gezi pastanesi Haberi
Proje ve tasarımlarıyla kamuoyunun tanıdığı mimar Hakan Kıran'la bilinmeyen bir yönü üzerine konuşmak için buluştuk. Ünlü mimar, çocukluğundan bu yana yemek ve farklı lezzetlerle ilgileniyor. Yorgunluğunu mutfakta atan Kıran'ın bu ilgisi ona İstanbulluların buluşma noktasına dönüşen ünlü Gezi Pastanesi'ni aldırdı. 22 yıllık mimarlık hayatında yüzlerce yapıya imza atan Kıran, şimdilerde çeşitli yemek ve pastaya imzasını atarak, ürünlerini İstanbulluların beğenisine sunuyor. Mimarlıktaki tasarımı mutfağa taşıyan Kıran'la yemek ve sağlıklı yaşamı konuştuk.
- Yemek maceranız nasıl başladı
Yemek yapma ve lezzete olan ilgim çocukluğumda başladı. En önemlisi de çocukluğumdan beri bir şey yaratmaktan çok hoşlanıyorum. Mimarlıkta olduğu gibi yaptığınız yemekte de hem estetik, hem sunum güzel olacak. Burada fark lezzetin de olması. Ama küçük yaşlardan beri yemek kitabına bakmam,...