07 / 05 / 2024

gölcükte depremden hasar görmüş yapılar yıkılıyor mu

gölcükte depremden hasar görmüş yapılar yıkılıyor mu

Gölcük’te depremden hasar görmüş, görsel kirlilik oluşturan ve sahipleri tarafından maddi imkansızlık nedeniyle yıkılmayan binaları, Gölcük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yıkıyor.

Gölcük depreminde hasar gören 6 katlı bina yıkılıyor!

Gölcük'te deprem sonrası yıkımlar devam ederken, tehlike arz eden binalarda tahliye edilerek yıkılıyor

Gölcük depremzedeleri korkudan evlerine giremiyor!

1999 senesinde Gölcük'te yaşanan depreme yakalanan ve sonrasında İzmir'e yerleşen Hasan İnce ve eşi, İzmir'deki depremde evleri hasar almamasına rağmen korkudan evlerine giriş yapamıyor. 

Yıldırım Sezer: Gölcük, depremden sonra sıfırdan yapıldı!

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar görmüş ve yıkılması gereken bina olmadığını, yeni bir Gölcük'ün oluştuğundan bahsederek, "Gölcük depremle ilgili acı hatırayı unutmayacak ama bir yandan da geleceğe umutla bakmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

İsmail Aynacı: Gölcük depreme hazır değil!

Kocaeli Gölcük İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı açıklama yaptı. Açıklamada Gölcük’ün deprem bölgesi olduğunu ve olası bir depremden etkileneceğini bu sebeple Gölcük’te hızlı bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini vurguladı.

Gölcük Denizevler Projesi’nde sona gelindi!

1999 depreminde hasar gören, daha sonra yıkılarak yeni yerde yapımına başlanan Gölcük Denizevler Projesi’nde inşaat çalışmaları hızlandı. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.

Kocaeli Gölcük kentsel dönüşüm bekliyor!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş basın mensuplarına yönelik Kentsel Dönüşüm İle İlgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Ellibeş; Gölcük'te depremden sonraki yeniden yapılanma sürecinin hızla devam ettiğini söyledi.

Gölcük'teki dönüşümde sosyal tesis yapılacak mı?

İlçemizde yaklaşık üç kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan Kavaklı’da sosyal tesis olmaması, halkımızı Gölcük dışına itiyor. Kentsel dönüşüm projesi ile birlikte Kavaklı’da Gölcüklüler için birçok proje yapılabilir

Gölcük Hastanesi için 22 teklif var!

Yıllardır yapımı gündemde olan, ilçeye sözü verilen 250 yatak kapasiteli Gölcük Devlet Hastanesi binası için açılan ihale Sağlık Bakanlığında yapıldı. İhaleye 22 firma teklif verdi.

Gölcük kentsel dönüşümde sona gelindi!

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı dün sabah My Liva Cafe’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 16 Ocak Basın Onur Günü münasebetiyle gazetecilere kahvaltı programı düzenledi.

250 yataklı Gölcük Devlet Hastanesi ihalesi bugün!

Gölcük'te nüfusun hızla artması, Başiskele ve Karamürsel ilçelerinden de hastaların gelmesi nedeniyle ihtiyaca cevap veremeyen Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yenileniyor. İşte ihaleyle ilgili ayrıntılar...

Gölcük Yalı Evleri restore edildi!

Gölcük Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesindeki 165-166 parseller üzerinde bulunan eski Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkıyor.

Gölcük'te dönüşümün son detayları konuşuluyor!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, kentsel dönüşümün son detaylarını konuşmak üzere Ankara´da Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile bir araya geldi...

Gölcük İhsaniye Stadı yenilendi!

Uzun yıllar Gölcükspor’a evsahipliği yapan, İhsaniye Stadı, Şirinköy Stadı’nın zeminin yenilenme çalışmaları nedeniyle, 2.5 sezon sonra bir kez daha Gölcükspor’un maçlarına evsahipliği yapmaya hazırlanıyor.

gölcükte depremden hasar görmüş yapılar yıkılıyor mu Haberi

gölcükte depremden hasar görmüş yapılar yıkılıyor mu

Gölcük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşlardan gelen taleplere en iyi şekilde cevap verebilmek için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde vatandaşları kaliteli hizmetlerle buluşturan başkan Ellibeş, “İlçe genelinde ekonomik durumları yetersiz olduğundan dolayı görsel kirlilik oluşturan ve ömrünü doldurmuş harabe olan evlerini yıkamayan vatandaşlara bir kolaylık sağlanarak, bu binaların yıkımlarını belediye fen işleri ekiplerimiz başarıyla gerçekleştiriyor” dedi.

HASAR GÖRMÜŞTÜ

Gölcük Halıdere Körfez Mahallesi Konca Caddesi 2096. Sokak’ta Filiz Kent Konut Yapı Kooperatifi’ne ait binalar, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarında, orta hasarlı olarak tespit edildi. Binaların zaman içerisinde süreçleri tamamlanmasıyla birlikte, alınan karar doğrultusunda kooperatif üyelerinin talebi üzerine, yıkım çalışması yapıldı. Vatandaşlar Gölcük Belediyesi’nin bu uygulamasını takdirle karşıladıklarını, bu tür çalışmaların devam etmesinin önemli olduğunu dile...