01 / 05 / 2024

halis toprak arazi paylaşımı

halis toprak arazi paylaşımı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimi, alacaklı olduğu Toprak Holding'e ait 4 büyük araziyi en kısa sürede satma kararı aldı. Kurul, bu sayede 400 milyon dolarlık alacağının çok büyük bir bölümünü tahsil etmeyi planlıyor. TMSF ayrıca bazı büyük a

Arsa ve arazi yatırımının püf noktası ne? Kâr etmek için ne yapılmalı?

Talepbul Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, arsa ve arazi yatırımının püf noktalarını tek tek sıraladı. Güdül, toprak alımının doğru analizlerle desteklendiğinde, sürdürülebilir ve karlı bir yatırım aracı olabileceğini belirtti.

Bunları bilmeden arsa, tarla, arazi sakın almayın! 20 maddede arsa yatırımı!

Konuta erişimde zorluk yaşayan vatandaşlar toprak alamaya başladı. Ancak arsa, arazi, tarla alırken dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Peki, arsa arazi, tarla alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

ABD'nin en büyük toprak sahibi Bill Gates neden bu kadar arazi aldığını anlattı!

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan BillGates, komplo teorilerine de konu olan büyük arazi yatırımlarına ilişkin sessizliğini bozdu; satın almaların iklimle alakalı olmadığını, yatırım grubunun böyle tercih ettiğini belirtti.

Yabancılara toprak satışında proje şartı!

Türkiye’de arsa ve arazi yatırımlarında franchise hizmeti veren uparazzi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Şenyer yabancılara yapılan toprak satışlarında proje geliştirme zorunluluğunun bilinmemesinden ötürü mağduriyet yaşanabileceğini dile getirdi. 

2023'e kadar 2 milyon hektar arazi kiralanacak!

Tarım arazilerinin etkin ve verimli kullanılması amacıyla çalışmalar devam ediyor. 24 milyon hektar tarım alanının tamamında 2023'e kadar toprak veri tabanı güncellenecek ve toplam 2 milyon hektar arazi kiralanacak. 

Sulama alanlarında tarım dışı amaçla arazi kullanımına yönelik düzenleme!

Sulama alanlarında tarım dışı amaçla arazi kullanımına yönelik yönetmelik hükmü değiştirildi. Zorunlu tarım dışı kullanımı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'na bağlandı..

Halis Toprak'ın Sakarya'daki 3 fabrikası ve 7 arazisi satışa çıkarıldı!

Halis Toprak'ın Sakarya'nın Arifiye ilçesinde bulunan 3 fabrika ve 7 sanayi imarlı arazisini Vakıfbank satıyor. Arazinin başlangıç fiyatı olarak 21 milyon 600 bin TL

Toprak Arazi Ve Proje Geliştirme İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Toprak Arazi Ve Proje Geliştirme İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Mehmet Akif Toprak tarafından kuruldu.

Halis Toprak'ın ünlü Aslanlı Köşk'ü fahri konsolosluk oldu!

Toprak Holding'in kurucusu Halis Toprak ile özdeşleşen Aslanlı Köşk, Fahri Konsolosluk oldu. TMSF tarafından RAMSEY'in sahibi iş adamı Remzi Gür'e satılan köşk, Gür'ün Güney Afrika Fahri Konsolos'u olmasının ardından konsolosluk binası oldu.

Toprak Koruma Kanunu çalışmaları mecliste konu oldu!

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıbal sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e iletti.

Halis Toprak’ın kızları şirketlere kayyum atanmasını istedi!

Vefat eden ünlü sanayici Halis Toprak’ın daha açılmayan vasiyetinde, ‘evliliğinin iptali’ davası açan 2 kızını mirasından men ettiği ortaya çıktı. Vasiyetin iptali davası açan kızları da şirketlere kayyum atanmasını istedi

Halis Toprak iki kızını mirastan men etti!

Halis Toprak'ın, 'Babamız vesayet altına alınsın' diye dava açan iki kızı Aysel ve Aynur'u mirasından men ettiği ortaya çıktı. Kızlarına öfkelenen işadamı, o dönem "Ben deli değilim" diye açıklama yapmıştı

halis toprak arazi paylaşımı Haberi

halis toprak arazi paylaşımı


İpotek pürüzü halledildi


İş Bankası'nın grupla ilgili elindeki birinci derece öncelikli 280 trilyonluk ipoteği bulunduğunu, bankaya 153 milyon dolar ödeyerek tüm bu ipotekleri iskontolu olarak satın aldıklarını hatırlatan TMSF yetkilileri, Halis Toprak'a verilen sürenin bittiğini, yasal olarak en kısa sürede bu arazileri satıp, alacak tahsilini hızlandıracaklarını kaydetti.


Toprak Holding'e ait işletmelerin büyük ölçüde işletme sermayesine ihtiyaç duyduklarını, fon olarak işletmeleri devraldıkları takdirde işletme sermayesi koymaları gerekeceğini, bu nedenle böylesine bir yola girmek istemediklerini dile getiren yetkililer, İş Bankası ile varolan pürüzü hallettikten sonra, şimdi arazi satışlarıyla hızla tahsilat yapmaya çalışacaklarını söyledi.


TMSF yönetimi, Toprak...