27 / 04 / 2024

haciz kararı itirazı

haciz kararı itirazı

Haciz işlemlerinde borcuna itiraz etmek isteyen kişilerin, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte, hacze itiraz dilekçesi örneği!

Ayder Yaylası'ndaki statü değişikliğine mahkemeden dur kararı! 

Ayder Yaylası’nın düşürülen koruma statüsüne yapılan itiraz kapsamında yürütmeyi durdurma kararı alındı ve  değişikliğin geri dönülmez sonuçlara neden olacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Yargıtay'dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Yargıtay'dan yine emsal bir karar geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Yargıtay, eşinden habersiz olarak borçlanarak haciz gelmesine sebep olan kocanın, söz konusu durumdan habersiz eşine tazminat ödemesine karar verdi.

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

ABD Halkbank davasındaki itirazı değerlendirme kararı verdi: Halkbank'ın hisseleri yüzde 10 değerlendi!

ABD Yüksek Mahkemesi, Halk Bankası'nın İran yaptırımlarını deldiğine ilişkin suçlamaya yönelik itirazını ele alma kararı verdi. Kararın ardından Halk Bankası'nın hisseleri tavan yaptı. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den 'borçlar ödenmiyor' iddiasına cevap!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İdare'nin borçlarını ödemediği ve banka hesaplarında onlarca haciz kararı bulunduğu iddialarını yalanlayarak "Site yönetimleri tarafından yapılan mal ve hizmet alımından kaynaklı icra takipleri ve haciz kararlarıyla TOKİ’nin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.

Apple çalışanları, şirkete karşı ayaklandı, imza kampanyası başlattı!

Teknoloji devi Apple, pandemi sonrası için aldıkları yeni kararı açıklamıştı. Şirket çalışanlara haftanın üç günü ofise gitmenin zorunlu olduğunu duyurmuştu. Fakat bu kararı çalışanlar beğenmedi ve "evde esnek çalışma"yı daha uygun bulduklarını belitti. Karar itiraz ede şirket çalışanları bir de imz

Danıştay'dan milyonları ilgilendiren maaş kararı: Borcu olanlara önemli uyarı

Danıştay, devlete olan vergi borcunu ödeyemeyen bir vatandaşın yetim maaşına haciz konulamayacağına dair karar aldı. Emsal niteliği taşıyan kararda maaşa uygulanan haciz işlemi iptal edilerek yürütmenin durdurulmasına hükmedildi. İşte detaylar..

Asgari ücretliye müjde! Maaşınıza haciz konulamayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'ne üye bankaların alacakları için geçerli olmak üzere; Aylık geliri asgari ücret ve altında olan borçluların üye bankalar nezdindeki hesaplarına yatırılan ücret ve maaşlarına haciz ve teminat alınmayacağına karar verildi.

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına itiraz!

TMMOB tarafından, emsal artışı kararına ilişkin Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi verilerek, söz konusu plan notunun iptal edilmesini ve dilekçede Belediye’ye yöneltilen soruların yanıtlandırılmasını istedi.

Validebağ Korusu'nun imar planlarına yapılan itiraz reddedildi!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'na ilişkin imar planının yürütmesinin durdurulması kararına yaptığı itirazı kabul edilmedi.

Site toplantılarında alınan kararlara itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında binanın duvarlarına çit örülmesi kararına mektup yazarak itiraz edilip edilmeyeceği sorusu soruldu. 

240 bin dolarlık kripto para vurgununda haciz kararı!

Geçtiğimiz günlerde Binance Türkiye’deki hesabına aktardığı 240 bin dolarının dakikalar içinde buharlaştığını söyleyen Beşir Baran şirkete yönelik haciz kararı aldırdı. 

haciz kararı itirazı Haberi

haciz kararı itirazı

Hacze itiraz dilekçesi örneği!

Son dönemlerde harcama kalemlerinin toplum genelinde kontrol bir şekilde kullanılması, haciz işlemlerinin artmasına neden oluyor. 


Var olan bir borcun zamanında ödenmemesi durumunda alacaklı kişi ve kurumların yasal olarak haciz hakkı bulunuyor. Alacaklı kişiler, ilamlı ve ilamsız olarak icra yollarını kullanabiliyor. Borçlu kişilerin ise var olan borca veya haciz işlemine itiraz etme hakkı bulunuyor. 


Alacaklı kişilerin açtığı dava sonucunda süren mahkemelerde, ilam hükmündeki belgelere, icra ve takiplere  borçu kişiler tarafından itiraz edilebiliyor. Bununla birlikte kambiyo, poliçe ve senet konumundaki alacaklara da borçlu kişilerin mahkeme kararına itiraz etme hakkı bulunuyor. 


Buna göre, borcuna itiraz etmek isteyen kişiler, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe veya sözlü olarak icra dairesine itirazda bulunabiliyor. 


Hacze itiraz dilekçesi!


………………………… İCRA DAİRESİ


SAYIN MÜDÜRLÜĞÜ’NE


DOSYA NO...