16 / 05 / 2024

Hacıbaşı Camisi

Hacıbaşı Camisi

Rize'nin Çayeli İlçesi'nde Hacıbaşı Camisi'nin restorasyon çalışması için bir yıl kapalı kalacak olması nedeniyle belediyenin geçici mescit yapmak üzere Mesut Yılmaz Parkı'ndaki ağaç ve oturma gruplarını sökmesi tartışma yarattı.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Selimiye Camisi'nin restorasyonu bu sene başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy yaptığı açıklamada Selimiye Camisi'nin restorasyonuna bu yıl başlanacağını dile getirdi.

Bağcılar'daki Bedir Camisi'nin tamamlanması için hayırseverlerin desteği bekleniyor!

Kazan'da bulunan tarihi Kul Şerif Camisi'nden esinlenerek 2017'de Demirkapı Mahallesinde inşasına başlanan caminin tamanlanması için hayırsever vatandaşların yardımı bekleniyor. 

Priştine Merkez Camisi’nin inşaatı başladı!

 Kosova İslam Birliğince 2012 yılında temelleri atılan ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) katkılarıyla inşa edilecek olan Priştine Merkez Camisi'nin inşası başladı.

Taksim Camisi'nde çalışmalar tekrar başlıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle  inşaat çalışmalarına ara verilen Taksim Camisi'nde çalışmalar yeniden başlayacak.

Fransa'da yükselen Avrupa'nın en büyük camisi için yardım kampanyası başlatıldı!

Fransa'nın Strazburg şehrinde 2018'de yapımına başlanan Eyüp Sultan Camisi'nin inşaatı için yardım kampanyası başlatıldı.

Aydın'daki Hacı Ali Ağa Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Aydın'ın Karacasu ilçesinde bulunan 429 yıllık Hacı Ali Ağa Camisi, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Manisa tarihi Hacı Hasan Camisi restorasyonunda sona geliniyor!

Demirci Belediye Başkanı Selçuk, "Vakıflardan buranın yeniden restore edilip, sağlam hale getirilmesi hususunda destek istedik. Desteği aldık ama inşaat safhasında birtakım şansızlıklar yaşamıştık. Artık hepsinin sonuna geldik" diye konuştu...

Selimiye Camisi'nde restorasyon baharda başlayacak!

İlkbaharda restorasyonu başlayacak olan Selimiye Camisi'ndeki çalışmalar, cami ibadet ve ziyarete kapatılmadan yapılacak...

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüs Camisi'nin inşaatına başlandı!

Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi önderliğinde inşa edilmesi planlanan Tınaztepe Kampüs Camisi'nin inşatına başlandı. Camide, abdesthaneler, kütüphane, namaz kılma alanı dışında kütüphane, toplantı salonu, kadın-erkek sohbet alanları, şadırvan ve hilal şekli verilmiş havuzlar yer alacak. 

Hacı Osman Torun Camisi açıldı!

Eyüpsultan'daki Hacı Osman Torun Camisi bugün hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma gününde açılan caminin Eyüpsultan'a ve tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diledi. 

Hacıbaşı Camisi Haberi

Hacıbaşı Camisi

Çayeli ilçe meydanında yer alan Hacıbaşı Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyona alındı. Bir yıl devam edecek çalışma süresince ibadete kapanacak caminin yakın çevresinde mescit yeri için arayışa başlandı. AKP'li Çayeli Belediyesi, mescidin Mesut Yılmaz Parkı'na yapılmasına karar verdi. İş makinelerinin girdiği park alanında bazı çam ağaçları söküldü, oturma grupları kaldırıldı. Park içerisine prefabrik malzeme ve tuğladan 150 metrekarelik geçici mescit yapımına başlandı.


CHP İLÇE BAŞKANI: ÇEVREDE 2 CAMİ VARKEN BUNA GEREK YOKTU


CHP Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu, park alanında başlayan çalışma sonrası belediyeyi aradığını ve parkta ne yapıldığını sorduğunu belirterek, "Bitince görürsünüz" yanıtını aldığını söyledi. İlçenin tek parkına mescit yapılması kararının yanlış olduğunu dile getiren Kadıoğlu, "50 metre ileride boş bir alan var. Mescidi orada yapabilirlerdi. 200 metre mesafede...