05 / 05 / 2024

Genel Sekreter İbrahim Pehlivan

Genel Sekreter İbrahim Pehlivan

Büyükşehir Yasası Uygulama Sonuçları Çalıştayı’nın kapanış oturumunda konuşan Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, “Yeni yasa ile birlikte belediyelerin daha fazla yetkilendirilmesi demokrasimize de ivme kazandırdı, dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce’den öneri! ‘Yabancılara konut satışı bir süre ertelenmeli’

Son 3 senede yabancıların 197 bin 477 konut aldığını ifade eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, “Ülke çaptında bir süre yabancılara konut satışının ertelenmesi konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacaktır” dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

İBB Genel Sekreteri Gökce’den çok konuşulacak kentsel dönüşüm eleştirisi! Kent rantının yeni bir yolu mu?

Hak gaspına sebep olacağı eleştirileriyle gündemden düşmeyen kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya yönelik tartışmalar sürerken İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, çok konuşulacak bir açıklama yaptı

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Orhan Demir İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı oldu!

İBB'de Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı'na raylı sistem uzmanı Orhan Demir atandı.

İBB Genel Sekreter Vekilliği'ne atama!

İBB Genel Sekreter Vekilliği'ne Mehmet Çakılcıoğlu, İBB Başkan Danışmanlığı'na Yavuz Erkut ile Murat Ongun atandı..

Suriye'deki imar yasası mültecilerin dönüşünü engelleyebilir!

Suriye'nin yeniden inşası kapsamında, savaşta zarar gören mülkler imara açılacak. Genel Sekreter Antonio Guterres ve Güvenlik Konseyi'ne gelen mektupta Suriye'deki imar yasasının mültecilerin dönüşünü erteleyebileceği ifade edildi.

Kocaeli'de aykırı yapılaşma sona eriyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze ve Darıca ilçelerinde “İmar Barışı” konulu toplantılar gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Gençoğlu'ndan Eski Garaj Yeni Proje açıklaması!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Eski Garaj Yeni Proje” ile ilgili açıklama yaptı.

Antalya Boğaçayı Konut Alanı ihalesi 15 Mart'ta!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Antalya Boğaçayı Konut Alanı ihalesinin 15 Mart'ta yapılacağını söyledi.

Gaziray metro inşaatı 2 yıl içinde tamamlanacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, '' 25 km uzunluğunda Organize Sanayi Bölgesini şehir merkezine bağlayan Gaziray metro inşaatına başladık. İki yıl içerisinde halkımızın hizmetine vermeyi hedefliyoruz'' dedi.

ÇEDBİK, sürdürülebilir bina kültürü için çalışıyoruz!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Başkanı Selçuk Özdil, Kurucu Başkan Yardımcısı Dr. Duygu Erten ve Genel Sekreter Engin Işıltan ile derneğin kuruluş hikayesini anlattı. İşte o yazı...

Mimarlar neleri bilmeli?

Sokakta ve global şirketlerde öğrendikleri, Genel Sekreter Can Uysal’ın Nişantaşı Üniversitesi’ni gerçek işe odaklamasını sağlıyor. 

Genel Sekreter İbrahim Pehlivan Haberi

Genel Sekreter İbrahim Pehlivan

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Büyükşehir Yasası Uygulama Sonuçları Çalıştayı’nın kapanış oturumunda konuşan Genel Sekreter Pehlivan, “Yeni yasa ile birlikte belediyelerin daha fazla yetkilendirilmesi demokrasimize de ivme kazandırdı. Yerelden genele demokrasimizin işlerlik kazanmasında belediyelerin yetkilerinin ve mali yapılarının güçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Ne kadar yerelleşirsek demokrasimiz o kadar güçlenecektir” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası Uygulama Çalıştayı’nda kapanış oturumu gerçekleştirildi. Sapanca Güral Otel’de düzenlenen iki günlük programın kapanış oturumuna AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Büyükşehir Belediyeleri genel sekreterleri, ilçe...