11 / 05 / 2024

güneş sistemi

güneş sistemi

ABD'de bir mühendis, Uzay Yolu'ndaki Atılgan gemisini kendisinin inşa edebileceğini söyledi. Mühendise göre vergiler artırılırsa gemiyi inşa etmek mümkün olabilir. Pentagon ise proje üzerinde bir süredir çalışıyor

Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!

Çankırı'daki çiftçilere yönelik başlatılan projede, güneş enerjisi sistemini yüzde 70 destekleme imkanı sunuldu. Bu fırsat üretimin artmasına büyük katkı sağladı ve çiftçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yüzde 70 hibe verilecek. 

Çatısına güneş sistemi kuran 10 bin TL kazanacak!

Binasının çatısında elektrik üretip, ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satanlara vergi muafiyeti getirildi. Buna göre çatısında en az 21 metrekarelik boş alan bulunan vatandaş, 14 bin dolara çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yılda yaklaşık 10 bin TL kazanabilecek. 

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

İZKA, Bayraklı'da güneş enerjisi sistemi kuracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZKA, Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nda kurulacak güneş enerjisi sistemi için işbirliği yapacak.

Bursa Büyükşehir Stadyumu'na suni güneşleme sistemi geliyor!

Recep Altepe, Büyükşehir Stadyumu’nda çimlerin, suni güneş sistemiyle bakımlarının yapıldığını ve stadyumun yeni sezon için hazırlandığını söyledi.

Juwi, 2016'da Konya ve Nevşehir'de güneş enerji santrali kuracak!

Alman güneş ve rüzgar enerji şirketi Juwi, 2016'ta Konya ve Nevşehir'de 18 lisanssız güneş enerji santralini hizmete sokacak. Türkiye'nin yenilebilir enerji sistemi için uygun coğrafyada olduğu belirtildi.

Baymak konut ve fabrikaların çatısına güneş enerji sistemi kuracak!

Isıtma-soğutma sektöründe faaliyet gösteren Baymak, portföyüne güneş enerjisini de ekledi. Oluşturduğu paketlerle çatılara panel kurmaya başlayan şirketin Genel Müdürü Ender Çolak, “Amacımız her evi bir güneş santralı yapmak” dedi.

Gaziantep Yavuzeli'de Güneş enerjisi ve sulama sistemi kuruldu!

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde kaymakamlık ve tarım müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile 5 çiftçiye, Güneş enerjisi ile sulama sistemi kuruldu.

Kuşadası Devlet Hastanesi'ne güneş enerjisi!

Güneş paneli üreticisi Ezinç Grup, Kuşadası'nda Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 150 yataklı Devlet Hastanesi'nin Solar Termal Güneş Enerji Sistemi Uygulamasını hayata geçirdi. İşte projenin ayrıntıları...

Hindistan'da güneş enerjisiyle çalışacak havaalanı yapılacak!

Hindistan tamamen güneş enerjisiyle çalışan ilk havaalanını hayata geçireceğini duyurdu. Cochin Uluslararası Havaalanı'nın enerji sistemi, 46 binden fazla güneş paneliyle yenilenecek.

Baymak ve Şekerbank konutlara güneş enerji sistemi kuracak!

Baymak, Şekerbank'ın finansman desteğiyle konut, site ve işyerlerine güneş enerjisi sistemleri kuracak. İşbirliğiyle 2 yılda 3 bin 300 mekân santrale kavuşacak

Konutlar güneş enerjisiyle ısınacak!

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümü'nün çalışmaları sonucunda yüksek derecede ısı depolayabilme özelliğine sahip güneş enerji sistemi geliştirildi.

İZSU, 140 dağ köyüne güneş enerjili sistem kurdu!

Su depolarına “güneş enerjili otomatik klorlama sistemi” kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sınırlarına giren 9 ilçede 140 dağ köyüne daha ulaştı. Hem enerji maliyetleri düştü hem de içme suyunda kalite sağlanacak

güneş sistemi Haberi

güneş sistemi

ABD ’li bir mühendis, Uzay Yolu filmindeki Atılgan (U.S.S Enterprise) yıldız gemisini gerçeğe dönüştürecek bir proje için kolları sıvadı. ABD Savunma Bakanlığı ise benzer bir projeyi 100 yıl içinde gerçekleştirmeyi planlıyor. 


Kendisini Facebook ve Twitter hesaplarında BTE Dan olarak tanıtan sistem ve elektronik mühendisi, bir trilyon bütçe ayrılarak 20 yıl içinde U.S.S Enterprise’ın gerçeğe dönüşebileceğini belirtti. 


Mühendisin projesine göre, devasa gemi iyon itiş gücüyle hareket edecek, enerjisini 1.5 GigaWatt güç üreten nükleer reaktörden alacak. Yıldız gemisi Enterprise, Ay’a üç günde, Mars’a ise üç ayda ulaşabilecek. Gemi, yaklaşık 500 metre çapında, manyetik güçle asılı kalan yerçekimi tekerleğine sahip olacak. Bu parça, 2 PRM (devir/dakika) hızla dönecek ve 1G’lik yerçekimi kuvveti oluşturacak. Geminin büyüklüğü, 160 katlı ve 818 metre yüksekliğindeki Burj Dubai'ye yakın...