16 / 05 / 2024

Haliçin tarihi

Haliçin tarihi

1959 yılında İstanbul Belediyesi'nin üzerinde durduğu en önemli konulardan biri Haliç'in temizlenmesi ve etrafının ıslahıymış. Haliç'in temizlenmesi ve etrafının ıslahı için 300 milyon lira harcanacakmış.

'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarih verildi! 

Araç alacaklara zam uyarısı yapıldı. 'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarihi verildi! Peki sıfır araçlara zam ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

KİPTAŞ We Haliç'in ilk etabında sona yaklaşıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ ve Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen KİPTAŞ We Haliç projesinin ilk etabında sona yaklaşıldı. 

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Her dediği çıkan İslam Memiş gram altın için alım fırsatını 'Son kez' deyip açıkladı

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi. Fed'in faiz kararından sonra  İslam Memiş yeni alım fırsatı için tarihi verdi. Rekor geliyor geç kalan kaybeder. İşte altın fiyatlarında yatırımcıları bekleyen son dakika sürprizi...

Gram altında yeni rekor geliyor: Uzman isimler 1.900 TL için tarihi verdi! Altını olan herkes hemen baksın! 

Altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği sık sık merak ediliyor. Gram altında yeni rekor geliyor: Uzman isimler 1.900 TL için tarihi verdi! Altını olan herkes hemen baksın! 

700 bin işçi için tarihi süreç başlıyor!

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri başlıyor. 700 binden fazla işçinin maaşına 2023-25 dönemi için yapılacak zam belirlenecek.

Türkiye için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg'u banttan indirdi!

 Yerli otomobil Togg için tarihi gün nihayet geldi. "Türkiye'nin otomobili" bugün ilk kez banttan indirildi.

Altın için tarihi rekor açıklaması şimdi geldi! Uzman isim rakamı bir çırpıda söyledi

Altın fiyatlarının ne kadar olacağına yönelik açıklama uzman isimden geldi. Tarihi rekor açıklaması yapan uzman bir çırpıda rakamı açıkladı.

İslam Memiş'ten gram altın için tarihi uyarı 'Treni kaçırmayın'

Altındaki düşüşün kalıcı olmadığını savunan İslam Memiş, yatırımcılara tarihi uyarılarda bulundu.

İslam Memiş gram altın için 'tarihi fırsat' diyerek uyardı!

Altının kahini İslam Memiş, altının tarihi bir dönemden geçtiğini belirterek yatırımcılara önemli bir çağrıda bulundu.

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

TOKİ Balıkesir projesi için düğmeye bastı! Balıkesir'e yüzlerce ucuz konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Balıkesir projesi için tarihi açıkladı. İşte TOKİ'nin Balıkesir projesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Haliçin tarihi Haberi

Haliçin tarihi

Haliç sayfiye yeri haline getirilecek


Bunun için 300 milyon lira harcanacak.

  

  Şehirdeki imar faaliyetletinden olarak Kabataş Meydanı'nın tanzimi işi, bu hafta içinde tamamlanacak, bundan sonra Dolmabahçe Meydanı'nın tanzimine başlanacaktır. Dolmabahçe Cami meydanına isabet eden yol İ.E.T.T İdaresi tarafından mozayik parke olarak inşa edilecektir. 

  İstanbul Belediyesi'nin üzerinde durduğu en önemli bir konu da Haliç'in temizlenmesi ve etrafının ıslahıdır. Haliç'te bazı fabrikaların kaldırılması ve başka yerlere nakledilmesi kararlaştırılmıştır.

  Haliç temizlendikten sonra, bu havalinin iki yakası da güzel binalar ve gazinolarla süslenecek, bir nevi sayfiye yeri mahalli haline getirilecek, bugünkü mezbelikten kurtarılacaktır.

  Bu hususta hazırlanan plan, yakında tatbik mevkine konacaktır. Haliç'in ıslahına 300 milyon lira harcanacaktır.


Hürriyet Gazetesi 2 Eylül 1959



Abdullah Kutalmış...