05 / 05 / 2024

Geri Alım Programı

Geri Alım Programı

Akfen Holding Geri Alım Programı çerçevesinde aldığı hisseler hakkında açıklama yaptı...

Geri alım (vefa hakkı) nedir?

Geri alım (vefa hakkı) gayrimenkul alanında kullanılan bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Taraflar arasında geçerli olan geri alım hakkının ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Peki geri alım (vefa hakkı) nedir, ne anlama gelir ve nasıl kullanılır? İşte geri alım hakkı ile ilgili bilgiler…

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.

Sasa’dan hisse geri alım kararı! Ne kadarlık hisse alıyor?

Dün duyurulan yeni kararların ardından, Borsa İstanbul’un en çok takip edilen şirketlerinden Sasa, azami fon tutarı 500 milyon TL olan hisse geri alım programı açıkladı.

Geri alım garantili Lexus! Elektrikli Lexus ES 23 Ekim 2022 fiyat listesi

Tüm dünyanın elektrikli araçlara yönelmeye başlamasının ardından büyük yarışa güçlü bir giriş yapan otomotiv devi Lexus’un ES serisi göz kamaştırıyor. "Geri Alım Garantisi" ile satılan her Lexus modeli, kullanımına ve yılına bağlı olarak, belli bir oran değerinde marka tarafından geri alınıyor.

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

Geri Alım (Vefa) Hakkı nedir? Geri Alım Hakkı nasıl kullanılır?

Satın alma hakkının saklı tutulmasını sağlayan vefa hakkı, taşınmaz bir malın satışı durumunda eski sahibine tekrar satın alma hakkı tanıyor. Geri Alım (Vefa) Hakkı ile ilgili merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

Vefa hakkı (Geri alım) hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır?

Vefa hakkı olarak da bilinen geri alım hakkı, kişinin mecbur kalarak elden çıkardığı bir gayrimenkulü yeniden satı alabilme imkanını sağlayan uygulama olarak bilinmektedir. Peki, vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır? İşte vefa hakkı (Geri alım) hakkındaki detaylar…

Akiş GYO payları 3.2 milyon TL'ye ulaştı!

Akiş GYO'nun geri alım programı kapsamında bugüne kadar geri almış olduğu Akiş GYO paylarının nominal değeri 4.473.431 TL'dir. Bugün itibariyle şirketin iktisap ettiği kendi paylarının nominal değeri 3.270.793,408 TL olarak açıklandı.

Enka İnşaat'ın geri alım işlemi tamamlandı!

Enka İnşaat Yönetim Kurulu'nun geri alımlarla ilgili aldığı 7 Ağustos 2020 tarihli kararına istinaden yapılan alımlar tamamlandı.

Emlak Konut GYO'dan geri alım programı kararı!

Emlak Konut GYO, Geri Alım Programı'nın 25 Mart 2021 tarihinde süresinin sona erecek olması sebebiyle, gerekli görülen durumlarda uygulanmak üzere, şirketin geri alım programının, yapılacak ilk olağan genel kurulda tekrar ortaklarının onayına sunulmasına karar verildi. 

Dardanel borçlarından kurtuluyor, arazileri geri alıyor!

Uzun süredir mali sıkıntılarla boğuşan Dardanel, bankalarla borç sorununu çözerek gayrimenkullerine yeniden kavuşuyor. Şirket, KAP'ta  fabrika arazilerinin geri alımıyla ilgili açıklama yaptı.

Dardanel'den fabrika arazilerin geri alımı açıklaması!

Dardanel Önentaş, Çanakkale ve Edirne Enez'deki fabrika bina ve arazilerinin geri alımı ve ilgili protokol kapsamında tüm borçlarımızın kapatılması müzakerelerine ilgili kurumlar ile başlanmasına karar verdi.

Peker GYO olağanüstü genel kurul toplantısı 12 Aralık'ta!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın kendi hissesini almasına yönelik 13 Haziran 2019 tarihli genel kurulda onaylanan hisse geri alım programının iptali gündemi ile yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısı 12 Aralık'ta yapılacak...

Geri Alım Programı Haberi

Geri Alım Programı

Şirketimizin 12.09.2011 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda kararı alınan ve 28.05.2013 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulu'nda 18 ay süreyle uzatılan "Geri Alım Programı" çerçevesinde 03 Haziran 2013 tarihinde toplam 38.100 adet Akfen Holding A.Ş. hissesi satın alınması ile Şirketimiz tarafından Geri Alım Programı çerçevesinde yapılan hisse alımları toplamda 3.365.916* adet'e ulaşmıştır. Yapılan toplam hisse alımlarının sermaye oranı ise %1,157 seviyesine ulaşmıştır. 


Akfen İnşaat'ın 27 Kasım-3 Aralık döneminde yaptığı 4.509.654* adet hisse alımı ile birlikte toplam 7.875.570* adet Akfen Holding hissesi alımı yapılmış olup, Akfen İnşaat'ın daha önceden sahip olduğu %2,75 oranındaki paylarla beraber şirketin ve bağlı ortaklığının şirket paylarındaki toplam sahipliği %5,45'e...