30 / 04 / 2024

Göbeklitepe imar

Göbeklitepe imar

UNESCO’nun Paris merkezinde Göbeklitepe konferansı düzenlendi. 50’den fazla ülkenin temsilcisinin katıldığı konferansta dinler tarihini 12 bin yıl geriye götüren Şanlıurfa’daki arkeolojik alana ilginin artması için çalışılacağı kararı alındı.

Göbeklitepe'de kazı alanları kalıcı üst örtüyle kapatılacak!

Dünyanın en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Göbeklitepe'deki kazı alanları kalıcı üst örtüyle kapatılacak. Göbeklitepe Kazı Başkanı ve Şanlıurfa Müzesi Müdürü Müslüm Ercan konuyla ilgili değerlendirme yaptı.

Göbeklitepe'ye çevresel dokunuş!

Dünyanın en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Göbeklitepe'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca uygulanan çevre düzenleme projesinin tamamlanmasıyla ören yerine özel araç girişlerine izin verilmeyecek.

Buğra Gökce'den imar barışı açıklaması: Karşı duracağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olan Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce, imar barışı ve deprem riski ile ilgili X sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. İşte Gökce'nin o açıklaması...

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

Abdül Batur'dan Gültepe imar planı açıklaması!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Gültepe imar planlarını değerlendirdi.

Abdül Batur'dan Gültepe imar planları açıklaması!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının durdurulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Batur, “Hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Kimse bu konuda bizi vazgeçiremez" diye konuştu.

Mustafa Gültak'tan imar planları için çağrı!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, imar çalışmaları için çağrıda bulundu.

Bursa Güzelyalı imar planları vatandaşlara anlatıldı! 

Bursa Mudanya Belediyesi, Güzelyalı için hazırlanan imar planlarını vatandaşlara anlattı. 

Polat Holding'ten Göbeklitepe'ye enerji yatırımı!

Enerji alanında yatırımlarına hız veren Polat Enerji, Göbeklitepe'de hayata geçireceği RES projesine yaklaşık 140 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Şanlıurfa Göbeklitepe tesisleri hizmete girdi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarını tamamladığı GAP 4.Etaptaki 'Göbeklitepe Tesisleri'ni hizmete açtı.

Kartepe Belediyesi'nin gündeminde imar var!

Kartepe Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında imar planları görüşüldü.

Gültepe'nin imar planları askıya çıktı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının askıya çıkmasının ardından muhtarlar ve vatandaşların sorularına cevap verdi. 

Finike Belediye Meclisi'nin gündemi imar değişikliği!

Finike Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda kentsel dönüşüm projeleri, mülkiyet ve imar sorunu gündeme getirildi.

Cengizhan Gököz: Antalya’nın gündemindeki en önemli konu imar!

Av. Cengizhan Gököz, Antalya’nın gündemindeki imar konuları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Av. Cengizhan Gököz, “Antalya’nın gündemindeki en önemli konu imar” dedi…

Göbeklitepe imar Haberi

Göbeklitepe imar

UNESCO’nun Paris merkezinde Göbeklitepe konferansı düzenlendi. 50’den fazla ülkenin temsilcisinin katıldığı konferansta dinler tarihini 12 bin yıl geriye götüren Şanlıurfa’daki arkeolojik alana ilginin artması için çalışılacağı kararı alındı.


MERKEZİ İstanbul’da bulunan Ortak Nesiller Entegrasyonu Derneği (TURKEY-ONE), UNESCO’nun Fransa’daki genel merkezinde ‘Göbeklitepe Neolitik Yerleşim Alanı; Dinin Doğuşu ve Medeniyetin Yükselişi’ temalı konferansa ev sahipliği yaptı. Paris’te düzenlenen konferansta konuşan ONE Derneği kurucusu ve Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, sosyal sorumluluk projeleriyle uluslararası platformlarda Türkiye’nin görünürlük ve itibarının artmasına katkıda bulunacaklarını, Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe neolitik alanının bu yeni açılımda bir ilk olacağını vurguladı.


ŞİDDETE KARŞI KÜLTÜR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun da Göbeklitepe’nin dünyanın en eski neolitik yerleşim alanı olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığını hatırlattı. UNESCO nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin...