02 / 05 / 2024

GMSİ nereden ödenir

GMSİ nereden ödenir

Gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) olan taşınmaz mallardan elde edilen kira gelir vergisi için 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, GMSİ nereye ödenir? GMSİ nereden ödenir?

MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?

MTV vergisine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte “MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?” sorularının yanıtı!

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemeleri bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri bugün sona eriyor. Peki emlak vergisi nasıl ve nereden ödenir? İşte detaylar...

Kimler emlak vergisi ödemiyor 2020?

Emlak vergisinin ödemesini henüz yapmamış olan binlerce vatandaş son ödeme tarihini araştırıyor. Vatandaşlar bir yandan son ödeme tarihi hakkında araştırma yaparken bir yandan da "Emlak vergisi ödemeleri nasıl ve nereden yapılır?" sorusuna cevap arıyor. Peki, emlak vergisi nasıl ve nereden ödenir? 

Emlak vergisi ödeme tarihleri!

Ev sahiplerinin merakla beklediği 2019 emlak vergisi ödeme takvim belli oldu. Peki emlak vergisi nereden ödenir? İşte emlak vergisi ödeme tarihleri...

Çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir?

1 Kasım itibari ile başlayan ve 30 Kasım'da sona erecek olan çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir? Kimler vergi mükellefi olur?

Emlak vergisi ödeme kuralları!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, emlak vergisi ödemeleri taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi nereden ödenir? İşte emlak vergisi ödeme kuralları...

Tapu harcı nereden ödenir?

Tapu dairesinde yapılan işlemler, tapu harcına tabi tutuluyor. Bu harç işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak iki taraftan da alınıyor. Peki, tapu harcı nereden ödenir?

Veraset ve intikal vergisi nereden ödenir?

Veraset ve intikal vergisi, mirasçılar tarafından tahakkuk tarihinden itibaren 3 yılda ve her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nereden ödenir? İşte ödeme yerleri..

Çevre temizlik vergisi belediyeye mi ödenir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Vergi, senede 2 eşit taksitte ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi nereden ödenir? Çevre temizlik vergisi belediyeye mi ödenir?

Kira gelir vergisi nereden ödenir?

2014 yılında elde edilen kira gelirleri için 2015 yılının Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenmesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi nereden ödenir?

Çevre temizlik vergisi nereden ödenir?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi nereden ödenir?

Kira borcu nereden ödenir?

Kira ödemelerinin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin yasal esaslar, 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ kapsamına göre açıklanıyor.Peki,kira borcu nereden ödenir?İşte kira borcunun ödenmesiyle ilgili bilgiler..

Elektrik faturası nereden yatırılır?

İş yeri ve mesken gibi gayrimenkullerdeki elektrik abonelerinin kesilen faturada yazan tarihte; fatura bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, elektrik faturası nereden yatırılır? Elektrik faturası nasıl ödenir?

GMSİ nereden ödenir Haberi

GMSİ nereden ödenir

GMSİ nasıl ödenir?

Gayrimenkul sermaye iradı olan taşınmazların kira gelir vergisi için 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Vergi borcunu hala ödememiş mükelleflerin önünde son 3 gün bulunuyor. Peki, GMSİ nereye ödenir? GMSİ nereden ödenir?


Vergi, mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine ödeniyor. Ayrıca, bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine de ödenebiliyor.


İsteyen mükellefler vergi borcunu tahsile yetkili kılınan banka şubeleri aracılığı ile de vergi borcunu ödeyebiliyor.


Tahsile yetkili banka şubeleri şu şekilde sıralanıyor:

AKBANK T.A.Ş. (*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. (*)

BURGAN BANK A.Ş.

FİBABANKA A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş. (*)

HSBC BANK A.Ş. (*)

ING BANK A.Ş.

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

ODEA BANK A.Ş.

ŞEKERBANK T.A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. (*)

TEKSTİLBANK A.Ş.

TURKISHBANK A.Ş.

TURKLAND BANK A.Ş.

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş....