02 / 05 / 2024

google otobüs projesi

google otobüs projesi

San Francisco merkezli hayır kurumu Lava Mae, Körfez Bölgesi'ndeki evsizleri düşünerek bir duş otobüsü geliştirdi. 6 binin üzerindeki evsizin günlük banyo ihtiyacını gidermek üzere tasarlanan otobüste Google'ın payı büyük.

Denizli Otobüs Bakım Onarım Şantiye projesi hızla ilerliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Bakım Onarım Şantiye ve Depolama Sahası projesinde sona doğru gelindi.

Kastamonu Taşköprü Otobüs Terminali ihaleye çıkıyor!

Kastamonu Taşköprü Belediyesi tarafından inşa edilecek otobüs terminali projesi ihaleye çıkıyor. Projenin 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.

Gölcük Otobüs Terminali kentsel dönüşümle yenilenecek!

Gölcük'te geçtiğimiz yıllardan bu yana yapılması beklenen Gölcük Otobüs Terminali’nin kentsel dönüşüm projesi dahilinde yeni haline kavuşması hedefleniyor

1981 yılında Kadıköy ile Bostancı arasında özel otobüs yolu yapılacakmış!

1981 yılında İstanbul Belediyesi, Kadıköy - Bostancı arasında özel otobüs yolu yapacakmış. Özel otobüs yolu projesi İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanarak belediyeye göndermiş ve Kadıköy Meydanı da yeniden düzenlenecekmiş.

Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi!

Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi. Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi.

1968 yılında Harem'de şehirlerarası otobüs terminali yapılması istenmiş!

1968 yılında Harem'de şehirlerarası otobüs terminali yapılması istenmiş. İl Trafik Komisyonu, Harem Araba Vapuru İskelesi'nde bir terminal tesisi için karar almış ve durum Belediye'ye bildirilmiş.

Kuşadası'na deniz otobüsü müjdesi!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası’nın arıtma tesisinin Haziran ayında hizmete gireceğini, Kuşadası-Güzelçamlı arasında deniz otobüsü seferlerinin önümüzdeki sezona yetiştirileceği ve yolların asfaltlanacağının müjdelerini verdi.

Armutlu Deniz Otobüsü İskelesi Dolgu İmar Planı Değişikliği onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlattırılan Armutlu Deniz Otobüsü İskelesi Dolgu İmar Planı Değişikliği il müdürlüğünce onaylanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğ'üne gönderildi.

Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali 13.5 milyon TL'ye 15 yıllığına kiralık!

Düzce Belediyesi tarafından, Düzce Darıcı'da yapımı devam eden Şehirlerarası ve İlçeler Otobüs Terminali temizlik, güvenlik, peyzaj, ısınma-soğutma, bakım-onarım ile her türlü idari-teknik işin yapılması şartıyla 15 yıl süreyle kiraya verilmek suretiyle 1

Aksaray'da otobüs durakları yenileniyor!

Ulaşım Master Planı çerçevesinde şehir merkezi dahil bir çok noktada köklü değişimler yapan Aksaray Belediyesi şehrin muhtelif yerlerinde yıpranmış otobüs bekleme duraklarını yenileriyle değiştirmeye başladı.

Karamürsel Otobüs Terminali ve Gölcük Saraylı Kalıcı İş Merkezi’ndeki dükkanlar kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen toplantısında mülkiyetleri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Karamürsel Otobüs Terminali’nde yer alan yazıhaneler ve Gölcük Saraylı Kalıcı İş Merkezi’nde bulunan iş yerlerinin kiralama ihalesi yapıldı.

İstanbul Deniz Otobüsü seferleri iptal!

Marmara bölgesinde etkili olan yağış ve şiddetli poyraz nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsü İşletmesinin (İDO) sabah saat 07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı, gibi bir çok seferleri iptal edildi.

Urlalılar yeni otobüs seferleri istiyor!

Urla'da vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nden kent merkezine direkt otobüs hattı koymasını istiyor. Vatandaşlar, "Kent merkezine ulaşmak için evlerimizden en az 4 araca binmek zorunda kalıyoruz" diyor

google otobüs projesi Haberi

google otobüs projesi


Geliştirdiği tekno otobüslerini halka açık duraklara sokmasıyla yerel halkın tepkisini toplayan Google’dan sonra, San Francisco halkının dikkatini çekecek bir otobüs gelişmesi daha yaşandı. Ancak bu kez körfez sakinlerinin yüzünü güldürecek cinsten. Üstelik işin içinde yine Google var.


İnternet devi, projeye yardım amaçlı 100 bin dolarlık bir destekte bulundu. Elbette bu yardım, Google'ın sırf San Francisco Körfezi'ni daha yaşanılır kılmak amacıyla başlattığı Google Impact Challenge kampanyasının bir parçası.


Geliştirdikleri mobil duş otobüsü hakkında konuşan Lava Mae kurucusu Doniece Sandoval, projenin bölgedeki evsiz kesim için hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. İnsanların yaşam şartlarını geliştirmek istediklerini belirten Sandoval, böylelikle evsizlerin sosyal yaşam içerisinde daha aktif rol oynayabileceğini söyledi. 75 bin dolara mal olan mobil duş otobüsünde, sıcak suyla çalışan iki adet duş kabininin...