15 / 05 / 2024

güriş suriye fabrika

güriş suriye fabrika

Suriye’de yaşanan olaylar, ticaretin yanı sıra bu ülkedeki Türk yatırımlarını da olumsuz etkiledi. Güriş’in çimento fabrikaları faaliyetlerini durdurdu, Dedeman 3 otelin işletmesini bıraktı.

Ankara Gölbaşı'nda 26.1 milyon TL'ye icradan satılık tarla ve fabrika binaları!

T.C. Gölbaşı İcra Dairesi, Ankara ili, Gölbaşı ilçesi, Oğulbey Mahallesi, 125631 ada 7 parselde yer alan tarla ve fabrika binalarını 26 milyon 147 bin 135 TL'ye icradan satıyor...

Gürişim İnşaat Hırdavat Madeni Yağ Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Gürişim İnşaat Hırdavat Madeni Yağ Sanayi Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Alihan Şamlı tarafından kuruldu.

İzmir'de yeni açılacak model fabrika meclis gündeminde!

İzmir'de açılacağı duyurulan model fabrika meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ'da eğri duran Mavi Göl apartmanına oturulabilir denilmiş!

Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan Mavi Göl apartmanıyla ilgili şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıkmıştı. Mavi Göl apartmanı, eğri durmasına rağmen 'az hasarlı', 'oturulabilir' raporu almış...

Suriye'de oluşturduğumuz güvenli bölgeler ülkedeki en huzurlu yerler!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uzun uğraşlar ve fedakarlıklar neticesinde Suriye'de oluşturduğumuz güvenli bölgeler bugün ülkedeki en huzurlu ve yaşanabilir yerlerdir" diye konuştu...

Suriye'de 30 bin nüfuslu 10 ilçe inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda dünyaya ilan ettiği “güvenli bölge” projesinin detayları ortaya çıktı. Buna göre Suriye’deki bölge teröristlerden temizlendikten sonra 5 bin nüfuslu 140 köy ile 30 bin nüfuslu 10 ilçe inşa edilecek.

Kandıra Gıda İhtisas OSB'de 80 fabrika inşa edilecek!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde altyapı inşaatına başlanan Gıda İhtisas OSB'de 80 fabrika inşa edilecek.

Gürallar Burdur 2'nci OSB’de fabrika kuracak!

Gürallar Gurubu, Burdur’da yatırım için çalışmalara başladı. Burdur OSB’de 112 dönüm arsa tahsisi için başvuruda bulunan firma, fabrika kurulması için arsa tahsis etti.

Güriş Limited Şirketi Merkezi Ukrayna İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Güriş Limited Şirketi Merkezi Ukrayna İstanbul Merkez Şubesi bugün Beşiktaş'ta 30 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Mustafa Gültepe: Anadolu’daki fabrika binalarını TOKİ yapsın!

Hazır giyim endüstrisinde kapasite kullanımının maksimum seviyelere çıktığını açıklayan Mustafa Gültepe, "Anadolu’daki fabrika binalarını TOKİ yapsın" dedi.

Güriş Holding'in sanayi sektörüne yatırımı hızlanıyor!

İnşaat, enerji ve sanayinin yatırımcı gruplarından Güriş Holding, kuruluşunun 60'ıncı yılında dev yatırımlara girişti. Güriş'in sanayi grubunun sorumluluğunu yürüten Tevfik Yamantürk, "Yalnızca sanayi grubu olarak 500 milyon Euro'luk yatırım taahhüdümüz var" diyor.

TOKİ, Suriye sınırındaki güvenlik duvarını tamamladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırında 564 kilometrelik güvenlik duvarının inşasını tamamladı. TOKİ'nin İran sınırında inşasına başladığı 144 kilometrelik sınır duvarı bitme aşamasına geldi.

Kale'den 30 milyon TL'lik yeni fabrika yatırımı!

Kale Grubu sektörde 60 yıl faaliyet göstermesini yeni fabrika ile kutladı. Firma, toplam 30 milyon liralık yatırıma sahip yeni fabrikasının temelini attı.

güriş suriye fabrika Haberi

güriş suriye fabrika

Suriye-Türkiye ilişkileri, siyasette oldukça gergin seyrediyor. Fakat işin bir de ekonomi boyutu var. Ekonomi boyutunun da iki tarafı; dış ticaret ve yatırımlar... Olaylar başladığından bu yana dış ticaret hızla geriliyor. Aylık ihracat rakamları 200 milyon dolar gibi yüksek rakamlardan 20-30 milyon dolarlara geriledi. İthalat rakamları da aylık ortalama 40 milyon dolar seviyesinden 4-6 milyon dolarlara... Yatırımların durumu kritik. Hazine kayıdanna göre Suriye’de 18 Türk firmasının yatırımı gözüküyor. Ancak bunların çoğunluğu küçük yatırımlar. Asıl büyük yatırımlar Güriş’in çimento yatırımları, Gazi¬antepli tekstilci Akteks’in iki fabrikası, yine Türk işadamı Mehmet Salih’in makama fabrikaları ile Dedeman’ın 3 otel işletmesi yatırımlarıydı. Bu yatırımların tamamı tıkandı.


Güriş’in fabrikalarının kapısı kapalı. Üretim durduruldu. Yönetim Kurulu Başkanı Müşfik Yamantürk, “Üçüncü fabrikayı kuruyorduk, durdurduk, makine siparişlerini de iptal ettik”...