08 / 05 / 2024

Günlük evler nasıl kiralanacak

Günlük evler nasıl kiralanacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, üzerinde çalışmalar sürdürülen emlakçılık düzenlemesine ilişkin Milliyet’e bilgi verdi. Tüfenkci, yapılacak düzenlemeyle günlük kiralamalar ve güvenlik açısından sıkı kontrol mekanizmalarının getirileceğini bildirdi.

İlanı görenler inanamadı! Çeşme'deki villanın 107 günlük kirası yok artık dedirtti!

İzmir Çeşme'deki villanın 107 günlük kira bedelini görenler gözlerine inanamadı. Ayayorgi ve Dalyan arasında yer alan tripleks dairenin fiyatını görenler kiralık değil satılık fiyatı zannetti. 

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Bankaların mevduat faizleri ne kadar? 350 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi kaç TL?

Yüksek faiz oranları, TL cinsinden birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlara oldukça cazip bir yatırım fırsatı sağlıyor. Peki 350 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar?

İŞKUR açıkladı! Çalışmayanlara, ev hanımlarına ve öğrencilere günlük 654 TL, 719 TL verilecek!

İŞKUR'dan meslek edinme ve günlük 654 Türk Lirası ile 719 Türk Lirası destek verileceği kaydedildi. Devlet, sosyal yardımlar aracılığı ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ederken diğer yandan da çalışmayanlara yönelik destek paketi ile geldiği belirtildi.

50 bin TL'nin 32 günlük kazancı ne kadar oldu? Bankalarda deprem! Hemen mevduat faizlerine bakın! 

Yüksek faiz oranları, birikimlerini TL cinsinden değerlendirmek isteyenler için önemli bir fırsat sağlıyor. Peki 50 bin TL'nin 32 günlük kazancı ne kadar oldu? İşte banka banka mevduat faizi hesaplama 12 Mart 2024...

Günlük kiralık evlerde ilan oyunu! İlan sitelerinde 200, gerçekte olan 2 bin Türk Lirası...

28 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayınlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik" ile Airbnb ve benzeri günlük konut kiralama kapsamında yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024'te yürürlükte yerini aldı.

Banka banka 150 bin TL'nin, 32 günlük mevduat kazancı ne kadar? 

Türkiye'deki bankacılık alanında mevduat faiz oranlarının yükselmesi ile yatırımcıların banka mevduatlarına olan ilgisini önemli ölçüde arttı. 32 günlük vadeli mevduat hesapları yatırımcının tercihi oldu. İşte 150 bin TL'nin 32 günlük getirisi...

Bankalar muslukları açtı! 1.5 milyon TL'nin 32 günlük mevduat faizi ne kadar?

1.5 milyon TL'nin 32 günlük mevduat faizinin ne kadar olduğu pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte banka banka faiz oranları...

500 bin TL'nin 32 günlük faizi ne kadar? 

500 bin TL'ye hangi bankanın ne kadar faiz verdiği pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki 500 bin TL'nin 32 günlük faizi ne kadar?

Günlük kiralık evler şimdi de saatlik kiralanıyor!

Bazı mülk sahipleri evlerini günlük kiralamak yerine saatlik kiraya veriyor. Saati 100 liraya konut pazarlayan da var, hafta sonu fiyat farkı isteyen de...

İŞKUR MEK, günlük 285 TL maaşla işçi alımı yapacağını duyurdu 

İŞKUR meslek edindirme amaçlı MEK kurslarında istihdam sağlıyor. En az ilköğretim mezunu olan kişiler günlük 285 TL ile bu kursa katılabilir. İŞKUR MEK tarafından yayınlanan bu istihdam için süreç ve şart detayları da paylaşılmıştır. İşte İŞKUR’dan istihdam fırsatı...

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.

Günlük evler nasıl kiralanacak Haberi

Günlük evler nasıl kiralanacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, üzerinde çalışmalar sürdürülen emlakçılık düzenlemesine ilişkin Milliyet’e bilgi verdi.


Günlük evlere yönelik kanuni boşlukların yeni düzenlemeyle giderileceğini anlatan Tüfenkci, “İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı genelgede günlük kiralayanların kimlik bilgilerinin emniyetle paylaşılması noktasında düzenleme getirildi. Burada sorumluluğu ev sahiplerine vermiş oldu ama biz emlak düzenlemesiyle beraber bu noktada da yeni bir düzenleme yapacağız” diye konuştu.


Yapılacak düzenlemeyle günlük kiralamalar ve güvenlik açısından sıkı kontrol mekanizmalarının getirileceğini bildiren Tüfenkci, şunları kaydetti:


“Bildirme noktasında emlakçıyı da sorumlu tutacağız. Emlakçı her önüne gelene ev veremeyecek. Otele girdiğinizde nasıl kimlik bilgilerinizi veriyorsanız, onlar da emniyetle, güvenlik güçleriyle paylaşıyorsa, şu anda o sistem yavaş yavaş hayata geçiyor. Burada boşluk, ev sahibinin evini kiralaması için emlakçıya yetki vermesi. Yetki emlakçının sorumluluğundaydı. Emlakçılar açısından bir boşluk...