29 / 04 / 2024

göçmen sağlığı merkezleri

göçmen sağlığı merkezleri

Sağlık Bakanı Akdağ, "Türkiye'de 500 Göçmen Sağlık Merkezi yapacağız. Buralarda birinci derecede Suriyeli doktorları, Suriyeli sağlık çalışanlarını istihdam edeceğiz." dedi.

Sağlık Bakanlığı KPSS puanıyla personel alımı yapacak...

Sağlık Bakanlığı tarafından personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yapılana açıklama kapsamında son haberlere göre;  Sağlık Bakanlığı KPSS puanı ile personel alımına başlayacağını açıkladı. En az 38 bin TL maaş verilecek olan personel alımına ilişkin detaylar belli oldu. İşte haberin ayrıntıları...

26 Haziran 2023 günü sağlık ocakları açık olacak mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 26 Haziran 2023 Pazartesi gününde sağlık ocaklarının açık olup olmayacağı merak ediliyor. Bunun yanı sıra banka, noter ve adliye gibi resmî kurumların durumu da sorgulanıyor. 26 Haziran’da hangi resmî kurumlar açık olacak veya açık olacak mı? İşte tüm detaylar…

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı! Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçlarını hemen öğren!

ÖSYM'den gelen son dakika açıklamasına göre Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçları açıklandı. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçlarını hemen öğren!

Al Kala Turizm Emlak Gıda Sağlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Kala Turizm Emlak Gıda Sağlık Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih’te  100  bin TL sermaye bedeli  ile Adnan Alı M.R. Matabchı tarafından kuruldu.

İzmir Tabip Odası'ndan Aile Sağlık Merkezleri için kamu binası talebi!

İzmir Tabip Odası, Kovid-19 salgınıyla mücadelede eden kurumlardan olan Aile Sağlık Merkezleri’nin fiziki şartlarının iyi olmadığına, güneş görmeyen ve havalandırması bulunmayan yapılarda hizmet sunulduğunu belirtti.

ABD Sağlık Bakanlığı, göçmen çocuklar için Pentagon'dan arazi talep etti! 

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı, ülkeye Meksika sınırından kaçak olarak gelen göçmen çocukları yerleştirmek için, Savunma Bakanlığından (Pentagon), Teksas'ta iki askeri üste yer tahsis talebinde bulundu. 

Sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya yaptığı açıklamada, "Her an yeni bir deprem gerçeği ile karşı karşıya olan ülkemizde güvenli, sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var" dedi.

Şehir hastaneleri sağlık turizminin merkezi olacak!

Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi Polikliniği'nin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Hastane yapılarımız her geçen gün sağlık turizminin de merkezi olacak." diye konuştu.

Bursa Gürsu Sağlıklı Hayat Merkezi Mart'ta açılacak!

Bursa'nın Gürsu ilçesinde yapımı devam eden Sağlıklı Hayat Merkezi'nin inşaatı hızla devam ediyor. Merkezin 2019 yılının Mart ayında hizmete açılması planlanıyor.

Ayhanlı İnşaat Peyzaj Gıda Sağlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayhanlı İnşaat Peyzaj Gıda Sağlık Ticaret Limited Şirketi dün Bayrampaşa’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrezak Ayhanlı tarafından kuruldu.

Nuri İnşaat Eğitim Turizm Gıda Sağlık İhracat Ve İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Nuri İnşaat Eğitim Turizm Gıda Sağlık İhracat Ve İthalat Limited Şirketi İbrahim Rıza ve İsmail Ali Warsame Nuri ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Sufi İnşaat Eğitim Turizm Gıda Sağlık Limited Şirketi kuruldu!

Sufi İnşaat Eğitim Turizm Gıda Sağlık Limited Şirketi İsam Sufi tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Hatay Reyhanlı'da Göçmen Sağlığı Merkezi açıldı!

Hatay Reyhanlı'da Suriyelilerin sağlık hizmeti alması için Göçmen Sağlığı Merkezi açıldı. Merkez devlet hastanesindeki hasta yoğunluğunu azaltacak.

göçmen sağlığı merkezleri Haberi

göçmen sağlığı merkezleri

Sağlık Bakanı Akdağ, "Türkiye'de 500 Göçmen Sağlık Merkezi yapacağız. Buralarda birinci derecede Suriyeli doktorları, Suriyeli sağlık çalışanlarını istihdam edeceğiz." dedi.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki sığınmacılara sağlık hizmeti vermek için Suriyeli doktorları belli bir ön değerlendirme ve eğitimden geçirdiklerini belirtti.


Suriyeli sağlık personelinin Suriyelilere sağlık hizmeti vermesi için eğitildiğini dile getiren Akdağ, şöyle devam etti:


"Yaklaşık 600'e yakın doktor ve diğer personel var. Süreç içeresinde bunların sayısı da artabilir. Türkiye'de 500 Göçmen Sağlık Merkezi yapacağız. Bunlar bizim aile sağlığı merkezlerimizin biraz daha farklı şekilleri. Buralarda birinci derecede Suriyeli doktorları, Suriyeli sağlık çalışanlarını istihdam edeceğiz ama yeterli olmadıkları noktada bizim kendi sağlık çalışanlarımızı da istihdam edeceğiz."


Akdağ, söz konusu sağlık merkezlerinin yer seçiminin yapılarak inşaatlarına 2017'de başlanmasının planlandığını aktardı.


"Batılı dünya...