03 / 05 / 2024

Güvercinada Kalesi

Güvercinada Kalesi

Kuşadası Güvercinada Kalesi, yapılan restorasyonun ardından yenilenen yüzüyle haziran ayının ilk haftasında ziyarete açılacak. Başkan Kayalı, Kuşadası'nın simgesi olan Güvencinada'nın tarihsel kimliğine uygun olarak düzenlendiğini belirtti.

Güvercinada Kalesi onarım bekliyor!

Türkiye nın önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda tarihi Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması için onay beklendiği bildirildi. Kalenin ortasında depo olarak da kullanılan kare şeklinde büyük bir kule yer alıyor.

Güvercinada Kalesi restorasyonunun tamamlanması için onay bekliyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda tarihi Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması için onay beklendiği öğrenildi. Dış surlar tamamlanmasına rağmen ikinci aşama olan iç kale restorasyonuna geçilemiyor...

Güvercinada Kalesi onay bekliyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda tarihi Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması için onay beklendiği öğrenildi. Dış surlar tamamlanmasına rağmen ikinci aşama olan iç kale restorasyonuna geçilemiyor

Urfa Kalesi'nin eteğinde millet bahçesi inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde millet bahçesi çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi, Urfa Kalesi'nin güney kısmında millet bahçesi inşa edecek. 

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

Güzelhisar Kalesi'nin varisleri davayı kazandı: Gerekirse kalede yaşayabiliriz!

Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi'nin bulunduğu arazi için dava açıldı. Arazinin Üçüncüzade Ömer Paşa’ya ait olduğunu söyleyen torunlar arazinin tapusunu istedi.  Mahkeme torunları haklı buldu.

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor!

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi için inşa edilen Ceneviz Kalesi'nde, restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor...

Darıca Kalesi aslına uygun olarak restore edilecek!

Darıca'da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen ve zamana bağlı olarak atıl kalan Darıca Kalesi'nin gün yüzüne çıkarılması için restorasyona geçildi.

Canca Kalesi'nde tarih gün yüzüne çıkıyor!

Roma İmparatoru 2. Justinyen tarafından yaptırıldığı tahmin edilen ve bin 530 metre yüksekliğe sahip Canca Kalesi'nde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu meclis gündeminde!

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu kapsamında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elmas Kalesi Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elmas Kalesi Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Etab Alabdalrjab ve Obaida Alalı ortaklığıyla kuruldu.

Tarihi Güvercinada'daki dükkanlara haciz!

Aydın Kuşadası Belediyesi'nin mülk ve gelirlerine mahkeme kararıyla haciz koyuldu. Tarihi Güvercinada, çarşı merkezindeki 100'e yakın dükkan ve iş yerleri haciz altında.

Roccascalegna Kalesi 100 Euro'ya kiraya verilecek!

İtalya'nın güneyindeki Abruzzo bölgesinde yer alan Roccascalegna Kalesi, köyün belediye başkanı tarafından kiralanacak. 

Güvercinada Kalesi Haberi

Güvercinada Kalesi

AYDIN'ın Kuşadası ilçesindeki Güvercinada Kalesi, yapılan restorasyonun ardından yenilenen yüzüyle haziran ayının ilk haftasında ziyarete açılacak. 


CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, çevre düzenleme projesi tamamlanma aşamasına gelen Güvercinada Kalesi'nin haziran ayının ilk haftasında ziyarete açılacağını söyledi. Başkan Kayalı, Kuşadası'nın simgesi olan Güvencinada'nın tarihsel kimliğine uygun olarak düzenlendiğini belirtti. 


Belediye Meclisi mayıs ayı olağan toplantısında Başkan Kayalı'ya Güvercinada Çevre Düzenleme Projesi için İller Bankası'ndan 1 milyon 100 bin TL ilave kredi kullanılabilmesi amacıyla yetki verildi. Çevre Düzenleme Projesinin son aşamaya geldiğini ifade eden Kayalı "Proje kapsamında Güvercin Ada içerisinde konser benzeri etkinliklerin düzenlenebileceği 800 metrekarelik ahşap bir platform, tarihsel canlandırmalar, heykeller, ahşap gölgelikler, kafeterya, tuvaletler, kamera sistemi ve mendirek boyunca aydınlatma direkleri yer alacak. Ayrıca Kıyı Emniyet Müdürlüğü'ne ait olan ve...