17 / 05 / 2024

Güzelyurt emlak piyasası

Güzelyurt emlak piyasası

KSTÜ’nün açılması, yıllardır yatırım konusunda sorun yaşanan Güzelyurt bölgesinde emlak piyasasını hareketlendirdi.

Alman emlak piyasasında kriz tam gaz!

Alman ticari gayrimenkul fiyatları 2024 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 gerilerken, yıllık bazda da yüzde 9,6 gerileme gösterdi. Uzmanlar konu ile ilgili olarak açıklamada bu resmi verilere göre Alman emlak piyasasında krizin devam ettiğini belirtti.

Emlak piyasasındaki duyarlılık kötüleşiyor! Küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor!

Gündemden düşmeyen emlak piyasasındaki duyarlılık daha da kötüleşirken, küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Emlak piyasasındaki hareketlilik tarım arazilerini vurdu! Çiftçiler artık arazi alamıyor!

Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, emlak piyasasında yaşanan hareketliliğin tarım arazilerini de etkilediğini belirterek çiftçilerin arazi almakta güçlük çektiğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürcan, emlak piyasasını kontrol etmeye çalıştıklarını söyledi.

Emlak piyasasında yatırım tercihleri değişti: Yeni gözde sosyal arsalar!

Konut fiyatlarının hızla yükselmesi emlak piyasasındaki yatırım araçlarının sıralamasını değiştirdi. Konut almakta zorlanan vatandaşlar, bütçelerini sosyal arsa projelerinde kullanıyor. Böylece hem zamandan hem de maddi kaynaklardan tasarruf etmiş oluyor.

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı: Emlak piyasası...

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yaptığı açıklamada tüm dünyada dengeleri alt üst eden koronavirüs salgınında yüksek fiyatlarla daha fazla borçlanılması sebebiyle son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak piyasasının Avro Bölgesi bankaları için önemli bir "güvenlik açığı" olduğunu bildirdi.

Metaverse'te emlak piyasası hızla gelişiyor!

Metaverse teknoloji, deneyimi ve yüksek finansal sermayesi olan kurum ve yatırımcıların ellerini güçlendiren bir unsur olarak dikkat çekiyor. Yatırımların odak noktasında ise sanal emlak piyasası bulunuyor. 

Pandemi emlak piyasasına yaradı!

Pandeminin yol açtığı kriz emlak piyasasına yaradı. Eve kapanma dönemi, şehir dışı olsun olmasın bahçeli ve geniş evlere talebi artırdı. OECD verilerine göre, 37 zengin ülkede emlak fiyatları bir yıl içinde ortalama yüzde 7 arttı...

Mersin'de emlak piyasası hareketlendi! Fiyatlar uçtu!

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral Projesi, emlak piyasasını da canlandırdı. Taşucu'nda 25 yıldır emlakçılık yapan Mesut Katı, bir yıl öncesine kadar 180-200 bin TL olan konut fiyatlarının 350-400 bin TL'ye, bin TL olan konu kiraların ise 4-5 bin TL olduğunu belirtti.

Covid-19 ABD emlak piyasasını nasıl etkiledi? Emlak danışmanları nasıl çözümler üretiyor? 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sonrası, ABD emlak piyasası yavaşlama yaşasa da hareketliliğini kaybetmedi. Kalabalık ev tanıtımları yerini sanal gezintiye bırakıyor, evlerin satışta kalma süresi uzuyor. Yine de yatırımcıların gösterdiği güven sayesinde alım satımlar sürüyor. 

Zenginliğin artması küresel emlak piyasasını etkileyecek!

30 milyon dolar ve üzeri servete sahip zenginlerin sayısı geçtiğimiz yıl yüzde 6 artış gösterdi. Bu rakamların küresel emlak piyasasını etkileyeceği düşünülüyor.

Mesut Güleroğlu: Emlak piyasası hareketlenecek!

zmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, yeni yılda faiz oranlarının düşmesiyle emlak piyasasının canlanacağını açıkladı.

Güzelyurt emlak piyasası Haberi

Güzelyurt emlak piyasası

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nün öğrenci sayısını artırması ve KSTÜ’nün açılması, yıllardır yatırım almakta sorun yaşayan Güzelyurt’ta inşaat sektörünü hareketlendirdi. Emlak sahiplerinin yüzü güldü. Güzelyurt’ta 2009 yılında hareketlenmeye başlayan inşaat sektörü, 2010 yılında hız kazandı. Kalkanlı’da eğitim faaliyeti gösteren Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu, bölgedeki ekonomik ve sosyal yapıyı doğrudan etkiledi, Güzelyurt’ta özellikle son 7 yılda özel yurt sayısı çoğaldı, arazi sahipleri, konut inşa ederek öğrencilere kiraladı.Güzelyurt’ta üniversiteli öğrenci nüfusunun artması ile iş yeri sayısı da arttı. Üniversiteye en yakın yerleşim birimi olan Kalkanlı başta olmak üzere Güzelyurt’ta birçok yeni restoran, kafeterya, market, bar ve benzeri iş yeri açıldı.En fazla konut inşaatı izni verildiGüzelyurt Belediyesi’nin verilerine göre, belediyenin sınırları içerisinde Ocak 2009-Mart 2017 tarihleri arasında (devletin yapmış olduğu...