07 / 07 / 2024

Hakan Şişik konut satışları

Hakan Şişik konut satışları

AYİD Genel Sekreteri Hakan Şişik, Türkiye genelinde ipotekli konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 85.2 oranında arttığını belirtirken, sektörün ayakta kalması için satış oranlarının artması gerektiğini söyledi.

Uzmanı uyardı: Kiraya vermek için konut yatırımı yapılmaz!

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiraya vermek için konut yatırımı yapılmayacağını söyledi.

ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı! İkinci el konut fiyatları yüzde 30 düştü!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam konut fiyatlarında yaşanan değişime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akçam, ikinci el konut fiyatlarının yüzde 30 düştüğünü söyledi.

AYİDER Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması: Kentsel dönüşümü destekleyecek karar oldu!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, faiz indirimiyle binaların depremle birlikte iklim krizine karşı da dayanıklı olacağını açıkladı.

Son 20 yılda İstanbul’daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut!

İstanbul'da kiralık ve satılık konutlarda kriz devam ederken uzman isimler ve devlet yetkilileri sosyal konutların çözüm olacağını belirtiyor. Ancak son 20 yılda İstanbul'daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut...

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?

Türkiye'de konut kredisi alırken dikkate alınması gereken en önemli tapu tipleri bulunuyor. Peki, Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir? İşte detaylar...

Konut fiyatları artarken, devletten 65 il için konut müjdesi geldi!

Son zamanlarda konut fiyatları artmaya devam ediyor. Gözler konut piyasına çevrilirken, devlet 65 il için konut müjdesi verdi.

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.

Emlak Konut GYO 2022 kampanyası Kasım'da açıklanacak! Orta gelirliler için konut kampanyası yolda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta ve üstü gelir grubu için konut kampanyası ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki orta ve üstü gelir grubu için konut kampanyası ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

TOKİ 81 il için konut başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabilir? Başvuru tarihleri belli oldu mu?

Milyonlarca kişinin merakla takip ettiği 81 il için dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ sosyal konut projesi detayları netleşmeye başlıyor. Peki TOKİ 81 il için konut başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabillir? Başvuru tarihleri belli oldu mu? 

İrfan Aşçıoğlu: Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman!

Gayrimenkul sektöründe 55 yıldır faaliyet gösteren Aşçıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman" dedi.

İskansız ev için konut kredisi nasıl çekilir? 

Ev sahibi olmak isteyenler ancak almak istedikleri ev için iskanı olmayan vatandaşlar iskansız ev için konut kredisi veren bankaları araştırıyor. Peki,  iskansız ev için konut kredisi alınabilir mi? İşte detaylar...

TOKİ Mersin'deki Romanlar için konut projeleri hayata geçirecek! 

8 Nisan Dünya Romanlılar Günü dolayısıyla Roman milletvekili ve vatandaşlarla bir araya gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TOKİ'nin Roman vatandaşlar için konut projeleri yürüttüğünü dile getirdi. 

Hakan Şişik konut satışları Haberi

Hakan Şişik konut satışları

İnşaat sektörünün nabzını tutan AYİD (Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği), TÜİK'in mart ayı satış rakamlarını değerlendirdi. AYİD, yabancılara konut satışındaki artışı olumlu bulurken, Bağdat Caddesi'nin reklam ve pazarlamasının yeterince yapılmadığına dikkat çekiyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı mart ayı konut satış istatistikleri verilerine bakıldığı zaman bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,4 oranında artarak Türkiye genelinde 116 bin 030 konut satışı gerçekleşti. İnşaat sektöründeki sorunlara çözüm bulmak amacıyla Anadolu yakasının geçmişi 60 yıla dayanan inşaat müteahhitleri tarafından kurulan AYİD, konut satış rakamlarını değerlendirdi. 


AYİD Genel Sekreteri Hakan Şişik, Türkiye genelinde ipotekli konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 85,2 oranında arttığını belirtirken, sektörün ayakta kalması için satış oranlarının daha da artması gerektiğine dikkat çekti. "Bu istatistikleri değerlendirdiğimizde...