04 / 05 / 2024

güneydoğu konut sektörü

güneydoğu konut sektörü

Terör olaylarının damgasını vurduğu Güneydoğu'da yatırımların ertelendiği, turizm rezervasyonlarının iptal edildiği bölgede, konut sektörü de nasibini aldı. Bölgede temeli atılan birçok inşaat durduruldu.

Dr. Buğra Gökce: Sadece rantı önemseyen piyasa aklıyla konut sektörü iyileşmez!

Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, konut fiyatlarındaki artış oranının, enflasyonun altında kaldığının açıklandığına dikkat çekti ve konut sektörünün neye ihtiyacı olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...

Konut sektöründe alarm zilleri çalıyor! Yerel seçimler bitti, şimdi ne olacak?

Sıkı para politikası son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe de alarm zillerini çaldırdı. En son açıklanan TÜİK verileri kredili konut satışlarında yaşanan sert düşüşler oldukça dikkat çekti.

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Düşük faizli konut kredisi ve yabancıya vatandaşlık limitinin yükseltilmesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Gün geçtikçe artan fiyatların, değişen müşteri profilinin üzerine bankaların açıklamış olduğu faiz  oranlarının sonrasında konut sektöründe mülk sahipleri ve müşteriler arasında büyük bir sorun oluştu. Mülk sahiplerinin yüksek beklentileri nedeni ile alıcılar konut almaktan vazgeçiyor.

Konut sektöründe kritik gün! Bakan Nebati sektör temsilcileriyle görüşecek!

Konut sektöründe kritik gün yarın. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sektörün temsilcileriyle bir araya gelerek görüşmeler yapacak...

Konut sektöründe kiralık sırası!

Konut sektöründe şu an bir darboğaz yaşanıyor. Kiralık konutların piyasada çok az kaldığı günümüzde, kiralık ev arayan kişiler emlak ofislerinde isimlerini yazdırıyor ve bu şekilde sıraya giriyor.

Konut sektöründe tek oranlı KDV uygulaması önerisi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, konut sektöründe tek oranlı KDV uygulamasına geçilmesinin yararlı olacağına dikkat çekti. Baran, konuya ilişkin önerilerini sıraladı.

10 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılan yatırımlar TBMM'de!

2009-2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illere Bakanlıkça yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut sektörü 2020’de zirveyi görecek!

Konut sektörü, yılın ilk yarısında zorlansa da yılın ikinci yarısında gelen faiz indirimleri sayesinde toparlandı. Yeni yılda ise satış rekorlarının kırıldığı günlere geri dönme hedefi var.

FED: Konut sektöründe yavaşlama izleniyor!

FED Başkanı Jerome Powell, ekonomide devam eden büyümeye güvendiklerini ve "konut sektöründeki yavaşlamayı" ve "şirket borçları" düzeyini "risk faktörleri" olarak izlemekte olduklarını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'da 30 bin konut ve işyeri inşa edildi!

Doğu ve Güneydoğu seçimde "devam" dedi. Devlet, merkezlerin alt yapıları yenilendi, bölgeye 30 bin konut ve binlerce işyeri inşa edildi...

Doğu ve Güneydoğu'ya 176,36 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

Yurtiçi ve sınır ötesi operasyonlarla terörü bitme noktasına getiren Hükümet, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri’ndeki tahribatlarını da, rekor yatırımlarla onardı. 

güneydoğu konut sektörü Haberi

güneydoğu konut sektörü

Terör olaylarının damgasını vurduğu Güneydoğu'da yatırımların ertelendiği, turizm rezervasyonlarının iptal edildiği bölgede, konut sektörü de nasibini aldı. Bölgede temeli atılan birçok inşaat durduruldu. Vatandaşlar ise konut alma düşüncelerini ileri tarihlere erteledi. 


Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son zamanlarda konut sektöründe yaşanan büyük durgunluk, emlak işi yapanları düşündürmeye başladı. Bölgedeki birçok ilde temelleri atılan inşaatlar belirsizlikten dolayı durma noktasına gelirken, vatandaşlar yatırımı konutlara yapmaktan vazgeçti. Konut sektöründeki düşüşün olumsuz etkilediği emlakçılar ve müteahhitler, bölgedeki terör olaylarının bir an önce bitmesi çağrısında bulundu. Yatırımların ertelendiği, turizm rezervasyonlarının iptal edildiği bölgede, konut sektörü de nasibini aldı. Bölgede temeli atılan birçok inşaat durduruldu. Vatandaşlar ise konut alma düşüncelerini ileri tarihlere erteledi. 


YATIRIMCI İSTİKRAR İSTİYOR 

Güneydoğu'da 20 yıldır müteahhitlik yapan Bedirhan Akyol, yatırımlarının tamamının bölgede olduğunu belirterek, istikrar istediklerini...