar oldu? İşte Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2020...

Gemlik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Haberi

Gemlik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eş rızası alınmadan aile konutu üzerine yaptırılan ipoteğin geçersiz sayılacağına hükmetti. Kararda,konutun sahibi eşin, evdeki yaşantıyı güçlüğe sokacak biçimde, gayrimenkulu ipotek ettiremeyeceği, bu işlemin ancak diğer eşin açık rızasıyla yapılabileceği kaydedildi.


Bursa'da bir kişi, bankadan kredi aldı ve teminat için tapusu kendi üzerine olan evini ipotek ettirdi. Borcun ödenmemesi üzerine bankanın icra takibi başlatmasının ardından bu kişinin eşi, ipotek edilen evin aile konutu olduğunu belirterek, ipoteğin kaldırılması talebiyle dava açtı. 


Gemlik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı reddetti. Yerel mahkeme kararında, ev sahibinin birden fazla taşınmazının olduğu, davalı bankanın söz konusu evin aile konutu olduğunu bildiğinin kanıtlanamadığı belirtildi.


Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise yerel mahkemenin kararını bozdu. Bozma kararında, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun bu konuda yeni bir uygulamaya geçtiği...