01 / 05 / 2024

Gürcistandan alınan elektrik

Gürcistandan alınan elektrik

Gürcistan'dan alınan elektrik miktarı arttı. Türk enerji şirketleri, temmuz ayında Gürcistan'dan rekor düzeyde elektrik ithal edecek.Gürcistan'dan daha önceki aylarda alınan ortalama 9 milyon kilovatsaatlik aylık elektrik miktarı temmuzda satılacak.

Temettü nasıl alınır? Bir gün önce alınan hisse temettü verir mi?

Borsa İstanbul’da temettü ödemeleri başladı. Peki birçok yatırımcının tercihi olan temettü nedir ve nasıl alınır, bir gün önce alınan hisse temettü verir mi? Uzmanı bu soruları cevapladı.

2 sene önce ev alınan para, şimdinin peşinatı oldu! 

Hem satılık konut fiyatlarında hem de kiralık konut bedellerinde yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Haber spikeri ve program sunucusu Şebnem Arda Boğa, "2 sene önce ev alınan para, şimdinin peşinatı oldu" dedi. İşte Şebnem Arda Boğa'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

En ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

Türkiye'deki elektrikli otomobil modellerinin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu nedenle araba almak isteyenler en uygun elektrikli araba fiyatlarını araştırıyor. Peki en ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

1941 yılına alınan karar: Cadde ve sokaklara numara konulmayacak!

1941 yılında alınan karara göre cadde ve sokaklara numara konulmayacağı bildirilmiş. Yeni karara göre sokak ve caddeler isimle adlandırılmasına karar verilmiş.

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Çalışkan Güzelyurt Yapı Malzemeleri Elektrik Plastik Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Çalışkan Güzelyurt Yapı Malzemeleri Elektrik Plastik Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar’da 700.000,00 TL sermaye bedeli ile Ali Güzelyurt tarafından kuruldu.

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Gülsin Metal Alüminyum Elektrik Malzemeleri Tarım Ürünleri Reklam Medikal Mal.İnş.Mal.Ltd.Şti. kuruldu!

Gülsin Metal Alüminyum Elektrik Malzemeleri Tarım Ürünleri Reklam Medikal Mal.İnş.Mal.Ltd.Şti. Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Burhan Demiralay tarafından kuruldu.

Bakan Nebati, gıda ve enerji fiyat istikrarı için alınan beş önlemi açıkladı!

Fiyat İstikrarı Komitesi beşinci toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Nebati başkanlığında gerçekleşti. Bakan Nebati fiyat istikrarı için alınan beş önlemi açıkladı. 

Tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Tapuda yapılacak tüm işlemler için randevu alınması gerekiyor. Kimi zaman alınan randevulara vaktinde gidilemiyor. Peki, tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Kastamonu sel felaketinde gözaltına alınan müteahhit adliyeye sevk edildi!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde çöken Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi olan ve gözaltına alınan Mehmet Ö. hakkında adliyeye sevk kararı alındı.

Gürcistandan alınan elektrik Haberi

Gürcistandan alınan elektrik

Gürcistan'dan daha önceki aylarda alınan ortalama 9 milyon kilovatsaatlik aylık elektrik miktarı, temmuzda 150 milyon kilovatsaata çıkacak.


Elektrik alımını Ahıska-Borçka iletim hattı üzerinden gerçekleştirecek AKSA Enerji, Energo-Pro ve KGM Enerji, temmuz ayı için Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumundan (EPDK) 275 megavat elektrik ithalatı için lisans almıştı. 


Söz konusu enerji şirketleri, bu kapsamda salı gecesi itibariyle Gürcistan'dan günlük 5 milyon kilovatsaatlik elektrik almaya başladı. 


Ahıska-Borçka iletim hattı üzerinden bugüne kadar alınan elektriğin günlük 300 bin kilovatsaat civarında olduğunu belirten yetkililer, temmuz ayında bu rakamın 5 milyon kilovatsaate çıkacağını, bunun da bir rekor olduğunu kaydettiler. 


Gürcistan'dan alınacak elektrik miktarının temmuz ayında 150 milyon kilovatsaate ulaşacağını ifade eden yetkililer, fiyatlar "cazip" olduğu için enerji şirketlerinin bu ithalatı gerçekleştirdiğini belirttiler.


Bu yıl yağışların istenilen seviyelere ulaşamadığı Gürcistan'da hidro elektrik...