29 / 04 / 2024

Giresun Adası tarihi

Giresun Adası tarihi

"Altın postu" aramak için gelen Herkül'ün mitolojik hikayesi ve Amazon kadınlarının üs olarak kullandığı rivayetiyle dikkati çeken Karadeniz'in tek adası konumundaki Giresun Adasına turistlik gemi seferleri düzenlenecek.

Galatasaray Adası için tarihi imza atıldı! Tapusu alındı…

Milyonlarca Galatasaraylının yüzünü güldüren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Galatasaray Kulübü, Galatasaray Adası'nın Milli Emlak'taki parsellerinin tapularını aldı.

TOKİ Giresun Aksu alt gelir başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Giresun Merkez Aksu alt gelir grubu projesinde yer alan 30 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Giresun Merkez Aksu orta gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Giresun Merkez Aksu orta gelir grubu projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Giresun'da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Giresun'da buluan tarihi taş camilerinin 11 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tescili tarihi camiler, şehrin tarihi ve kültürel simgeleri arasında yerlerini almaya başladı...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

Tarihi Güvercinada'daki dükkanlara haciz!

Aydın Kuşadası Belediyesi'nin mülk ve gelirlerine mahkeme kararıyla haciz koyuldu. Tarihi Güvercinada, çarşı merkezindeki 100'e yakın dükkan ve iş yerleri haciz altında.

Giresun'daki eski kilise binası 30 yıldır tarihe ev sahipliği yapıyor!

Giresun'da, Rumlar tarafından yapılan ve geçmişte kilise ve cezaevi olarak kullanılan bina, 30 senedir Giresun Müzesi olarak çok sayıda tarihi eseri de ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Kuşadası'nda iki tarihi ev turizme kazandırıldı!

Kuşadası Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı destekle yaşama geçirdiği "Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi" kapsamında restore edilen iki tarihi Kuşadası evi turizme kazandırıldı...

Aydın Kuşadası'nda 3.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Aydın İli, Kuşadası, Soğucak Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 3 milyon 316 bin 425 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 19 Temmuz 2018 olarak belirlendi. 

TİKA Sevakin Adası'nda 2. etap saha çalışmalarını tamamladı!

TİKA, Sudan'daki tarihi Sevakin Adası'nın restorasyon amacı ile Türkiye'ye tahsisi kapsamında ikinci etap saha çalışmalarını tamamladı.

İtalya Sardunya Adası'ndaki tarihi taş evler 1 euro bedelle satışta!

Nüfusun gitgide azalması ile hayalet kent olma yolunda giden Ollolai'de yüzlerce yıllık tarihi evler 1 euro bedelle, 3 yıl içerisinde onarılması şartıyla satışa çıkarıldı. 

Giresun Adası tarihi Haberi

Giresun Adası tarihi

Nisan-Mayıs aylarından itibaren, mitoloji ve doğanın iç içe olduğu , mistik güçlerin yer aldığı, antik çağların izine rastlanan, Herkül’ün Altın postu aradığı  Giresun Adası (Altın Post Adası)’na  tekneler ile turlar düzenleyecek. Böylelikle hem bölgeye gelecek olan yerli ve yabancı turistlere, hem de Giresun halkına yönelik turizm destinasyonunu oluşturmuş...