15 / 05 / 2024

Gemlik Büyükkumla Barajı

Gemlik Büyükkumla Barajı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Gemlik'te yapımı devam eden Büyükkumla Barajı inşaatını inceledi. Karaloğlu, Büyükkumla Barajı'nın 2045 yılına kadar Gemlik'in içme, kullanma ve endüstriyel su ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

O şehir için 6.9, 7.2 ve 7.7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Uzman isim fayları tek tek açıkladı: Tüm Marmara'yı vurur!

Prof. Dr. Şerif Barış, İznik ve Gemlik fayı aynı anda kırılması durumunda 7.7 büyüklüğünde deprem olacağına dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu.  

Marmara Denizi dün akşam da sallandı: Deprem uzmanı 4 senaryoyu açıkladı! 7.6 büyüklüğünde...

Dün akşam Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün açıklamaları gündeme geldi. İşte o ayrıntılar...

AFAD 15 ilçeyi 'en riskli' diyerek açıkladı! Büyük İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri?

Gemlik'teki 5.1'lik depremin ardından 'Büyük İstanbul depreminin öncüsü mü?' konusu tartışılırken, İstanbul'un riskli bölgeleri de araştırılmaya başlandı. Peki büyük İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri?

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Bugün saat 10.42'de Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe deprem oldu. Söz konusu depremlerin ardından yine 'Büyük Marmara depreminin öncüsü mü?' sorusu akıllara geldi. İşte deprem uzmanlarının son dakika açıklamaları...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Bursa'daki 600 yıllık mahallelere Kıyı Kanunu gerekçesiyle imar izni yok!

Bursa Gemlik’te 1990 yılından beri Karacaali, Narlı ve Büyükkumla mahallelerine Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Gemlik'te 600 yıllık mahallelere imar izni verilemiyor!

Gemlik'in Büyükkumla, Narlı ve Karacaali mahallelerine 1990'da çıkan Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Evlerinde oluşan hasarları bile onaramayan ev sahipleri, imar izni olmadığı için altyapı çalışmalarının aksadığını ve doğalgaz kullanamadıklarını belirtti...

Çetin Barajı Avrupa’nın en büyüğü olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde inşaatına devam edilen Çetin Barajı’nın tamamlandığında Avrupa’nın en büyük barajı olacağını açıkladı.

Büyük projelere Ünal Akpınar öncü olacak!

Alanında dünyanın en uzun sulama tüneli olan Şanlıurfa tünelleri, Kirazlı Köprü Barajı gibi büyük projeler, Ünal Akpınar AŞ imzasını taşıyor.

Gemlik Büyükkumla Barajı'nın inşaatı 2018'de tamamlanacak!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Gemlik'te yapımı devam eden Büyükkumla Barajı inşaatını inceledi. Karaloğlu, Büyükkumla Barajı'nın 2045 yılına kadar Gemlik'in içme, kullanma ve endüstriyel su ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı!

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Atatürk Barajı ile ilgili herhangi bir riskin bulunmadığını, barajın su seviyesinin normal olduğunu söyledi.

Bursa Gemlik'te 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, Bursa ve Mudanya'da da hissedildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Gemlik'e termal tesis!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçesinde İstanbul yolu kenarında yeraltından çıkan ve Karsak Deresi’ne, oradan da denize akan 38 derece sıcaklıktaki suyu değerlendirmek için bölgeye termal tesis kuruyor...

Gemlik Büyükkumla Barajı Haberi

Gemlik Büyükkumla Barajı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Gemlik'te yapımı devam eden Büyükkumla Barajı inşaatını inceledi. Büyükkumla Barajı'nın 2045 yılına kadar Gemlik'in içme, kullanma ve endüstriyel su ihtiyacını karşılayacağını belirten Vali Karaloğlu, şunları söyledi: "İnşallah 2018 yılında hem barajımız hem isale hatlarımız, hem arıtma tesisimiz tamamlanmış olacak. Gemlik ve çevresiyle beraber şu an için yaklaşık 100-110 bin nüfusluk bölgenin içme, kullanma ve endüstriyel ihtiyaç suyunu burası karşılamış olacak. Barajın yaklaşık 19 milyon metreküp yıllık su üretim kapasitesi olacak. Artık yavaş yavaş gövde inşaatına başlayacak aşamaya gelmiş durumda müteahhit firma. Mevsim ve şantiye koşulları iyi. İnşallah bu sene epeyce mesafe almış olacağız. Gövdeyi belli bir seviyeye kadar getirmiş olacağız. İsale hatiarı bir taraftan devam ediyor. Arıtma tesisinin yeriyle ilgili küçük bir sorun var, inşallah...