16 / 05 / 2024

gıda sektöründeki istihdam oranı

gıda sektöründeki istihdam oranı

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, sektörlerinin 6,5 milyon kişiye istihdam sağladığını, 62,5 milyar dolarlık hasıla ürettiğini ve 16 milyar doların üzerinde ihracat yaptığını söyledi...

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

Gıda ürünlerine sürpriz indirim kararı! Bugün resmen başladı! Aklınızı başınızdan alacak!

Ekonomideki kötü gidişat, yüksek enflasyon ve dolar kurunun her geçen gün artması nedeniyle gıda fiyatları da artmaya devam ediyor.  Bu kapsamda, market ve gıda sektörüne yönelik bir kampanya düzenleyen TEB, bu alanda yapılacak harcamalarda tam 300 TL indirim sağlayacağını duyurdu.

Otomotiv sektöründeki fırsatçılar mercek altında

Otomotiv sektöründeki şikâyetlerin artmasından sonra Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcileriyle görüşecek.

Mahal İnşaat Taahhüt Gıda Petrol Ürünleri İnşaat Malzemeleri Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Mahal İnşaat Taahhüt Gıda Petrol Ürünleri İnşaat Malzemeleri Taşımacılık Ticaret Ve San.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Mahal İnşaat Taahhüt Gıda Petrol Ürünleri İnşaat Malzemeleri Taşımacılık Ticaret Ve San.Ltd.Şti.'nin merkezi Üsküdar'da yapıldı.

Taşsan İnşaat Ve Gıda Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşsan İnşaat Ve Gıda Yatırımları Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 4 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Özdemir ve Şaban Özdemir ortaklığında kuruldu.

Ifs Internatıonal Gıda Petrol Ürünleri Turizm İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ifs Internatıonal Gıda Petrol Ürünleri Turizm İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleşti. Ifs Internatıonal Gıda Petrol Ürünleri Turizm İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Tuzla'da yapıldı.

Erdoğan beklenen rakamı açıkladı

Türkiye'nin gıda sektöründeki en önemli ihracat kalemlerinden biri olan üzümde üreticilerin büyük bir merakla beklediği alım fiyatı açıklandı.

Mmk Global İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Orman Ürünleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Mmk Global İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Orman Ürünleri İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda Hüseyin Çağlar Günel tarafından kuruldu.

Asgari ücrete bir zam haberi de gıda sektöründen geldi! 1 Temmuz'da artış maaşlara yansıyacak

Asgari ücrete ek zam haberleri gelmeye devam ediyor. Firmalar hükümetin asgari ücrete yapılacak zam oranına ilişkin çalışmasının detaylarını beklemeden çalışanlarının maaşlarına zam yapmaya başladı. Son zam haberi ise gıda sektöründen geldi.

Hollanda işçi alımı yapacak! Yurt dışında çalışmak isteyenlere fırsat

Avrupa Birliği ülkelerinden Hollanda, sera ve gıda sektöründe istihdam edilmek üzere işçi arıyor. Hollanda hükümeti işçi açığını kapatmak için bazı riskleri bile göze aldı. İşte detaylar...

İnşaat sektöründeki zamlara müdahale mi geliyor? Çimento, beton ve demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel fiyat listesi

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatları artan maliyetlerden dolayı yükselmeye devam ediyor. Bugün İstanbul demir fiyatlarına zam geldi. Çimento ve beton fiyatlarına ise zam gelmesi bekleniyor. Peki güncel demir, çimento ve beton fiyatları ne adar? İşte 27 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Temel gıda ürünlerine yönelik kritik adım atıldı! Bakan Nebati resmen açıkladı! KDV indirimlerine ek...

Gıda sektöründeki firma temsilcileriyle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldıklarını açıkladı.

gıda sektöründeki istihdam oranı Haberi

gıda sektöründeki istihdam oranı

Trabzon Novotel'de düzenlenen TZOB Karadeniz Bölge Toplantısına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz , diğer ilgililer ile ziraat odaları temsilcileri ve üyeleri katıldı. 


Bayraktar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, TZOB'un 5,5 milyona yakın üyesiyle Türkiye'nin en büyük meslek kuruluşu olduğunu belirterek, "Kendi büyüklüğüne yaraşır şekilde ve hızlı biçimde hizmet ediyoruz. İl ve ilçelerin yüzde 90'ında teşkilat kurduk. 800'e yakın ziraat odamız var. Ziraat odalarımızın yüzde 70'i kendi hizmet binasına sahip. Ziraat odalarımızın yüzde 45'inde tarımsal araç ve makine parkı var. 75 toprak tahlil laboratuvarı kurduk. Ürün...