14 / 05 / 2024

Hacı Hüseyin Camii son durum

Hacı Hüseyin Camii son durum

İzmir’in Kuyucak Köyü’nde 1811 yılında yapılan cami kaderine terk edildi. Kutsal mekanı şimdi keçiler mesken tuttu. Atıl kalan caminin çatısı çöktü.

Hüseyin Sözlü: Sahra Cemevi için arsa arayışındayız!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hacıbektaş’ta sahra cemevi için uygun arazi arayışında olduklarını, 3 dönüm ve 6,5 dönümlük iki ayrı arsa bulunduğunu, planlamaların devam ettiğini söyledi

İzmir Hacı Kaçanlar Camii açıldı!

Selçuklu İşadamı Hüseyin Kaçan tarafından yaptırılan Hacı Kaçanlar Camii törenle açıldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız başta olmak üzere çok sayıda protokol üyelerinin katıldığı açılışta, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için de dua edildi.

Düzce Hüseyin Camii ibadete hazır!

Düzce İl Müftüsü Selami Emen inşaatı tamamlanan Hz. Hüseyin Camisinde incelemelerde bulundu. İbadete hazır hale gelen camiyi inceleyen Emen, Hz. Hüseyin Cami Yaptırma Derneği Başkanından cami ile ilgili bilgiler aldı. İ

İzmir Kuyucak'ta 204 yıllık Hacı Hüseyin Camii kaderine terk edildi!

İzmir’in Kuyucak Köyü’nde 1811 yılında yapılan cami kaderine terk edildi. Kutsal mekanı şimdi keçiler mesken tuttu. Atıl kalan caminin çatısı çöktü.

Esenyurt Hüseyin Çelik İlkokulu’nun temeli atıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Esenyurt ’ta kendi adını taşıyacak olan ilkokulun temel atma törenine katıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt ‘ta yeni okullar ve camii yapılacağının müjdesini verdi.

İç Mimar Hüseyin Yıldırım Kocacıklıoğlu vefat etti!

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi 1960 mezunu İç Mimar Hüseyin Yıldırım Kocacıklıoğlu 6 Mart 2015 günü hayatını kaybetti.Cenazesi 8 Mart 2015 Pazar günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra defnedilecek.

Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın 75 milyonluk arazisinin bir kısmı satıldı!

Bodrum’un Güvercinlik Mahallesi’nde Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa’nın iki asır önce bıraktığı iddia edilen 75 milyon TL değerindeki 170 dönüm arazinin bir bölümünün satışı yapıldı. Arsanın bir kısmı 280 bin TL’ye satıldı...

Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın Bodrum arazisinden mirasçılar pay alabilecek!

Bodrum'da Güvercinlik Köyü’nde 200 yıl önce yaşayan Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın 75 milyonluk arazisinde payları olduğunu ve torunları olduğu iddia eden mirasçılar, araziden pay alabilecek

Hüseyin Üzülmez Çiftlik Camii inşaatını inceledi!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Çiftlik Camii inşaatını inceledi. Cami Dernek Yönetimi, Kartepe Belediyesi yanında hayırseverlerin de destekleri ile camiyi kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini kaydettiler.

Yozgat'taki Hüseyin Ağa Camii sit alanı ilan edildi!

Yozgat ili, Merkez Türkmensarılar Köyünde yer alan 145 ada, 1 parselde kayıtlı Hüseyin Ağa Camii bugün resmi gazetede yayınlanan yazılı açıklamaya göre İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından sit alanı ilan edildi.

Rıza Hüseyin Erkanlı: Kentsel dönüşüm özel sektör olmadan başarılamaz!

2 yıldır kentsel dönüşüm sürecinde istenen hedeflere ulaşmada özel sektörün yeterince aktif olamadığını belirten Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, bu nedenle emsal karmaşasının çözülmesi gerektiğini söyledi.

Hüseyin Sözlü: Ceyhan’da 50 yıl su sorunu yaşanmayacak!

MHP Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan’daki su probleminin geçen eylül ayında tamamlanan proje ile tamamen çözüldüğünü ifade etti...

Hüseyin Tanrıverdi: Gördes'teki konut talebini karşılayacağız!

Hüseyin Tanrıverdi, Gördes'te 172 aileyi TOKİ ile ev sahibi yaptıklarını; bin 700 başvurunun daha bulunduğu ilçe için 30 Mart'tan sonraki ilk işlerinin bu talebi karşılamak olduğunu söyledi.

Hacı Hüseyin Camii son durum Haberi

Hacı Hüseyin Camii son durum

İzmir’in Menderes İlçesi’ne bağlı Kuyucak Köyü’nde bulunan tarihi cami kaderine terk edildi. 1811 yılında yaptırılan Hacı Hüseyin Camii birkaç yıl öncesine kadar kullanılıyordu. Halk burada namaz kılıyor, ibadet ediyordu. Atıl kalan caminin çatısı çöktü. Tarihi eser değerinde olan 204 yıllık cami yok olmanın eşiğine geldi. 


CAMİNİN TESCİLİ BİLE YAPILMAMIŞ


Caminin kitabesinde “Hacı Hüseyin’in eşi Emine Kadın tarafından 1811 yılında hayrat olarak yaptırıldığı” yazıyor. Tarihi eser statüsündeki yapı Kültür Bakanlığı’nın sorumluluğunda. Bakanlık kılını bile kıpırdatmadı. Bakanlığa bağlı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün tarihi yapıyı tescillemesi gerekiyordu ancak buna gerek duyulmadı. Üniversitelerin bilgisi bile yok. Çürümeye yüz tutan caminin bir an önce tescillenip, koruma altına alınması ve onarılması gerekiyor. 


DEVLET CAMİYE İMAM GÖNDERMEDİ


Kuyucak Köyü Muhtarı Ziya Eslik (70) ve yöre halkı...