17 / 05 / 2024

Giresun sel baskınları

Giresun sel baskınları

Doğankent ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak nedeniyle ilçe merkezindeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Su baskını yaşanan evlerde vatandaşlar itfaiye yardımıyla tahliye edildi.

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

İstanbul Valiliği açıkladı! İstanbul'daki yağış ve fırtınanın bilançosu açıklandı!

İstanbul Valiliği, megakentte dün etkili olan şiddetli sağanak yağışlar ile fırtınada bir  kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin yaralandığını açıkladı. İstanbul'da yaşanan fırtına sebebi ile sel, su baskınları ağaç devrilmesi gibi birçok olumsuzluk yaşandığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntılar

Dereli ilçesindeki sel felaketinin ardından yeniden inşa edilen TOKİ konutları sahiplerine teslim edildi!

Giresun'da 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından tekrar inşa edilen konut, iş yerleri ve kamu binalarıyla Dereli ilçesi modern bir görünüme kavuştu. İnşa edilen konut ve iş yerleri sahiplerine teslim edildi.

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Sel ve su baskınına karşı çok dikkatli olun!

Ankara Valiliği'nden yapılan sağanak uyarısıyla, başkent Ankara'da sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava Durumu Uyarısı: 14 il için ani sel, dolu ve hortum riski var!

Yarın ülke genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da şiddetli yağış tahmini yapılıyor. 14 şehir için sel, su baskını, dolu, yıldırım ve hortum uyarısı geldi.

Doları bilen adam Selçuk Geçer tarih verdi! Sert rüzgar geliyor! İşte o gün dolar 20 TL'yi geçecek

Dolar kurunun baskı altında olduğunu söyleyen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların 20 TL'yi geçeceği tarihi açıkladı.

Giresun Dereli'deki sel konutlarının kurası çekildi!

Giresun Dereli'de Ağustos 2020'de meydana gelen sel nedeniyle hasar gören ve sonrasında yeniden inşa edilen konut ve işyerleri için kura çekimi gerçekleşti. 

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!

Giresun’da geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinden sonra Dereli'de başlatılan afet konutları da dere yatağının yakınında inşa edildi.

Konut sigortasına talep arttı!

Son senelerde sık sık yaşanan doğal afetler ile sigortanın önemi daha da çok anlaşıldı. Su baskınları, yangınlar, dolu, deprem gibi doğal afetlerdeki yükselişe ek olarak hasarın boyutlarının da artıması artık daha dikkat çekici bir seviyeye geldi.

Giresun'daki 216 konut Eylül ayında teslim edilecek!

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, 22 Ağustos 2020’de yaşanan meydana gelen sel felaketi sonrasında inşa edilen 216 konut ve 72 işyerinin, Eylül ayı içerisinde hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı. 

Giresun sel konutları yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Giresun'da inşa edilen sel konutlarına yönelik açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  sel konutlarının yıl sonu itibarıyla teslim edileceğini dile getirdi. 

Giresun Dereli'deki konutların yapımı tamamlandı!

Geçtiğimiz sene Giresun'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle kentte çok sayıda ev yıkılmış vatandaşlar evsiz kalmıştı. TOKİ tarafından inşa edilen konutların yapımı büyük oranda tamamlandı. 

Giresun Dereli'de yeni konutlar Eylül'de teslim edilecek!

Giresun'da geçtiğimiz sene 22 Ağustos tarihinde etkili olan sağanak sebebiyle sel ve heyelanlar yaşandı. Sel afetinden en çok etkilenen Dereli ilçesinde; afetzedeler için hazırlanan projede TOKİ tarafından yapılan 216 konut ve 72 iş yerinin inşası da büyük ölçüde bitirildi.

Giresun sel baskınları Haberi

Giresun sel baskınları


Giresun'daki etkili sağanak nedeniyle Doğankent ilçesinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı, 4 ilçede ise toprak kayması nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı.


Doğankent ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak nedeniyle ilçe merkezindeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Su baskını yaşanan evlerde vatandaşlar itfaiye yardımıyla tahliye edildi.


Doğankent Belediye Başkan Vekili İlyas Patan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağış nedeni ile Küstük Deresi'nin taştığını, derenin önünde yer alan evlerin selden etkilendiğini söyledi.


İlçeye bağlı birçok köy yolunda ve arsalarda toprak kaymaları meydana geldiğini belirten Patan, şöyle konuştu:


"Taşkınların başka yerlere de zarar vermemesi için ekipler, su kanallarının yollarını değiştirdi ve taşkın olabilecek yerlere barikat yapıldı. Karayollarına bağlı stabilize ve asfalt yollarda da heyelan ve toprak kaymaları meydana geldi. Yolların işleyişi...