02 / 05 / 2024

hakimin müdahalesi mutlak butlan

hakimin müdahalesi mutlak butlan

Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak 32 nci madde hükmü gereğince anagayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh mahkemesine iptal davası açılabiliyor. İşte kat malikleri kurulu mutlak butlan...

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

100 milyon dolar sınırda nasıl kurtarıldı? 

Bulgaristan İçişleri Bakanı İvan Dermenciev, yaptığı açıklamada Türkiye-Bulgaristan sınırındaki TIR geçişlerinde yaşanan geçiş sorunlarının çözüldüğünü belirterek "Jandarmanın müdahalesi sayesinde TIR trafiği normale döndü." ifadelerini kullandı.

Altına 'gurbetçi' müdahalesi... Altın yatırımcısını yakından ilgilendiren detaylar...

Mustafa Aslan adlı  kuyumcu, geçen yıl 80 euro olan çeyrek altın fiyatının bu yıl 92 euro olduğunun altını çizerek "Altın euroya karşı daha fazla prim yaptı. O sebepten dolayı gurbetçi arkadaşlarımız euro yerine altını tercih etti." ifadelerini kullandı.

Kazakistan'daki olaylar kripto para fiyatlarını etkiledi!

Kazakistan'da zamlara yönelik yapılan eylemler ve polis müdahalesi sonrasında yaşanan internet kesintileri kripto para fiyatlarını etkiledi.

EPDK'dan akaryakıt fiyatlarına ilişkin flaş açıklama!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "Bir kez daha vurgulamak isteriz ki; akaryakıt piyasamızdaki fiyat hareketleri serbest piyasa koşullarında, kamu otoritesinin herhangi bir müdahalesi ya da kararı olmadan oluşmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Kira fiyatlarındaki artış durdurulabilir mi?

Türkiye’de kira fiyatlarında yaşanan yükseliş son dönemlerde herkesin ana gündem maddelerinden biri haline geldi. Kira yükselişleri kontrolsüz bir biçimde yaşanıyor. Peki artan kira fiyatlarına devlet müdahalesi mümkün mü? İşte dünyadan örneklerle kira fiyatlarına yapılan müdahaleler...

Fethiye'deki kaçak beach club inşaatı durduruldu!

Fethiye'nin Göcek Mahallesi’nde inşa edilen kaçak yapılmaya çalışılan beach club inşaatı çevre halkının müdahalesi sonucunda engellendi. 

Sitelere devlet müdahalesi! Operasyonlar olabilir!

Tuzla'da 250 dairelik lüks sitede, geçici site yönetiminin site sakinlerine uyguladığı kanuna aykırı uygulamalarla ilgili devlet harekete geçiyor...

Hasan Tok: Ergene'deki arazi mutlak koruma alandır!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tok, Çorlu/Ergene kesimindeki Marmaracık köyü sınırlarında bulunan tarım arazisinin mutlak koruma alanı olduğunu dile getirdi. Hürriyet köşe yazarlarından Yalçın Bayer söz konusu araziyi kaleme aldı.

Kardeşi olanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimin annesi 88 yaşında. Oğlu tarafından tapuya götürülerek sahibi olduğu bir dairenin bir kişiye satışı yaptırılmış. Bugün eşimin bir müdahalesi söz konusu olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Alt komşusu kombiyi açmayanlar dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında apartmanlardaki ısınma sorununu kaleme aldı. İşte Armutçu'nun "Isınma sorununda hâkim müdahalesi istenebilir mi?" başlıklı o yazısı...

Aile konutu satışında 'hakim' müdahalesi!

Aile şerhi olan konutlarda ailenin menfaati söz konusu olduğu durumlarda satışa rıza göstermeyen eş için hakim müdahalesi talep edebilirsiniz...

hakimin müdahalesi mutlak butlan Haberi

hakimin müdahalesi mutlak butlan

Kat malikleri kurulu mutlak butlan!

Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak 32 nci madde hükmü gereğince aykırı oy kullanan her kat maliki karar tarihinden başlayarak bir ay içinde, toplantıya katılmayan her kat maliki kararı öğrenmesinden başlayarak bir ay içinde ve her halde karar tarihinden başlayarak altı ay içinde anagayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh mahkemesine iptal davası açabilir; kat malikleri kurulu kararlarının yok veya mutlak butlanla hükümsüz sayıldığı durumlarda süre koşulu aranmaz. 


Kat maliklerinden birinin yahut onun katından kira akdine, oturma hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı surette faydalanan kimsenin, borç ve yükümlerini yerine getirmemesi yüzünden zarar gören kat maliki veya kat malikleri, anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesine başvurarak hâkimin müdahalesini isteyebilir. 

Hakim, ilgilileri dinledikten sonra, bu kanuna ve...