19 / 05 / 2024

Hakkı Moltay kim

Hakkı Moltay kim

Mimar İ. Hakkı Moltay kimdir? Mimar Hakkı Moltay bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Mimar bugün hangi mimarlık şirketinde çalışmalarına devam ediyor? İşte Hakkı Moltay...

Emlakçı komisyonunu kim ödemelidir?

Emlakçı komisyonu, belirli bir taraf aracılığıyla ödenir. Kiralama ve satın alma işlemlerinde emlakçıya komisyon ödenmelidir. Emlakçı komisyonunu kim öder sorusu özellikle de kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki emlakçı konutunu kim ödemelidir? İşte konu hakkında ayrıntılar...

Kira stopaj nedir? Kira Stopajını kim öder?

Kira stopajı; Gelir Vergisi Kanunun 94. maddesi kapsamında kiraya verilen mallar üzerinden kesilen vergi olarak ifade ediliyor. Peki, Kira stopaj nedir? Kira Stopajını kim öder? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Markette litresi 55 liraya süt isyanı! Bizim hakkımızı kim savunacak diyerek veryansın ettiler

Yüksek enflasyon ve gıda fiyatları arasındaki paralellik hem üreticileri hem de tüketicileri vurdu. Marketlerde 1 litre sütün 55 liraya çıkması isyan ettirdi. 'Bizim hakkımızı kim savunacak' diyen üreticiler sesini duyurmaya çalışıyor.

Tapu masrafı ne kadar 2022? Tapu masrafını kim öder?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesinde ödenmesi gereken bir takım masraflar karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu masrafı ne kadar 2022? Tapu masrafını kim öder? İşte tapuda ödenmesi gereken masraflar hakkında tüm detaylar...

Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder?

Tapu devri; konut, arsa, arazi ya da iş yeri gibi herhangi bir taşınmaza ait kullanım hakkının eski sahibinden yeni sahibine resmi belgeler ile geçirilmesi anlamına geliyor. Peki, Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder? İşte tüm detaylar...

Thodex'in firari patronu Faruk Fatih Özer'e kim yardım ediyor?

Thodex vurgunun başrolü Faruk Fatih Özer hakkında iddialar gün geçtikçe değişiyor. Mafya ile bağlantı iddiaları ise her gün boyut değiştiriyor. Peki Thodex vurguncusu Fatih'e kim yardım ediyor?

Tapu harcını kim öder? 2019 tapu harcı oranları!

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında ödenen tapu harcı hakkında merak edilen tüm detaylar sizler için araştırıldı. Tapu harcı nedir? Tapu harcını kim öder? 2019 tapu harcı oranları...

Kira artışını kim belirler?

Ev ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, kiracıları ile yaptığı sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına da sahip oluyor. Peki, kira artışını kim belirler?

Kat mülkiyetini kim alır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına, kat mülkiyeti deniyor. Peki, inşaat çalışmaları sona eren taşınmaza kat mülkiyeti nasıl alınır? Kat mülkiyetini kim alır?

Miras kalan evde kim oturur?

Bir yakınının vefatı dolayısı ile miras kalan evin intikal işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Peki, miras kalan evde kim oturur? Miras kalan evde yaşama hakkı kimde olur?

Geçit hakkı davasında vekalet ücreti!

Geçit hakkı tesisini istemek taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan maliklerin yasal hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Bu hak için dava açılabiliyor. Peki, geçit hakkı davasında vekalet ücretini kim öder?

Şufa hakkı dava masrafları 2015!

Şufa hakkı sahibi satış bedeli ile alıcıya düşen tapu giderlerini, hâkim tarafından belirlenen süre içinde masrafları ödemekle yükümlü oluyor. Peki, şufa hakkı dava masrafları 2015 ne kadar?

Oturma ruhsatını kim alır?

Ruhsatı alınmış binalar için İmar Müdürlüğü'nden alınan belgeye oturma ruhsatı deniyor. Yapı hakkında tüm bilgilere oturma ruhsatında yer veriliyor. Peki, oturma ruhsatını kim alır?

Hakkı Moltay kim Haberi

Hakkı Moltay kim

Hakkı Moltay kimdir?

İ. Hakkı Moltay, 1945 yılında İstanbul'da doğdu. 1962 yılında mimarlık eğitimine başladığı İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 1967'de lisans ve lisansüstü derecelerini, 1974'de doktorasını bitirdi.

1974-1979 yılları arasında asistan doktor olarak İTÜ'de çalıştı ve 1979'da doçent oldu. Bu yıllarda bazı konut ve iş merkezi yapılarının tasarımında ortakları ile çalıştı.1982'den 1987'ye kadar Suudi Arabistan Mekke'de, Soyak-Binladin JV ortaklığının yüklendiği toplu konut projesinde, proje koordinatörü konumunda çalıştı. 


1988'de Mimta Mimarlık' ı kurarak çalışmalarına kendi firmasında devam etti. Bugüne kadar hastane, iş merkezi,toplu konut,endüstri yapıları, deniz terminal yapıları, projelerde tasarım, uygulama ve danışmanlık hizmeti verdi.


Mimar Hakkı Moltay projeleri..

İstanbul Memorial Sağlık Kompleksi (2010)

Middleİst (2010)

Tajoura Kadın Doğum Hastanesi Konsept Projesi (2009)

Kömürcüoda Çöp Gazı Elektrik Üretim Santrali Bina Projesi (2009)

Odayeri Çöp Gazi Elektrik Üretim Santrali Bina Projesi...