29 / 07 / 2024

gökdelenler deprem sıeasında tehlike oluşturuyor

gökdelenler deprem sıeasında tehlike oluşturuyor

İTÜ eski rektörü inşaat mühendisi Prof. Dr. Karadoğan, gökdelenlerin risklerine karşı uyardı; İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökçe de yüksek yapılar için deprem yönetmeliği olmadığını söyledi.

O şehir için yeni deprem uyarısı: 4 tarafı faylarla çevrili, ciddi deprem tehlikesi altında!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Malatya için deprem uyarısı yaptı. Bektaş Malatya'nın 4 tarafının faylarla çevrili olduğunu belirterek, ciddi deprem tehlikesi altında olduğunu söyledi.

Japon deprem uzmanı Moriwaki uyardı! Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem riski var...

Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu'na katılan Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Hatay depreminden sonra Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem olabilir" diye konuştu. 

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında sabit kaldı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından İngiltere'de yıllık enflasyon, Mayıs ayında yüzde 8,7 ile değişiklik göstermezken, çekirdek enflasyon yüzde 7,1'e yükseldi.

ABD'de konut başlangıçları Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla 1 milyon 631 bine yükseldi ve beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

İnşaat malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi mayıs ayında 71,45 puana yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mayıs 2023 sonuçları açıklandı. Buna göre mayıs ayında 1,30’luk artarak 71,45 puana yükseldi.

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı, Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 arttı ve 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde oldu.

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.

Devlet Su İşleri personel alımında son 2 gün! Hem sınavsız hem de mülakatsız personel alımını sakın kaçırmayın!

Devlet Su İşleri personel alımında son 2 gün... Hem sınavsız hem de mülakatsız personel alımını sakın kaçırmayın...

Reel Kesim Güven Endeksi Mayıs ayında 0,3 puan artarak 108,3'e yükseldi!

Açıklanan rakamlara göre, Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Mayıs ayında bir önceki aya göre 0,3 puan yükseldi ve 108,3'e çıktı.

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı TÜFE ile Mayıs kira artış oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

gökdelenler deprem sıeasında tehlike oluşturuyor Haberi

gökdelenler deprem sıeasında tehlike oluşturuyor

İstanbul’da düzenlenen II. Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı’nda bir sunum yapan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) eski rektörü inşaat mühendisi Prof. Dr. Faruk Karadoğan, olası bir İstanbul depreminde gökdelenlerin büyük bir riskle karşı karşıya olduğunu söyledi. Karadoğan, 


“Çok kat yapıldıkça beton dayanıklılığının çok artması gerektiğini biliyoruz ama beton dayanıklılığı çok arttıkça da sistemin esnek olma özelliği azalıyor. Bunun ne kadar risk oluşturduğu da belli değil” dedi. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe de, yüksek yapıların inşasına ilişkin bir yönetmelik bulunmadığını belirtti.


Deprem Türk Milli Komitesi üyesi ve Uluslararası Deprem Mühendisliği Birliği ulusal delegesi olan Prof. Dr. Faruk Karadoğan’la, II. Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı’ndaki sunumunun ardından konuştuk. Milliyet’in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Karadoğan, gökdelenler ile 1975-1997 yılları arasında yapılan binalara...