24 / 07 / 2024

Halfetide yapılan otel

Halfetide yapılan otel

Hürriyet köşe yazarı Yalçın Bayer GAP turuna çıkan bir kişinin Halfeti hakkında görüşlerini ve söylediklerini bugün ki köşe yazısında aktardı. Yalçın Bayer 'in köşe yazısı;

Bakan tarafından yapılan otel yatırımı mecliste!

Bakan tarafından yapılan otel yatırımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İşte Skylodge'deki uçuruma yapılan oteller!

400 metre yükseklikte keskin uçuruma yapılan kapsüller otel olarak hizmet veriyor. Yükseklikten hoşlananlar için yapılan Otel Natura Vive Skylodge'de her türlü hizmet var.. İşte o uçurum oteller..

Yassıada'da başlatılan otel inşaatı yasadışı mı?

Yassıada'daki otel inşaatı adadaki arkeolojik kalıntılara zarar verdiğini belirten Adalar Savunması tarafından yapılan açıklamada, "Davalar ve hukuki süreç devam etmesine rağmen içine Yassıada ve Sivriada'da başlatılan inşaat süreci yasadışıdır" denildi.

Milas Güvercinlik'teki ormanlık alan yapılan otel tepki topluyor!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en gözde turizm merkezlerinden birisi olan Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güvercinlik'te, ormanlık alan içerisine yapılan beş yıldızlı otel tepki topluyor.

Emek Sineması yerine yapılan inşaata durdurma!

Mimarlar Odası bugün yaptığı basın toplantısında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin 19 Aralık 2014 tarihinde oybirliğiyle Emek Sineması'nın yerine yapılan inşaata yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Alanya yeniden yapılanıyor!

Alanya yeniden yapılanıyor. AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu. Mevlüt Çavuşoğlu'nun bakan oluşuyla gelen kutlama mesajları nedeni ile Yeni Alanya gazetesi 58 sayfa çıktı!

Ceylanpınar'da izinsiz yapılan kat aşımları yıkıldı!

Ceylanpınar' da izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Urfa'da Ceylanpınar Belediyesi sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma da başladı.

Ceylanpınar'da izinsiz kat aşımı yapılan binalar yıkıldı!

Ceylanpınar ilçesinde izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Ceylanpınar Belediyesi, sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma başladı..

Mardin’e yapılan yurt kampüsünün inşaatı tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mardin’de yapılan yurdun inşaatı tamamlandı. Yurt binası kentin tarihi mimarisinin izlerini taşıyor. 750 öğrenci kapasiteli yurt kampüsü, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

Risk tespiti yapılan binalar yüzde 673 oranında arttı!

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge: "Risk tespiti yapılan bina sayısı yüzde 673 oranında arttı" Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, kentsel dönüşümde riskli yapı tespit adetlerind

İnşaatlara yapılan denetimlerle alışkanlıklar değişti!

İnşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ile birlikte başlayan denetimler bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, yapılan denetimler sayesinde bazı alışkanlıkların değiştiğini söyledi..

Müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları!

Müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları ile ilgili esaslar, 2014 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında açıklanıyor. Peki, müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları KDV'ya dahil mi?

Şişli'de otel inşaatı hafriyat çalışmalarında tarihi yapı bulundu!

Şişli Halaskargazi’deki 15 dönümlük arazi üzerine yapılan otel inşaatının hafriyatında büyük bir tarihi yapının izlerine rastlandı. Yapı, Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastırı ve Mektebi Vakfı’na ait..

Halfetide yapılan otel Haberi

Halfetide yapılan otel

İstanbul'dan Mali Müşavir Recep Pehlivanlar, bu fotoğrafı çekmiş ve altına da şunları yazmış;



"2011 yılında çıktığımız GAP turu dönüşü sırasında Diyarbakır'daki tarihi Hasan Paşa Hanı'nda karşılaşmış ve güneydoğu ile ilgili ayaküstü sohbet etmiştik. Bir kez daha gittim o güzelim yerleri görmek için. Bu kez ise fotoğraftaki rezaleti gördüm. Burası dünyanın 192, Türkiye'nin 9 sessiz şehrinden (cittaslow) biri olan cennet Halfeti... Resimde görülen kazulet ise söylenilene göre AKP'ye yakın Diyarbakırlı bir işadamının yapmaya başladığı otel... Halk şikâyet etmeye korkuyor. "Haklıyken haksız duruma düşmek istemiyoruz. Korumalardan dayak yemek istemiyoruz" diye ses de çıkaramıyorlar. Ama göz göre göre de canım Halfeti elden gitti gidecek. Fotoğraf 7 Aralık 2014'te tarafımdan çekildi. Yazık, hem tarihi-doğal örtüsü mahvoluyor hem de Halfeti'nin kişiliği...


Üç kuruş rant için her...