04 / 05 / 2024

Gevele Kalesinde gizli geçit bulundu

Gevele Kalesinde gizli geçit bulundu

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Hititler, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı'ya kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyan bin 720 rakımlı Takkeli Dağ'daki Gevele Kalesi'nde, gizli geçit ortaya çıkarıldı.

Gevele Kalesi'nde gizli geçit bulundu!

Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Hititler, Helenistik Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğullan ve Osmanlı'ya kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyan bin 720 rakımlı Takkeli Dağ'daki Gevele Kalesi'nde, gizli geçit ortaya çıkarıldı.

Benzin ve motorinde gizli zam! Akaryakıtta tabelalar bu gece yeniden değişti! Sürücülere son dakika şoku!

Benzin ve motorinde şimdi de gizli zam gündeme geldi. Peki akaryakıtta gizli zam nasıl yapılıyor? İşte detaylar ve BP, Opet, PO, Shell, Total 25 Ekim 2023 fiyat listesi...

Ticaret Bakanlığı'ndan gizli zam ve hileli reklamlara idari para cezası!

Ticaret Bakanlığı gramaj hilesi ile yapılan gizli zamlara karşılık, ‘inanç istismarı’ ve ‘bebek suyu’ gibi mevzuata uygun olmayan reklamlara yönelik Reklam Kurulu toplamda 11 milyon 693 bin 933 TL idari para cezası uyguladı.

Gizli zam tuzağına düşmeyin! Bakanlık hangi uyarıları yaptı? Hemen bakın!

Ticaret Bakanlığı, gizli fiyat artışı yapan firmaları para cezasına karşı uyardı. Satış fiyatlarını değiştirmeyen bir çok firma adet ve gramajda eksiltme yaparak tüketiciyi aldatıyor.

Dolar 6 gün sonra bu kadar olacak! Çok gizli bilgi su yüzüne çıktı! Sır gibi saklanıyordu! Görenler küçük dilini yutacak

Dolar 6 gün sonra bu kadar olacak... Çok gizli bilgi sonunda su yüzüne çıktı... Devlet sırrı gibi saklanıyordu.. O rakamı görenler küçük dilini yutacak!..

Doğalgaza gizli zam! Meğer uzun zamandır yapılıyormuş! Şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yöntem!

Doğalgaza gizli zam haberi gündeme bomba gibi düştü. Doğalgaz faturalarına yansıtılan gizli zammın uzun süredir yapıldığı ortaya çıktı. İşte detaylar.

Apple gizli tutuyordu! Bir sızıntı tüm detaylarını ortaya çıkardı

Bloomberg muhabiri Mark Gurman, Apple'ın yaklaşmakta olan karma gerçeklik kulaklığının nasıl çalışacağını tüm ayrıntılarıyla açıkladı . Bu, Apple'ın Reality Pro olarak  adlandırılabilecek çok gizli projesine şimdiye kadarki en net bakış oldu.

Elon Musk'tan başarılı olmanın 6 gizli anahtarı!

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, daha 12 yaşında video oyunları geliştirmeye başladı. Erken yaşta bilgisayar ve girişimcilik dünyasına adım atan Elon Musk, başarılı olmanın 6 gizli anahtarını verdi. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası'nın gizli dolar adımı duyanları şoke etti! Duyanların ağzı açık kaldı

Türkiye'de artan döviz kuru nedeniyle sıkışan iç piyasa ABD Merkez Bankası FED'in peş peşe fazi artrıım sinyalleri nedeniyle dipsiz bir krizin içine mi çekiliyor? Canlı yayında dile getirilen Merkez Bankası'nın gizli dolar hamlesi duyanların ağzını açıkta bıraktı.

Gizli dolar planı ortaya çıktı

İran ve Rusya'nın dolar hakkında yaptıkları gizli plan ortaya çıktı. Rusya ve İran, aralarında yaptıkları anlaşmanın ardından ticari işlemlerden doları çıkarmayı planlıyor.

McDonald's'tan 'Çok gizli' 15 Temmuz şifresi: Kamuda görevli üst düzey yetkilli isim açıkladı

Dünayanın en büyük fast food yemek zincirlerinden birine sahip olan Mc Donald's'tan ilginç bir adım geldi. Şirketin aldığı karar gündeme bomba gibi düşecek. Kamuda çalışan üst düzey bir görevli "Çok gizli bilgi" diyerek sızıntıyı yaptı. Eğer bu iddia doğruysa...

Otomobil fiyatlarına gizli zam geldi! Fiyatlar otomatikman bir gecede bakın kaç lira artacak?

Otomobil fiyatları çip krizi, döviz kurundaki hızlı artış ve küresel ekonomik gelişmelerin etkisiyl inanılmaz derecede arttı. Otomobil firmaları geçtiğimiz yılın sonbaharından itibaren liste fiyatlarını her ay neredeyse güncelledi. Son gelen gizli zam ise her şeye tuz biber oldu.

Akaryakıt istasyonlarındaki gizli hileler deşifre edildi! Aracınıza yakıt alırken buna dikkat edin

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında yaşanan fiyat artışları yüzünden bazı benzin istasyonlarında gizli düzenek ve hile yapılmak suretiyle yasa dışı işlemler yapıldığı ortaya çıktı. İşlemler nedeniyle araç sahipleri mağdur olurken kamu da zarara uğratıldı.

Akaryakıt fiyatlarına gizli zam, gizli indirim! Şok açıklama geldi!

Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına üst üste zamlar gelmeye başladı. Bu zaman dilimi içerisinde akaryakıta gelen zamlardan bazıları gizli yapılırken bazıları kamuoyuna açıklandı. Gizli zamlardan sonra sıra şimdi de gizli indirime geldi...

Gevele Kalesinde gizli geçit bulundu Haberi

Gevele Kalesinde gizli geçit bulundu

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Hititler, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı'ya kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyan bin 720 rakımlı Takkeli Dağ'daki Gevele Kalesi'nde, gizli geçit ortaya çıkarıldı. Kazı başkanlığını yürüten, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazının 30 kişilik ekiple yürütüldüğünü söyledi. Çalışmalarda çok sayıda tarihi bulguya rastladıklarını aktaran Çaycı, çıkarılan varlıkların envanter çalışmasının ardından Müzeler Müdürlüğü'ne teslim edildiğini dile getirdi. Çaycı, ay sonunda kazı çalışmalarına ara verileceğini belirterek, 2016 yılının Mayıs ayında yeniden başlanacağını bildirdi. Çok sayıda sarnıç var Gevele Kalesi'nde çok sayıda sarnıcın varlığına dikkati çeken Çaycı, Ortaçağ dönemi kalelerinde su ihtiyacının bu yapılardan karşılandığının altını çizdi. Çaycı, kalede şu...