08 / 05 / 2024

Günlük ev bülent Tüfenkci

Günlük ev bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, üzerinde çalışmalar sürdürülen emlakçılık düzenlemesine ilişkin Milliyet’e bilgi verdi. Tüfenkci, yapılacak düzenlemeyle günlük kiralamalar ve güvenlik açısından sıkı kontrol mekanizmalarının getirileceğini bildirdi.

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Kiraladığı evi günlük 2 bin 500 TL'ye kiraya verdi! Ev sahibi köşeye sıkıştı!

Ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlara şimdi de '' Airbnb'' eklendi. Kiracı, kiraladığı evi günlük 2 bin 500 liraya kiraya verdi, ev sahibi köşeye sıkıştı. İşte ayrıntılar...

İŞKUR açıkladı! Çalışmayanlara, ev hanımlarına ve öğrencilere günlük 654 TL, 719 TL verilecek!

İŞKUR'dan meslek edinme ve günlük 654 Türk Lirası ile 719 Türk Lirası destek verileceği kaydedildi. Devlet, sosyal yardımlar aracılığı ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ederken diğer yandan da çalışmayanlara yönelik destek paketi ile geldiği belirtildi.

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira? Ayrıntılar gelmeye başladı

Yıl sonunun yaklaşmasıyla gözler yeni asgari ücrete çevrildi. 2024 asgari ücretin ne kadar olacağı sorusu gündemden düşmüyor. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira?

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

Faizler fırladı! 170 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi resmen uçtu! En çok faiz bu bankada! 

Yükselen faizler, tasarruflarını değerlendirmek isteyen vatandaşlara büyük bir fırsat yaratıyor. 170 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi resmen uçtu. İşte banka banka 27 Eylül 2023 faiz oranları...

İBB'den metrobüs kullananlara duyuru: 120 günlük çalışma başlıyor! 36 saat kapalı olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs yollarında meydana gelen bozulmalar nedeniyle, 120 günlük çalışmaların başlayacağını duyurdu. 

Borsa İstanbul günü rekorla tamamladı: BIST 100'den tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışına imza attı. İşte Borsa İstanbul'daki bugünkü rakamlar...

Milyonlarca çalışana müjde! Günlük yemek ve yol ücretlerinde büyük artış! 2023 yemek parası ücreti ne kadar oldu?

Milyonlarca çalışana müjde! Günlük yemek ve yol ücretlerinde büyük artış yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılı için yemek ücretlerini duyurdu. Peki, 2023 yemek parası ücreti ne kadar, kaç TL oldu?

Aldığına bin pişman oldu! Bir günlük zararı bile kalpten götürür!

Sosyal paylaşım platformu Twitter'ı zorlu bir sürecin sonunda 44 milyar dolara satın alan Tesla ve SpaceX’in CEO’su ünlü Elon Musk, şirketin reklam gelirlerinde büyük düşüş yaşandığını açıkladı. Musk, bir günlük kaybın 4 milyon dolar olduğunu duyurdu ve işten çıkarmaları savundu.

15 yaşından büyük ve işsiz olanlara günlük harçlık ödemesi müjdesi! 81 ilde veriliyor! Siz de hemen alabilirsiniz!

15 yaşından büyük ve işsiz olanlara günlük harçlık ödemesi müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, 15 yaşından büyük olup işsiz olan herkes başvuruları sonucu ödemelerini alabiliyor. 

Günlük kiralık ev piyasasında son dakika! Denetimler artıyor! 

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, günlük kiralık konut piyasasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, sektörde denetimlerin artırıldığını belirtti...

Günlük ev bülent Tüfenkci Haberi

Günlük ev bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, üzerinde çalışmalar sürdürülen emlakçılık düzenlemesine ilişkin Milliyet’e bilgi verdi.


Günlük evlere yönelik kanuni boşlukların yeni düzenlemeyle giderileceğini anlatan Tüfenkci, “İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı genelgede günlük kiralayanların kimlik bilgilerinin emniyetle paylaşılması noktasında düzenleme getirildi. Burada sorumluluğu ev sahiplerine vermiş oldu ama biz emlak düzenlemesiyle beraber bu noktada da yeni bir düzenleme yapacağız” diye konuştu.


Yapılacak düzenlemeyle günlük kiralamalar ve güvenlik açısından sıkı kontrol mekanizmalarının getirileceğini bildiren Tüfenkci, şunları kaydetti:


“Bildirme noktasında emlakçıyı da sorumlu tutacağız. Emlakçı her önüne gelene ev veremeyecek. Otele girdiğinizde nasıl kimlik bilgilerinizi veriyorsanız, onlar da emniyetle, güvenlik güçleriyle paylaşıyorsa, şu anda o sistem yavaş yavaş hayata geçiyor. Burada boşluk, ev sahibinin evini kiralaması için emlakçıya yetki vermesi. Yetki emlakçının sorumluluğundaydı. Emlakçılar açısından bir boşluk...