19 / 05 / 2024

Güney Tyrol yabancıya konut

Güney Tyrol yabancıya konut

İtalya'nın Güney Tyrol bölgesinde yabancıların bölgeden konut almaları yasaklandı. Yasağa İtalyanlar da dâhil olmak üzere bölgede yaşamayan yabancılar dahil edildi. 

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce: Konut piyasasının dengesi için yabancılara konut satışının askıya alınması gerek!

Türkiye genelinde yaşanan konut krizi için çözüm önerileri peş peşe sıralanıyor. Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce de yabancıya konut satışının kısıtlanmasıyla konut sorununun çözüleceğini söyledi. İşte o açıklama... 

Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 düştü! Yabancıya en çok konut bu ilde satıldı!

Türkiye genelinde geçtiğimiz seneye göre, yabancıya konut satışlarında sert düşüş yaşandı. Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 oranında geriledi. İşte yabancıların tercih ettiği iller... 

Kıbrıs ikiye bölündü: Emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırdı, Kuzey Kıbrıs'ta kriz var! 

Kıbrıs'ta emlak piyasasında yaşananlar dikkatleri çekiyor. Açıklananlara göre, emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırarken, Kuzey Kıbrıs'ta kriz yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Güney Ataşehir Toplu Konut Yerleşim Alanı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 2425 parsel Güney Ataşehir Toplu Konut Yerleşim Alanı İlave Nazım İmar Planı'na (H:Serbest) ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Güney Tyrol yabancıya konut Haberi

Güney Tyrol yabancıya konut

Hürriyet Gazetesi'nden Sibel Deniz'in haberine göre; İtalya'nın Güney Tyrol bölgesinde, İtalyanlar da dâhil olmak üzere bölgede yaşamayan yabancıların bölgeden konut almaları yasaklandı. 

Yabancıların emlak alımını kontrol altında tutmaya yönelik yasa bölgedeki politik liderler tarafından "vatanı koruma" konusunda görüş birliğine vararak çıkarıldı.

Bolzano sınırları içindeki Güney Tyrol bölgesinde, emlak fiyatlarını yerel halkın karşılayamayacağı düzeye çıkardığı gerekçesiyle, hem yabancıların hem de çoğunlukla Almanca konuşulan bölge dışında yaşayan İtalyanların bölgede tatil evi almasını yasakladı.

Komisyon Başkan Vekili Richard Theiner de, "Arazi ve yerleşim alanları için bu durmak bilmeden artan talep, yerel halkın makul bir fiyata ev sahibi olabilmesini inanılmaz zorlaştırıyor" dedi.

Yeni yasal düzenlemeye göre, bu bölgede ev alabilmek için ya bölgede çalışıyor olmak, ya da burada en az beş yıl yaşamış olmak gerekiyor. Kaymakam Arno...