03 / 05 / 2024

Gümüşhane Harşit Köprüsü

Gümüşhane Harşit Köprüsü

Gümüşhane Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul ilçesinin her iki yakasını birbirine bağlayan tarihi Harşit Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarının başladığını söyledi.

Haydarpaşa Geçit Köprüsü 1940'ta 900 bin TL'ye mal olmuş!

1940 yılındaki Haydarpaşa tren yolu üzerindeki geçit köprüsü 900 bin TL'ye mal olmuş. Köprünün üzerinden otomobiller ve tramvay geçidi için çalışmalar yapılmış.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihinin değiştiğini açıkladı. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Adil Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü için gece gündüz çalışıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,18 Mart 2022 tarihinden önce hizmete girmesi amacıyla yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi ile gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde yol göründü!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Blok montajların tamamlanmasıyla dev köprünün yolu gün yüzüne çıktı. 

Ülgür Gökhan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü açıklaması!

CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yapımını her fırsatta eleştirdiği 1915 Çanakkale Köprüsü’ndeki çalışmaları ilk defa değerlendirdi. Köprüye hayran kalan Gökhan, 333 metre yükseklikte çektirdiği fotoğrafı da paylaştı ve yapılan hizmeti tebrik etti.

Gümüşhane Kelkit için acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane ili Kelkit ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gümüşhane Belediyesi'nden 19.1 milyon TL'ye satılık 29 dükkan!

Gümüşhane Belediyesi, mülkiyeti Belediyeye ait olan, Gümüşhane ili, Hasanbey Mahallesi, Kıbrıs Caddesi'nde yer alan 29 dükkanı 19 milyon 120 bin 450 TL'ye satıyor...

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Gümüşhane Santa Harabeleri korunmak için tescillendi!

Gümüşhane'nin Dumanlı köyü sınırlarında yer alan ve 'Gökyüzüne yakın saklı kent' olarak da bilinen Gümüşhane Santa Harabeleri, 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescillendi.

Yeni Kömürhan Köprüsü 15 Aralık'ta açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bölgede 16 ilin ulaşım ağını güçlendirmesi planlanan Yeni Kömürhan Köprüsü'nün 15 Aralık'ta açılacağının müjdesini verdi.

Gümüşhane'deki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Gümüşhane İli, Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gümüşhane Harşit Köprüsü Haberi

Gümüşhane Harşit Köprüsü

Gümüşhane Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Harşit Köprüsünün, ilçenin geçmişten günümüze en büyük ve en eski yapıtlarından biri olduğunu, bakım, onarım ve restorasyon çalışmalarına başlanıldığını belirterek, şunları kaydetti: 


"İki yıl önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığfna talepte bulunulan tarihi köprümüzün bugün bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları başladı. Araç ve yaya trafiğine kapatılan köprümüze alternatif olarak vatandaşlarımızın kullanabileceği iki adet asma yaya köprü mevcut durumda çalışmalar sonlanana kadar kullanılacak. Tarihi köprümüz senelerdir bir şekilde düzenlenmeye ve onarılmaya muhtaç konumdaydı. Bizlere ve geçmişteki tüm vatandaşlarımıza seneler boyunca hizmet veren tarihe tanıklık etmiş bu köprümüzün daha sağlıklı şekilde kullanımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yapmış olduğumuz talep olumlu değerlendirilmişti. Geçtiğimiz sene etüt çalışmalarını arkadaşlar ile tamamlamıştık. Bugün itibariyle de çalışmalar resmen başlamış oldu....