03 / 05 / 2024

Gökova zeytinlik alanı

Gökova zeytinlik alanı

Gökova Özel Çevre Koruma Alanı'nda, Akyaka'da yer alan 19 bin 300 metrekarelik zeytinlik alanın Başbakanlık Özelleştirme idaresi Başkanlığı'nca özelleştirme programına alınmasına karşı bugün eylem yapılıyor...

Son 10 halka arzın güncel getirileri!

Pek çok yatırımcının gündeminde yer alan halka arzlar ile ilgili detaylar arama motorlarında sık sık araştırılırken Borsa Filozofu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak son 10 halka arzın güncel getirilerini açıkladı.

Yeni asgari ücrette son dakika! Haftanın ilk günlerinde belli olacak!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan yeni asgari ücretin haftanın ilk günlerinde belli olması bekleniyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

En uygun krediye erişim 2 aydan 7 güne düşecek! Hem özel hem kamu! Krediye erişimde yeni dönem resmen başlıyor!

Son zamanlarda gündemde yer alan finansmana erişimde yaşanan sorunun giderilmesine yönelik yeni dönem başlıyor. Yeni düzenle birlikte en uygun krediye erişim 2 aydan 7 güne düşecek, işte ayrıntılar...

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Hatay'da tapulara el konuluyor iddiası! Rezerv alan ilan edilen mahalle sakinlerine SMS yollandı!

Depremlerde en büyük yıkımı yaşayan Hatay’da 8 mahalle geçtiğimiz günlerde rezerv alanı ilan edilmişyi. Hatay'da tapulara SMS ile el konulduğu gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

Emekli ikramiyelerinde son dakika! SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre ikramiyeler ne zaman yatacak? 

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan emekli ikramiyelerindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre ikramiyeler ne zaman yatacak? 

Eylül 2023 dul-yetim maaşlarında son dakika! Hem yeni hem de zamlı maaşları görenler şok oldu!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan Eylül 2023 dul-yetim maaşları tek tek hesaplandı. Peki hem yeni hem de zamlı maaşlar ne kadar? Hemen bakın...

İş arayanlara İŞKUR'dan müjde! Tam 3 bin 249 güvenlik personeli alınacak!

Ekonomik zorlukların yaşanmasıyla birlikte artan işsizlik ülke gündeminde yer alan konulardan biri. İŞKUR’dan atılan istihdam adımı sayesinde Türkiye’de pek çok kişinin iş arayışına çözüm olacak. İŞKUR’dan gelen müjdeli habere göre tam 3 bin 249 güvenlik personeli alımı yapılacak.

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni güne nasıl başladı?

Yatırımcıların gündeminde yer alan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,13 artışla 4.476,91 puandan başladı.

Garanti BBVA'dan Mayıs ayı bombası geldi! İşte emeklilerin yüzünü güldüren promosyon

Emekli promosyonlarında rakamlar yenilenmeye ve emekliler için uygun şartlar ayarlanmaya devam ediyor. Bankalar içinde meydana gelen rekabet tüm süratiyle sürüyor. Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan promosyon ödemelerinde güncellemeler dikkat çekiyor. 

Borsa yeni güne nasıl başladı?

Pek çok yatırımcının gündeminde yer alan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,35 azalışla 4.470,23 puandan başladı.

Altın fiyatlarında son dakika! Tek tek açıklanan bu rakamları görenin aklı başından gitti! 17 Nisan 2023 altın fiyatları

Tek tek açıklanan bu rakamları görenlerin adeta aklı başından gitti! İşte pek çok yatırımcının gündeminde yer alan 17 Nisan 2023 altın fiyatları...

Nisan ayında tüp fiyatlarındaki düşüş sıraya sokar! Bu fırsatı kaçırmadan güncel tüp fiyat listesi!

Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan zam haberleri arasında tüp fiyatları da yer almaktaydı. Ancak şimdi yeni bir gelişme ile tüp fiyatlarıyla ilgili indirim haberleri gündeme geldi.

Gökova zeytinlik alanı Haberi

Gökova zeytinlik alanı

Akyaka Yerel Yönetim Platformu tarafından yapılan açıklamada, ÖİB tarafından yapılan uygulama imar planı değişikliğiyle alanın tapu kaydının "arsa" olarak belirtildiğine dikkat çekerek, böylece bölgenin "Zeytin Koruma Yasası" olarak bilinen ve zeytin yetiştirme alanlarının korunmasını öngören yasanın koruması dışında bırakıldığı belirtildi. 


Çevre Kanunu'nda Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi olarak ilan edilmiş alanlarda İmar Kanunu'ııun 9'uncu maddesi hükümlerinin geçerli olmadığını vurgulandığı açıklamada, "Hal böyleyken, plan değişikliği yapma yetkisini bu maddeden alan ÖİB, ÖÇK Bölgesi içinde yer alan Akyaka'd a plan değişikliği yapmak suretiyle yetkisini aşmıştır" denildi. 

Açıklamada Akyaka'nın Uluslararası Yavaş Kentler Birliği üyesi olduğu da belirtilerek, Akyaka'nın, doğayı ranta feda ederek büyümeyi öngören imar planları ile yönetilmek, kimliğini hızla yitiren bir belde olmak istemediği kaydedildi. 

AKYAKALI NE İSTİYOR? 

Platformun acil talepleri şöyle: • ÖİB tarafından...