28 / 04 / 2024

Gürcistan limanı

Gürcistan limanı

Gürcistan'ın Karadeniz kıyısındaki Anaklia kasabasına yapılacak yıllık 100 milyon ton yük kapasiteli liman inşaatının temeli, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin de katıldığı törenle atıldı.

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Altında fırtınalar koparken İslam Memiş'ten yatırımcıları ters köşe yapacak açıklama! Görenlerin ağzı açık kaldı!

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de yükselmeye devam ediyor. Yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görülen altına talep artarken fiyatlar tavan yaptı. Yatırımcılar altın fiyatlarının ne olacağını araştırırken İslam Memiş'ten yatırımcıları ters köşe yapacak açıklama geldi.

Altında son 3 ayın en yüksek seviyesi görüldü! Kapalıçarşı'da gram altın 1856 TL oldu! 20 Ekim 2023 altın fiyatları

Altın fiyatlarında yükseliş haftanın son işlem gününde de devam ediyor. Yatırımcıların güvenli liman arayışı altında yükselişi tetikliyor. Kapalıçarşı'da gram altın bugün 1856 TL oldu. İşte 20 Ekim 2023 altın fiyatları.

Güvenli liman gömleğini giyen altına talep arttı! Gram altının geleceği seviye açıklandı! Uzman isimden bomba açıklama

İsrail-Filistin arasındaki sıcak çatışma piyasaları hareketlendirdi. Son günlerde düşüşe geçen altın tekrar güvenli liman gömleğini giydi ve yükselmeye devam ediyor. Peki altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Altın fiyatları dibe vurdu! 5 ayın en düşük seviyesini gördü! İşte gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları...

Elindeki nakdi ‘güvenilir liman’ olarak bilinen altına yatırarak parasını değerlendirmek isteyen herkes, 17 Ağustos 2023 Perşembe günü de altın fiyatlarını takip ediyor. İşte 17 Ağustos 2023 Perşembe günü son dakika altın fiyatları...

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

Altın geleneksel bir yatırım aracı olarak yatırımcılardan büyük ilgi görürken, dijitalleşmeyle birlikte şimdi de altına endeksli tokenler çıktı. Özellikle ABD’deki bankacılık ve borç krizi nedeniyle kripto paralarda görülen hareketlilik ile birlikte altına endeksli tokenler’ın da yıldızı parladı.

Altın 2 bin dolarda demir attı! Bu rakamları gören bir daha bakıyor!

Resesyon endişeleri artarken güvenli liman alımlarının etkisiyle 2 bin doları aşan altında bu seviyenin üzerindeki seyir bugün de devam etti.

Seçim öncesi yatırımcının rotası nereye döndü? Belirsizlik ortamında güvenli liman neresi?

Seçim öncesi yatırımcılar alternatif getiri arayışını sürdürüyor. Yatırımcılar geçen yıl yüzde 200’e varan getirisi nedeniyle borsaya yoğun ilgi gösterirken, bu yıl hem küresel hem yurt içi belirsizlikler nedeniyle rota farklı yatırım araçlarına yönelmiş durumda.

Güvenli liman gömleğini giyen altın için heyecanlandıran açıklama! Bu haberi okumadan yarım gram bile altın almayın

Bankacılık alanında gelen iflas kararları altının tekrar güvenli liman gömleğini giydirdi. Altın fiyatları rekordan rekora koşuyor. Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Bu haberi okumadan yarım gram bile altın almayın!

Güvenli liman altın 7 haftanın zirvesinden uzaklaşmaya başladı!

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın 7 haftanı  zirvesinden uzaklaşmaya başladı. Peki altın fiyatları ne kadar oldu? Son dakika altın fiyatları.

TOKİ'nin Van'da inşa ettiği 17 bin 489 konut güvenli liman oldu!

Van'da 12 sene önce yaşanan 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar, TOKİ'nin inşa ettiği 17 bin 489 konutta güvenle oturuyor.

Altın artık güvenli liman değil mi? İslam Memiş hiç bu kadar ciddi olmamıştı! Bankada altınınız varsa hemen çekin!

Herkes kendi gücü nispetinde yatırım amaçlı yarınları düşünerek altın yatırımı yapar. Altın güvenliman olma halini her dönem korur. Ama Yatırım uzmanı İslam Memiş öyle bir yorum yaptı ki ezberleri bozdu. İşte detaylar...

Gayrimenkul, yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruyor!

Konut fiyatlarının reel olarak yıllık bazda yüzde 56,3 oranında arttığına değinen İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, gayrimenkulün yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruduğunu söyledi.

Gürcistan limanı Haberi

Gürcistan limanı

Gürcistan Başbakanlığının resmi internet sitesindeki yazılı açıklamaya göre, Kvirikaşvili törende yaptığı konuşmada, Anaklia Limanı projesini, yüzyılın ve geleceğin projesi olarak değerlendirerek,  açılışa katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Anaklia Limanı'nın tarihi İpek Yolu'nun canladırılması açısından da önemli olduğunu belirten Kvirikaşvili, "Bu projenin imkanları yeni İpek Yolu'nun koridorunda tarihsel misyonu açısından Gürcistan için bir temel oluşturmakta." dedi


Yıllık 100 milyon ton yük kapasitesine sahip olacak limanın, 9 etap halinde inşa edileceğini bildiren Kvirikaşvili, inşaat işlerini üstlenen Gürcü TBC Holding ve Amerikan şirketi Conti İnternationalen'in ortak girişimi "Anaklia Geliştime Konsorsiyumu" tarafından ilk aşamada 586 milyon dolar yatırım yapılacağını, projenin ülkesi için yeni imkanları getireceğine inandığını vurguladı. 


Kvirikaşvili ,"Anaklia Limanı sadece Gürcistan'ın değil, Karadeniz'in Kuzeydoğu kıyılarında da en büyük limanlardan biri olacak." ifadesini kullandı. 


Temel atma...