09 / 05 / 2024

hacizler

hacizler

Bu yıl gayrimenkul sektörü rekor kırdı. Ödenmeyen ticari ve bireysel krediler nedeniyle binlerce ipotekli konut, arsa, tarla, fabrika ve dükkânın bankaların eline geçmesi 2013'te gayrimenkul sektörünün yıldızını parlattı...

ABD’de ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemiyor! Hacizler Mart'ta yüzde 117 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID sonrası ABD’de baş gösteren ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemezken geçtiğimiz Mart ayında ticari emlak hacizlerinde yüzde 117’lik rekor bir artış yaşandı. 

İcra ve hacizler kaldırılıyor! Devlete maliyeti 56 milyar lira…

Ekim ayında yürülüğe girmesi için hazırlıkları süren çalışma kapsamında, ödeme güçlüğü içindeki dar gelirli kesim ile gençler ve çiftçilerin bazı kamu borçlarının silinmesi, icra ve hacizlerin kaldırılması öngörülüyor.

Pera GYO'nun hacizleri kaldırıldı ve icra dosyası kapatıldı!

Pera GYO'nun Ardus lehine haciz konulan tüm taşınmazlar üzerinde bulunan hacizler 11 Şubat 2021 tarihinde kaldırıldı ve icra dosyası tamamen kapatıldı.

Vatandaşa el uzatıldı! Teminat ve hacizler kalkacak!

Devletin prim, vergi, trafik cezası, öğrenim kredisi gibi alacakları için barış eli uzatılıyor. Teminat ile hacizler kalkacak, icra takibi yapılmayacak ve belediye borçlarına 120 taksit sunulacak.

Gayrimenkul alırken haciz nasıl kaldırılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam bir araziye talip oldu. İki ortağı var. Birine parasını ödedi, ikincisine ödeyecekti. Tapuya gidildi ama ikinci ortağın hissesi üzerinde muhtelif hacizler, gayrimenkullerinde de hacizler varmış. İkinci ortağın payını almak için ne yapılabilir?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkul üzerindeki hacizler ve ipotekler nasıl kaldırılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Senet alacağımızdan dolayı gayrimenkulü icra yoluyla satışa çıkardık. Borçlunun boşandığı eşiyle tazminat davası varmış. Dosya Yargıtay’a taşındı. Satış bedeli Yargıtay’ın kararı bozması sonucu tarafımıza iade edilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkulün üzerinde haciz varsa ne yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Bir kooperatife üye oldum. Dairelerde haciz varmış. Bize daireleri alırsak, haczin kalmayacağı söylendi. Daireleri üzerimize aldık ama üzerindeki hacizler kalkmadı. Kooperatif de bizim kooperatife ortak olmamızı istiyor. Ne önerirsiniz?' sorusunu yanıtladı.

Esse mağazaları birer birer kapanıyor!

Esse el değiştirdikten 6 ay sonra krize girdi. Ünlü markanın çok sayıda mağazası ve merkez ofisi hacizler sonrası kapatıldı. 800’e yakın kişinin çalıştığı Esse’de sorunun çözümü için bu kez 300 milyon lira alacaklı olan tedarikçiler devreye girdi.

Park Bravo mağazaları kapatılıyor mu?

Park Bravo için, mahkeme, verdiği konkordato kararını kaldırdı. Kararın kaldırılması ile birlikte şirkete yönelik hacizler başladı. Mağazalar birer birer kapatılırken, bazı alacaklılar mağazalarda haciz işlemi yaptı.

Borç nedeniyle gayrimenkullere konulan hacizler kalkıyor!

Vergi ve diğer borçları nedeniyle birçok vatandaşın gayrimenkulüne, banka hesabına haciz konmuştu. Torba yasa ile bu konuda da bir düzenleme yapıldı. Buna göre; hacizler yapılan ödeme nispetinde kaldırılacak,

20 milyon vatandaşa müjde! Hacizler kalkıyor!

Tasarının yasalaşması, Meclis'teki tatilin biteceği 1 Ekim'e kalmayacak. 28 Ağustos'tan sonra torba yasa çıkarılacak. Meclis Genel Kurulu, tasarının 126 maddelik ilk 5 bölümünün görüşmesini tamamlamıştı...

Vergi borcu affı ve hacizler beklemede!

Meclis'in tatile girmesiyle yaklaşık 20 milyon kişiyi ilgilendiren vergi ve prim affı iki ay daha gecikecek. Bu gecikme emlak vergisinden Bağ-Kur'a kadar birçok kalemde borcu olanları tedirgin etti...

İpotekler, intifalar, hacizler, ayni haklar ve kentsel dönüşüm!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç KİRAZ, Kentsel dönüşüm yasasının 6.maddesini değerlendirdi. Kiraz, iptekler, intifalar, hacizler, ayni haklar ve kentsel dönüşüm hakkında bir makale yazdı...

hacizler Haberi

hacizler


Ödenmeyen ticari ve bireysel krediler nedeniyle binlerce ipotekli konut, arsa, tarla, fabrika ve dükkânın bankaların eline geçmesi 2013'te gayrimenkul sektörünün yıldızını parlattı. 


Bu yıl sektör rekor üstüne rekor kırdı. İlk çeyrekte satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 87 arttı. Bu artışa neden olarak ise bankaların el koydukları gayrimenkulleri satarken, aynı zamanda gayrimenkul alacak kişilere de cazip fırsatlar sunması gösteriliyor. 


Forbes Türkiye ağustos sayısında yayımladığı "Emlak Raporu" ile Türkiye emlak piyasasının yaklaşık yüzde 60'ını oluşturan yedi kenti mercek altına aldı. Raporda Haziran 2012-2013 dönemi baz alınarak İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Adana ve Kocaeli illerinin 71 ilçesi ve 481 mahallesi için satış ve kira değerlerindeki değişim, fiyat artışıyla ön plana çıkan mahalleler ve kentlerdeki trendler analiz edildi. Türkiye'nin üç büyük şehri...