01 / 08 / 2024

güvenli liman konut oldu

güvenli liman konut oldu

Konut satışları haziran ayında da yükselişini sürdürürken sektörün önde gelenleri, belirsizlik dönemlerinde gayrimenkulün ‘sosyal güvenlik’ olarak görüldüğüne dikkat çekiyor, ikinci el satışlardaki artışa vurgu yapıyor

Son iki yılda konut fiyatları altın fiyatlarındaki yükselişin üzerinde gerçekleşti!

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın ve konutun son iki yıldaki yükseliş rakamları ortaya çıktı. Verilere göre konut fiyatları altın fiyatlarındaki yükselişin üzerinde gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarının bu yıl 1 milyonu geçmesi bekleniyor!

Gayrimenkul alımının kredi kısıtlamaları nedeniyle zorlaştığını dile getiren The Best Invest CEO’su Dara Altunyay, 2024 yılında da 1 milyonun üzerinde konut satışı olacağını ve gayrimenkulün güvenli liman olma statüsünü koruyacağını öngördüğünü belirtti.

Güvenli liman altına talep artıyor! Altın fırladı! Gram, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar oldu 19 Nisan 2024?

Yatırımcıların 'güvenli liman' olarak gördüğü altına talep her geçen gün artıyor.  Altın fiyatları her geçen gün yükselirken, yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Gram, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar oldu 19 Nisan 2024?

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Deprem konutlarının kura çekilişi yarın başlıyor: 75 bin vatandaşa güvenli konutlar teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, deprem bölgesindeki konut çalışmalarındaki son durumu paylaştı ve yarından başlayarak kura çekilişiyle beraber 75 bin vatandaşa oturabilecekleri o güvenli konutları teslim etmeye başlayacaklarının altını çizdi. 

Bursa’da kentsel dönüşümle 3000’e yakın güvenli konut inşa ediliyor

Yıldırım Belediyesi, 400 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirdiği dokuz ayrı kentsel dönüşüm projesiyle şehirdeki konutları daha modern, güvenli ve sağlıklı hale getirmeye karar vermiştir. Bu kapsamda, belediye toplamda 2.193 konutu yıkarak yerine 2.880 konut inşa edecek.

Güvenli liman gömleğini giyen altına talep arttı! Gram altının geleceği seviye açıklandı! Uzman isimden bomba açıklama

İsrail-Filistin arasındaki sıcak çatışma piyasaları hareketlendirdi. Son günlerde düşüşe geçen altın tekrar güvenli liman gömleğini giydi ve yükselmeye devam ediyor. Peki altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Konut alım satımında devrim niteliğinde düzenleme: Her şey daha güvenli ve şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde düzenleme ile herşey daha güvenli ve şeffaf olacak.

KONUTDER: Önceliğimiz güvenli ve erişilebilir konut üretimi!

Markalı konut üreticilerinin çatı kuruluşu KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova yaptığı açıklamada seçim sonrası önceliklerinin güvenli ve erişilebilir konut üretimi olduğunu söyledi.

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Güvenli liman gömleğini giyen altın için heyecanlandıran açıklama! Bu haberi okumadan yarım gram bile altın almayın

Bankacılık alanında gelen iflas kararları altının tekrar güvenli liman gömleğini giydirdi. Altın fiyatları rekordan rekora koşuyor. Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Bu haberi okumadan yarım gram bile altın almayın!

Güvenli liman altın 7 haftanın zirvesinden uzaklaşmaya başladı!

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın 7 haftanı  zirvesinden uzaklaşmaya başladı. Peki altın fiyatları ne kadar oldu? Son dakika altın fiyatları.

TOKİ'nin Van'da inşa ettiği 17 bin 489 konut güvenli liman oldu!

Van'da 12 sene önce yaşanan 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar, TOKİ'nin inşa ettiği 17 bin 489 konutta güvenle oturuyor.

güvenli liman konut oldu Haberi

güvenli liman konut oldu

Türkiye genelinde konut satışları 2014 yılının aynı dönemine göre yüzde 19.1 oranında artarak 110 bin 657 oldu. Ocak ayından itibaren yükselişini sürdüren konut satışlarında şubatta yüzde 15 artış olurken, martta artış yüzde 32.4 olarak gerçekleşti. Nisan ayında ise yüzde 42.7 oranındaki artışla konut satışları en yüksek noktayı gördü. Mayıs ayında ise artış 19.4 oranında olmuştu. Ancak siyasal ve ekonomik belirsizlik, dalgalanan döviz kuru ve Suriye sınırında gerçekleşen olaylar, haziran satışlarının daha düşük olacağını hissettiriyordu. Ancak korkulan olmadı.


İnsanların psikolojik olarak ‘belirsizlik’ ortamlarında gayrimenkulü daha güvenilir bulduğunu vurgulayan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, böyle ortamlarda konutun ‘sosyal güvenlik’ aracı olarak görüldüğünü söyledi. Tanes, “İnsanlar psikolojik olarak ekonomik durumda dalgalanmaların olduğu ortamda gayrimenkulü daha güvenilir buluyor. Hem ana parasını korumakla kalmayıp...