15 / 05 / 2024

güven ortamı yabancı yatırımcıyı etkiledi mi

güven ortamı yabancı yatırımcıyı etkiledi mi

Güven ortamının perçinlenmesi yabancıyı konut alımına yönlendirdi. İnşaatın patronları yabancının alıma geçtiğini söyledi. Tamer Özyurt günlük 1 milyon dolarlık konutu yabancıya sattığını aktardı.

Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar arıyor!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar aradığını belirtti. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

İş dünyasının beklentisi güven ortamı ve ekonomik istikrar

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı İsmail Acı, piyasaların 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimine kilitlendiğini söyledi. Acı, seçim sonrasına yönelik en önemli beklentinin "güven ortamı ve ekonomik istikrar" olduğunu ifade etti.

İbrahim Babacan: Güven ortamı ekonomik istikrarı getirdi!

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, "Uzun yıllar sonra istikrara ve sürdürülebilir ekonomik kalkınma trendine kavuşan ülkemizde, sağlanan güven ortamı, ekonomik istikrarı da getirmiştir'' dedi. 

Gayrimenkul sektörünün uzun vadeli güven ortamına ihtiyacı var!

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık gayrimenkul sektörü hakkında açıklamalarda bulundu. Akbalık sektörün uzun vadeli güven ortamına gereksinim duyduğunun altını çizdi.

Yabancı yatırımcılar Türkiye ile güven tazeledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyaloğu Toplantısı'nda, yabancı yatırımcılar, Türkiye ile karşılıklı güven tazeledi.

Akfen Holding'ten Türkiye'ye güven ve yatırım mesajı!

Türkiye'de iş yapan bazı yabancı şirketler, altyapı holdinglerinden Akfen ile birlikte uluslararası Financial Times gazetesinde yayımlanan ilanla, tüm dünyaya Türkiye'ye güven ve yatırım mesajı verdi.

Güven ortamı yabancıyı konut alımına yönlendirdi!

Güven ortamının perçinlenmesi yabancıyı konut alımına yönlendirdi. İnşaatın patronları yabancının alıma geçtiğini söyledi. Tamer Özyurt günlük 1 milyon dolarlık konutu yabancıya sattığını aktardı.

İnegöl'de emlak sektörüne güven arttı!

Seçimlerin ardından piyasada bir güven ortamının oluştuğunu ifade eden İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek yaptığı açıklamada, 7 Haziran´dan 1 Kasım´a kadar belirsiz olan alıcı kitlesinin artık emlak sektörüne dönüş yaptığını söyledi.

Yabancı yatırımcılar CNR Emlak Fuarı’na yoğun ilgi gösterdi!

Yabancı yatırımcı, Türkiye’deki güven ortamının sağlamasına bağlı olarak CNR Emlak Fuarı’na yoğun ilgi gösterdi.

Tek iktidar dönemi yabancı gayrimenkul yatırımcısını rahatlattı!

Yabancı yatırımcı, Türkiye’deki güven ortamının sağlamasına bağlı olarak gayrimenkul sektörünün öncü konut ve işyeri projelerinin sergilendiği CNR Emlak Fuarı’na yoğun ilgi gösterdiler.

Müteahhitler istikrar ve güven istiyor!

Türkiye'nin 13 yıllık kalkınmasında önemli rol oynayan müteahhitler, 7 Haziran gen seçimleri sonrasında oluşan tabloyu yorumladı: "İstikrar ve güven ortamı istiyoruz. "

Güven Sak: Yabancı yatırım olmadan ileri teknoloji olmaz!

Yurtdışına giden Türk yatırımları Türkiye'den daha iyi bir yatırım ortamına gitmiyor. Bizim şirketler, genellikle yatırım ortamı kötü olduğu için, rekabetin yüksek olmadığı ülkelerde varlık gösterebiliyor.

Enerjide yatırımcılar için güven ortamı sağlandı!

EPDK Başkanı Yılmaz, tüm sektörlerde olduğu gibi enerji sektöründe de siyasi ve ekonomik istikrarın önemli olduğunu belirterek, "Ülkemizde yatırımcı için bu güven ortamı sağlandı" dedi.

güven ortamı yabancı yatırımcıyı etkiledi mi Haberi

güven ortamı yabancı yatırımcıyı etkiledi mi

Tür­ki­ye­’de önü­nü gör­mek için yer­li ya­tı­rım­cı gi­bi se­çim so­nuç­la­rı­nı bek­le­yen ya­ban­cı­lar ko­nut­ta alımları hız­lan­dır­dı. Yı­lın ilk 9 ayın­da 16 bin 318 ko­nut ya­ban­cı­la­ra sa­tıl­dı. Ay­lık sa­tış yak­la­şık 2 bin 100 ko­nu­ta denk gel­di. An­cak in­şa­atın pat­ron­la­rı se­çim son­ra­sı ya­ban­cı alım­la­rın­da göz­le gö­rü­lür bir artış ol­du­ğu­na dik­kat çek­ti.






Şim­di­den 2 bin ko­nu­ta ulaş­tı  


Ay­lık or­ta­la­ma 2 bin ko­nu­tun ya­ban­cı­ya sa­tıl­dı­ğı Tür­ki­ye­’de son 15 gün­de ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­ya ya­pı­lan ko­nut sa­tış­la­rı­nın ise 2 bi­ni geç­ti­ği tah­min edi­li­yor. Ege Ya­pı Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı İnanç Ka­ba­da­yı, “Biz ya­ban­cı­lar­la ge­rek pro­je ge­rek­se sa­tış ba­zın­da iş bir­lik­te­lik­le­r ya­pı­yo­ruz.Ya­ban­cı­ya sa­tış­la­rı­mız sevin­di­ri­ci. Çev­re­miz­den ise son 15 gün­de sa­tış­la­rın ya­ban­cı ta­ra­fın­da hız­lan­dı­ğı­nı du­yu­yo­ru­z” bil­gi­si­ni ver­di. 





Era Gay­ri­men­kul Tür­ki­ye Ko­or­di­na­tö­rü Mus­ta­fa Bay­gan da ya­ban­cı­la­ra ya­pı­lan ko­nut sa­tış­la­rı­nın Türkiye ge­ne­lin­de son...